Порано сама заспиваше, се смируваше наеднаш и знаев дека ќе заспие сега веќе така не прави. Сега кога и се спие почнува да се лути ја зимам во раце ја гушнувам и заспива или некогаш и на цице знае да заспие. А цуцла не фати и веќе не и ја давам, пробав неколку пати само и стои во устата или ја џвака и плука.
Гледај цело време да не се таложи и не клавај премногу. Два до три пати е доволно. Пред секое клавање од спрејот чистев со суви марамчиња натопени со вода и само од спрејот друго ништо.
Мајки, малку ми е страв за вакцините, уште малку ќе ги примиме првите дози. Некако многу ми се три одеднаш. Какви реакции имаа вашите бебиња? Се надевам ќе поминеме, како да не сме ги примиле.
Прва доза рота и 6 валентна примивме пред неколку недели, крена вечерта темп 38.2, раслеков, дадов ефералган, се спушти и вечерта повеќе не крена. Нареден ден имаше 37.2 отприлика ама ништо страшно, весела беше и си помина само. Послабо ја облекува тие два дена за да се лади.
Majki, dali ima nekoja so mu e bebeto 2 nedeli staro a da i imalo zaripnato nose da sviri so noseto? Ve molam za sovet..
На сите бебиња им е така, моето е 3 месеци и сеуште хрчи навечер. Види му внатре во носето ако има мрсули, можеш да прснеш спреј на база на морска вода (на бекутан има, јас тој го користам). За влечење со пумпа, мене ми кажаа во болница, само ако му тече, насилно сега за сега не.
Ќе земеш аква марис за бебиња и ќе прснеш. Обавезно да спиете со овлажнувач. Џабе пумпица, ако е суво носето.
Мачкам веледа бел слез за чице што е, или Биодерма интензив. На бањање поминувам со тетра, ако падне ок, ако не, не запнувам. Не се замарам секако, ќе падне кога ќе падне. Страв ми е многу кај главчето да чепкам. @Alexandrite моето ги прими три одеднаш, само поспан беше и малку грчеви и гасови од ротата. На нокчиња лепенки, еден слој облека и да е до 22 во соба.
Mamicki aj ve molam za pomos,,, imam malo devojce 4 meseci e i uste mu nemam davani ni qaj ni voda… ama posledno od vremeto mnogu e bolit meseto i samo placit.. vidov vo apteka qaj od 0+ i od 2+ koj da mu kupam?
Од кој памперс сте најзадоволни? Јас користам памперс актив бејби тројка ама некако не сум баш задоволна, чудно мирисаат. Да ми предложите некои други? И кое бројче користите за 3 месечни бебенца? Моето е 3 месеци и има 6 кг ама овие тројката како мали некако...