После вакцина избегавај стимулации. Пад на имунитет башка, изложување на вируси и бактерии, запчиња, му се собрало на кутрото. Раслечи го, истуширај и ќе заспие, ќе му олесни.
За мене е многу, ние спиеме до максимум 20. Кога легнуваме е 20 и претпоставувам дека паѓа до 17-18 степени.
Мене вака свежо дури ми изгледа во собава. Мерам со топломер на микролајф освен за температура има и за просторија. Сега не знам колку е веродостојно. Со што мериш ти?
Да, го имам истиот и се покажал точен. Јас со обичен термометар мерам го имав во спална ама ми падна. Сега од прилика веќе знам ама обавезно луфтирам пред спиење и ноќе ако осетам дека е топло отварам од кај дневната луфтирам. Ако е свежо, поубаво спијат така.
Мајки вие што давате ад млеко на бебче дали бљуцкаат водичка? Моето вади водичка а вода не двам, нормално ли е тоа? На хип комбиотик сме
Дали се нормални бели мрсулчиња, не се течни баш бели, мали се и тегави ако плаче ги вади ако не морам со пумпа па со стапче за уши. Почнав да и ги вадам кога почна да хрчи навечер, сега не хрчи ама и се прават така денски и и ги средувам. Прашањето ми е дали е нормално или може да се знак за настинка и сл.?
Мојата е на ексклузивно доење па вади како вода кога ќе се напне за нешто. Млеко одамна не бљуцнала, тоа е само кога ќе се прејаде.
Јас мислам нема на кој ова не му се случило. Мене исто ми се случи на 2 месеци ништо живо не седеше дома кај золва ми. Башка вакцина примено.... Не знам што му беше. Тоа е.... Во такви случаеви колата и правец дома да се смири. И така правам секогаш ако има вакви ситуации на вознемиреност.
Да, јас имав големо бебе и сега дете. На 1 месец беше 8cm повисок со + 1кг300г. За 1 година порасна 32 cm и качи 9кг. плус. Цицаше до 1г. Сега има 3г, личи и по кг и по висина за 5г. Ако има ген за растење ќе си расте. Сите се различни.
Епа немаат сите матични таков начин на работа, а некои не можат да си дозволат да плаќаат на приватно секој месец. И како и да е пак не се согласувам дека секој месец треба бебе да се влече по доктори. Повеќе од доволно сме информирани за да препознаеме доколку нешто со развојот психички или физички не е ок. И нормално да го однесеме по потреба.
Се наеднаш ви се собрало мама и плус веќе доаѓа во месеци кога повеќе разбира, нормално е. Моето од дете што со сите седеше и никогаш не плачеше сега стана плачко залепен за мама. Нигде не можам да го однесам, му пречат галами, гужви, непознати луѓе. Плус вакцините, плус непцата и ние сме исто неделава.
И нас ни се случи исто пред месец дена , на гости кај нашите , многу луѓе и се собраа , многу се вознемири , не можев да ја смирам , ноќта до 2 плачеше
Majki, Aj ve molam nekoja da mi odgovori pishi so bebche so stavala pomalku na kilaza , sto ste pravele, prezemale ??? Mojava ima skoro 3 i pol meseci i maka machime so stavanje na gramaza , prviot mesec 750 , vtoriot 580 ama tretiov samo 350 ... i eve sega ja pratam chetvrti mesec pak po malku stava ... inakunsme samo na doenje ... probano e da se dodava ad , nesaka nikako ... i sum molzela da i dodadam nekit ... cica 3,5 min tolku , znae nekogash poveke koga ke e uspana pa podolgo ... neznam dali e problemot vo vnesot na mlekoto ili mozebi vo izlezot , zoshto kaka chesto i znae vo stolicata da ima crveni konci ... neshto sto e znak za prolivche ... probuvano mi e so colief kapki da namali laktoza vo mlekoto i so probiotik da se reguliraat crevata ... Matichnata me tera da i davam bezlaktozno mleko (ama e nevozmozno) osven ako treba da ja vezbam so ostavanje gladna pa da se nauchi na shishe i na dr mleko ... a Denis od lulka neli ekspert za doenje vika deka se ok , zdravo e bebeto i demek e normalno i 350 sto stavila ... Ama mene me machi toa 350 samo i plus deka prodolzuva taka ... Daj ve mola nekoja so se soochila vaka so mala kilaza da daj sovet ili iskustvo ...
Не, не сме запознаени, ако си педијатар или лекар пеки, ама ако си се друго освен медицинар не си запознаена. Раст и развој во првата година е најважен. Може и 5 деца да си изгледала и сите различно да напредуваат.
Лек за кандида за време на доење? Пробав Полигинакс, Антифунгол, не поминува. Бев на гинеколог пред некоја недела, се си беше во ред, не можам пак да одам, бебе не ме остава.
Мака мачев порано со кандида, од се' што пробав најзадоволна сум од вагисан вагиналети. Едит: "VAGISAN LACTIC ACID во својот состав содржат млечна киселина и натриум лактат што ги прави безбедни за користење за време на бременост и доење". Од описот на 24apteka
Мајки како им мачкате на непцата гел на вашите бебиња, почна раце во уста да става се лигави 4 месеци е и кога ќе и мачкам ми го лиже прстот цело време незнам колку останува на непцата.