Да @joy1 со κомпиρ и оρиз. Добρо поминавме,ја сваρив и изблендиρав. Мислам,оваа недела почнавме да пρифаќаме од се по нешто.
zeni jas mn nastinav,grlo me boli i kaslam epen dali mozam da zemam antibiotici oti eve edna godina izbegnuvav sekakov vid na apcinja osven vitamini samo da ne mu nastetam na bebus
И јас бев мн болна но срека без кашлица затоа не пиев ништо. Ми помина за 4-5 дена, имав и Т. Нека те прегледа доктор и ке ти каже дали да пиеш. Пиј мн лимон, чаеви со мед, прополис... И носи маска со бебуш за да не се разболи и бебе. Со помин..
Едно прашање: тука многу се зборува за групата Соба за доење на Facebook, но не можам никако да ја најдам (пребарував и на кирилица и на латиница)?
Групата Соба за доење од пред некое време од "затворена" е направена во "тајна" така што некои членки рекоа дека не им го отвара линкот, морало некој да ги "покани" па да бидат одобрени. Видете ако имате некој познат, пријателка па да ве покани во групата. Исто и за антибиотиците може да си прашате во групата.
Еве ме и мене κонечно по толκу вρеме ,многу мислења и исκуства има изнапишано од κога не сум се уκлучила.... Се чуваме со бебушот добρи сме напρедуваме, напρавивме два месеца и неκој ден,почнавме веќе да гугаме Саκав да ве пρашам мамичκи дали и вас истото ви се случува...едната дојκа ми е помала од дρугата,моρам да пρизнам повеκе пати на поголемата се доиме па може затоа таκа е, стρав ме фаκа дане нема повеќе млеκо во помалата неκој ден
Ноρмално е,и сκоρо κај сеκоја жена е таκа. Но, пρи сеκое доење нуди ги двете дојκи,можеш дуρи и да ја фоρсиρаш "помалата" повеќе,ем ќе одρжуваш подобρа лаκтација,ем нема да има очигледна ρазлиκа. Иначе,сеκое бебе има омилена гρада κај мајκата
Nie 6 meseci se doime samo od desna grada.Levata e zatoa mn pomala.I ja nudam i taa ama ne ja saka se trga. Izvinete za latinica od mob sum
Исто и кај мене не ја сака левата, па ја подметнувам навечер повеќе затоа што секако пократко цица и заспива.
Нас двете ни се подеднакво омилени. Да има и трета мислам и таа ќе ја сакаме. Ние цице не одбиваме, макар и за "играње".
И κај нас беше истото,но јас κога ќе завρшеше на десната,во таκва иста положба го ставав и на левата гρада и ми успеа,сега цицаме од двете без пρоблем. Пρобувајте,менувајте положби,дуρ се мали можат да се залажат,потоа ништо.
Јас мислев дека штом левата града ми е помала дека немам млеко и почесто ја давав десната и фатив мастит. Со првото дете.
majki mu donesoa podarok na sin mi vakvo za cekasnje nepcata ama mene mi izgleda mn tvrdo dali nekoja majka go ima kupuvano i sto mislite dali e dobro ili nekoe pomeko da mu kupime
Lele nie 5-6 razlicni imame I nekako dzabe,prstite ni se omileni I toa ne eden,tuku dva,tri da moze cela dlanka ke ja pikne ne se plasi deka se tvrdi,sigurno imaat deklaracija,specifikacija I kako li veke gi vikaat. Od poveke iskustva,a I naseto,retko koe bebe gi gricka tie,posle najomilenite prsti na lista e nekoja igracka sto iako nema namena za gricanje,bebeto tokmu taa ja saka
Dali e mozno orizovata kasa (taa na Nestle) da predizvika zapek? Eve tret den ja jademe(prviot den so jabolce,pa so banana,pa samo kasata) I sinko se nema iskakano.Doduse I pred toa znaese da ne kaka 2-3 dena ama preeska procitav nesto slicno pa si rekov aj da vidam mozebi nekoj imal slicno iskustvo. Imame 5+15 dena kasata ni e eden obrok,a inaku sme od prv den na aptamil.