Da da napisav razgleduvavme neubavo me svativte . toa beshe do 3 meseci dur napolna sega cela nok spie 4ipol meseci sme samo ednas za cicanje stanuva legnuva vo 8 8 30 max 9h stanuva 1 30 nekade i do kaj 5ipol 6 spie sabajle. Ne insistiram uste da spie dovolno e do 5 5ipol do kaj 7 sedi i togash mu e prva dremka. Noke mi stanuvashe od 2 do 4 i palev sijalici i za da go odviknam vo temno ni igracki ni nisto i ako ne zaspiese so cicanje posto za toa se budese ke se nacicase i nesakase da zaspie go krevav vo race muzika prispivna i go niskav..1 nedela taka i posle pocna da spie ama mozi i period,mozi skok vo razvoj razlicno e kaj site sega znae i da se razbudi i so placrnje go krevam go guskam i ne mu zboruvam 1 min vo race i go legnuvam pak
So kakva pumpa im go cistite nosot na bebinjata? Jas koristam nosefrida ama koga i da i go cistam rika place celo vreme. Posle uste pola saat ne mozam da ja smiram. A bas ima sekret mnogu i moram da i go cistam. Kazete nekoja pumpa/aspirator od koj ste zadovolni? Da ne se maltretirame i jas i bebe.
Размислував да го земам тој. Ама некако ме плаши дека преголема јачина ќе се употреби со правосмукалка, не е премногу агресивно тоа за 3месечно бебе?
Мислам дека кога чистам со NoseFrida, појако влечам од правосмукалка. Немаш гајле, безбедно е. Мене ми е незгодно со Носко, бидејќи треба да влечам правосмукалка, а и навечер сите ќе ги разбудам. Инаку брзо го вади секретот, за неколку секунди.
Безбедно е. Ние со ноското се преродивме мислам. И во 3 сабајле и чистам со тоа кога не може да спие од премногу затнато носе за неколку секунди собира секрет и назад на спиење
Дневна доза прашања... 1. Отприлика колкава треба да е фонтанелата на 3 месеци? Некако се намали ептен кај бебчево мое.. аега му е како два прсти еден до друг. 2. Нормално е навечер сега да врзува повеќе саати? Овие неколку вечери кај 20:30 заспива а се буди кај 04 да цица... 3. За надвор како ги облекувате? 4. Кога почнуваат да фаќаат со раце на пример играчките од подлогата што висат?
Позади треба да е затворена, а горе почнува да се затвора ама не скроз до 1 година, нормално е да се намалува. Нормално е и да почне да спие повеќе, може и цела ноќ да ја преспива зависи до бебето. Надвор боди, блуза, јакна, капа, памучни пантолони и одозгора некој тренерки зошто не ми дава хулахопки да му облечам, зависи и колку е ладно некогаш само термо чорапи и тренерчиња. Моето почна од 3-4 месеци мислам.
Кај мене па е нон стоп загаден. Таква населба сме, куќа до куќа, смрди на чад. Најблискиот парк е до сам автопат. На кој чист воздух да го изнесам.
Денес ми е роденден и морам да го пофалам синко дека спиеше океј ноќеска само три пати се разбуди и видно е расположен денски осеќа изгледа. Инаку гледам дека де мачи да се врти и пробувам да му помагам. за косата купив свашта денес сама себе си си подарив шампонче за коса па ќе видиме. За шетање шетам секој ден врне и да вее и бира да коси мама и бебе мора да шетаат и мама да испие кафе, купив вреќа на фри он, бебе у вреќа у колица ја се облакам и уживанција - кога ќе бидр загадено ќе бегам на Водно
Вие со олимписка дисциплина скок у вис како сте денес? Ние три дремки денес - првите две по пола саат, третата еве трае саат време досега, ама два пати се будеше и со цицање го презаспивав. Ако досега се успиваше со цицање, сега цица само ако е успиен. А се успиваме со носење во раце свртен напред да разгледува... Во темна соба И како сега да пратам прозор на будност? По саат време успивај, мкни буцето шо раце, не сака.
Утре треба бебе да прими рота прва доза.Може ли поголемото синче да се зарази? Дали да го изолираме бебето и колку време?Се мислам да го пратам поголемото кај мама да не ги мешам, што мислите?
Може ако фаќа негова пелена, или ти фатиш предмет со нњубаво измиени раце после менување на пелена. Со физички контакт се пренесува, не по воздух. @GoldenFrida среќен нека е! Знае бебуш кога да те одмори