majki nie samo sto se vrativme od vakcina,dobri sme,ne placese ovoj pat.narednata ni e na 6 meseci.. inaku dobro napreduvame imame 7 kg i 700 grama
Супер мила,леле како ми е страв од тие вакцини,досега само една примивме и се мислам за другите како ќе биде
Како сте мамички? Ние добри само мама нешто настината па ми е страв да не ја фати бебушка.Вчера бевме на ортопед и супер сме јадрата развиени како за 4 месец,коска цврста и да продолжиме со вигатол како до сега по две капки и контрола на 5 месеци. Туку беба многу почна да ги става рацете во уста ,си ги јаде на велико,нели е многу рано да ги става,абе и ги тргам се лути,вреска..И има ли некој искуство со капки baby vital i капки витамин Ц за бебе,се мислам да и давам по малку за имунитет,а и нешто слабо ми јаде за апетит ? Поздравче до сите
@darcy рано е да реагира на звуци. Колку што се сеќавам мојата почна да реагира кога имаше околу месец. @azelea не е рано, почнуваат после третиот месец да ги пикаат рацете во уста. Има случаеви каде што вадат заби на 4.
Знам китен за од 3-ти ,ама ние сме два месеца,а на моја братучетка детето извади заб на 3 месеци,боже колку се напредни овие деца сега
kuti ne mi zbori za vakcini,odam tamu i celata vo panika si mislam nemoj da mi place ko minatiot pat ama za sreka ne placese.. inaku mojot racinjata uste koga vleze vo trieti mesec gi pika vo usta,eve denes sme 3 polni i 6 dena i non stop mu se vo usta racinjata i mn pati mu se crveni oti gi grize,stiska mnogu a goka ke mu gi izvadam pocnuva da se smee i opet isto ahaha
И ние пикаме раце веќе месец дена. Гледај да му ги миеш бар 2 пати дневно да не лиже прашини. Моево ужива кога ги миеме има посебна нова гримаса
Девојки, само да ве поздравам Дојдовме ние во Скопје, малиот релативно добро го издржа летот наваму, плачеше малку на полетување, на слетување само малку кенкаше и толку. Се надевам добро ќе поминеме и на враќање Го однесовме денес на ортопед, одлично напредува, јадрата му се развиени, за 6 до 8 недели ќе може да седи Во секој случај не планирам да го седнам пред полни 6 месеци, што и да кажат. Го прегледа и докторка педијатар од Систина, се изначуди колку се смее и гуга, вика ова кај 8-месечни бебиња го гледам И малиот пика раце од 2 и пол месеци, нема шанса да ги извади од уста, опасно се лути кога му ги вадиме......бунтовник
eve me mene pak,kaj moze nie da pomineme bez temperetura uf cel den si bese super ama prege okolu 9 kaci 38 ipol .. sega e relativno dobar,mu se simna so oblogi se nadevam deka nokeska nema da imame problemi i nema pak da mu se kaci.
Јас не ставам класични облоги после вакцина.Туку од аптека купувам гел ленти со ментол.Даваат чувство на ладење до 10 часа.Ја лепам на боцнатото место и ем не и се мокри облеката ем не ја малтретирам постојано да ја облекувам соблекувам. Досега не сме имале Т.Ни останува во петок уште дтп,хепатит за месец дена и толку.Ммр нема да примаме.
e ova ne go znaev,fala na sovetot joy a mmr ti odluci da ne primate ili? vo mk si taka? ovde kaj sto sum ne e mmr tuku samo mr i jas se mislam uste sega za taa vakcina
jas neznam kako da go ubedam mojot hahahah inaku da te prasam,sin mi obozava da sedi na stomak i sam si se drzi i saka da se prevrtuva,imame 3 meseci i edna nedela,da ne gresam sto go ostavam na stomace,da ne e uste mal?
Можеш да го оставаш по малце слободно.Штом сам сака а не го форсираш ти,тогаш е во ред.Ги јакне мускулите на вратот и рацете така ја држи ли главата сам? Мојата има меше дебело,и кога ја оставам така да лежи несака,се лути
ne go forsiram pred nedela dena nejkese a vcera probav go staviv i sam si ja drzi glavata i se potpira so racinjata i se razgleduva naokolu ama ne go ostavam mnogu se si mislev da ne gresam
@N.Kety мора да се ставаат на стомак, мора да ги јакнат грбните мускули. Исто многу важна улога има и за пролазување. Тоа и педијатар и ортопед ми го потврдија. Кога ја фатија грчеви малата преку ден ја става да спие на стомак. Уште од 2-3 недели го креваше главчето. Од 40 дена преку цела ноќ спие на стомак. А преку ден обавезно ја ставам 3-4 пати по 5 минути за да се извежба . Молам бога да научи да лази за да не морам да ја дежам во раце цело време
Ние се местиме сеκоја вечеρ сите тρојца на земја и вежбаме. Гледам деκа се тρуди,κρева ρаце па нозе па се пρевρтува,битно има желба. Сметам деκа е подобρо да се научи да лази отκолκу да виси во дубаκ.