Зошто давате молзено млеко во шише на бебиња што цицаат, некако не ми е јасно, јас само дојам, шише уште немам но купено, бебе е 2.5 месеци. @Cloverrrr ?
Ако треба да излезеш, некој да го почува или имаш рагади на градата кои болат во цицање или бебе не фаќа града, а имаш млеко и сакаш да го доиш со мајчино...
Bebka moja skoro 6 meseci ... Ima temperatura do 38.6, simnuva lesno so tusiranje, lepenki eventualno sirupce. Crp mirno, krvna slika super, stolica uredna, nema povrakjanje, ne kasla, noseto ne i tece, grlo i pluka odlicni... Vesela e, pie mleko, jade kasicki. Ni izlegoa 2 zapcinja i se prepisuvam na toa. Maticnata veli deka e viroza. Davam babyvit, probiotik. Ste imale vakov problem? Kolku vreme trae?
Мислам на бебиња што цицаат активно. Јас ако треба да излезам го дојам и планирам да се вратам за максимум 1.5 -2 часа.
Ние добро поминавме , дента немаше никаква промена , утредента беше омалаксана само , повеќе спиеше , ама без температура
Не напредуваше и како дохрана и давам, цица не доцицува и уште е до некаден така и затоа уште ја терам со дохрана молзено. А и мн ми се најдува можам да ја оставам да завршам нешто ако треба.
И јас така на трчање се , само се плашам да не заглавам некогаш па да биде узбуна, зошто уште на 2-2,5 саати цицаме а сме полни 3 мес. Се мислев да одмолзам пред излегување да имаат да не им треба , ама од друга страна ми е многу страв со молзење зошто едвај средив хиперлактација , па да не си направам беља
Колку пати дневно можам да и чистам нос со аспиратор? И од кој спреј сте задоволни? Јас го користам аквамарис ама би пробала и друг. Ќерка ми има многу мрсули и тоа течни и се и густи. Цел ден ја чистам не можсм да ја дочистам уште кога диши се слуша дека има. Пред некој ден бевме кај матичната ја слушнаа на плуќа е чиста само носето ми рече продолжи со спреј и аспиратор. Само сега ми изгледа дека е полошо. утре секако пак ќе ја однесам кај матичната., ама сакам да слушнам и ваши мислења.
За бебиња незнам ама син ми скоро имаше воспаление на уво и орл др ми рече дека не треба силно да се дува носот, колку посилно дува и почесто толку повеќе секрет се ствара, е сега за влечењето со апиратор кај бебиња незнам дали е таа логика иста.
Ете една е што не мери во должина бебе чудна ми е малку башка и сега ни кажа да не доаѓаме секој месец дури по потреба па како ќе знам дали напредува бебче еднаш викај давај чај друг пат никако до шест чим сте на доење
Матичната ми рече со било кое бебешко масло да намачкам , да постои и на бањање нежно со тетра. Мене ми е шубе, нема премногу, рече ќе се исчисти ,така да не чепкам @Mart3 јас прскв аквамарис бејби: Прво прскаш, чекаш малку, па пумпица. Нормално е да хрчкаат моето се чистеше два месеца. Еве овие неколку вечера овој период 3,4 по полноќ и хрчка носето, преку ден ништо. Некако нормално ми е , посвежо навечер, потопло преку ден…. @Erika.greeneyes цело време. Мене ми беше шубе и ја консултирав матичната,ми рече штом има секрет чисти ја да не отиде надолу и така и правев. За разлика од Систина ми имаше на почеток кажано по 3 пати на ден максимум. Ама преполна беше пред некое време, така ли да ја оставам ? Чисти понежно - колку можеш