До скокот е сигурно , и јас ги приметувам промените кај мојава, ќе се галиме ќе си лежиме и одеднаш почнува да вришти колку што ја држи гласот , не цица убаво се тегне не ми ги исцицува градите па кака зелено , ама ќе помине
@Erika.greeneyes Да се надоврзам, и јас истото го правам , кога и менуваш пеленки остави ја гола нека попрета се радуваат , покриј ја со тетра со нешто и нека прета , и излуфтирај мозок малку 10 мин 10 , оди до тоалет , подолг туш малку да се опуштиш, шетај ја , и мојава плаче поготово јакна кога и облекувам за надвор, мислиш ја тепам, плаче додека да излеземе надвор после се смирува и заспива. Ти секоја прилика излези , па макар и ѓубре да фрлиш..... јас вчера во најголемиот дожд бев во маркет , значи громови да удираа немаше да ме спречат да не одам
Син ми само со прожектор заспива. А постариот син несакаше да се успива со прожектор зароа што уште првиот ден го успивав во раце. А сега за второто како дојдовме од болница го ставав во креветчето со прожектор и така заспиваше.
А каков прожектор имаш и ако имаш за на креветче да се монтира, дали е транспортно или дрвено креветчето?
Луѓе беба кога ќе почне да плаче се закашлува нонстоп така... Дали е тоа нормално??? Дали вашите праат така???
Фала ви многу за советите кралици. Ќе гледам да не се потресувам толку иако душа ме боли. Само плачење ми зуи во ушиве. Се тешам со тоа дека не сум сама и дека е период па кога ќе заврши ќе ми се врати моето насмеано бебенце со најубави очи на срничка.
Мајки може хелп.. малата ми е два ипол месеци се нема искакано 8 дена се што е можно имам направено и дадено исто така и ја јадев сливи и што уште ништо, и вежби и чај никако да се искака. Само на мајчино млеко сме дали е можно запек да има? Незнам што да правам како више да и помогнам, педијатерот ми вика да ја носам на клиника да инставеле нешто во газето и незнам више не сум паметна.
Ако ти е за утеха мојот на 11 ден се искака исто на мајчино само. Педијатар кажа до 15 дена било нормлно.
Малата ми се будеше во сон и кенкаше, па приметив дека е топла. На бесконтактен ми покажа 38.4, додека на тој што се мери под пазуви(не е живин-дигитален е) 37.7 Дадов сируп парацетамол 2.5 мл и ја расоблеков и разладив. Мислам дека ќе извади запче, бидејќи постојано се лигави и рачиња става во уста, а и педијатарот пред 2 недели рече дека и се отечени непцињата. Дали во ред реагирав со сирупот и што друго да направам? Прв пат качува температура па малку сум во паника
Лелеее исто, вришти при облекување јакна ко да ја тепаш, плаче а ми се спие и никаде не го собира да преспие денски, но вистина е тоа со пелената, ги соблечеш ли мир во куќа. Не знам како се другите скокови ама овој четвртиов е отров!
Од вчера и јас и бебе сме со температура и со стомачен вирус. Чим цица одма кака, а цица како врапче. За температура знам што да правам, но се секирам за цицањево дека е слабо, башка што одбива па со сила некако бутам. Може ли да дехидрира или да се радувам што колку толку сепак поцицува?
Nie go pominavme 4 ti skok i da celo vreme kemkavo placlivo vo race po cel den go drzev celo vreme na cicka vo skok mnogu bara cicanje i pak nervozno1. Nedela i pomina duri i noke po 4 5 pati se budese zaspan so placenje i ne se pulese vo sonot kmase obidi za prevrtuvanje i posle toa pocna da se prevrtuva od grb na strana posle sekoe takvo placenje sledi nekkja novost sto ke ja primetite a i toj skok e so glodalki igracki saka sve da fati se nervira sekojpredmet i mu stvara nervoza ko ke placi ne go zanimavaj so nisto samo krenigo vo race i smirigo
Имаме мече (на средината на мешето има прожектор со ѕвездено небо) исто имаме сиалица во штекер како ламба како диско топка, ги сакаат и двете но незаспиваат со нив, ги бркаат да ги фатат со рачињата
И ние денес со тт бевме , ноќеска кога стана за цицање ми беше топла ама и сменив пелена , весела беше и не и измерив , е сабајле кога стана пак ми беше топла и измерив 37,7 , се јавив кај педијатарот ми рече донеси ја , ја расоблеков малку после саат време спушти , не и дадов ништо , не ја однесов уште зошто повеќе ми е страв да не закачи некој вирус таму, сега е лом со вируси со деца од градинка и школо, гужви па да се чешаме после, ќе пратам па ќе видам , ако нема потреба не ја носам , не и дадов ништо , имам сирупче за во случај да треба ама над 38,5. Немој да паничиш тоа е не е добро ни за тебе ни за бебе , само прати тт и многу важно општата состојба , дали е весело , дали плаче.. можно е да е забче со лесно денес да поминеме
Сабајле бебе се заврте од грб на страна па на стомак и си крена глава. Претходно се вртеше само на страна. Е сега многу е мал, сам не знае да се врати на грб назад и ми е страв за навечер во сон да не направи. Што да правам, да се надевам дека е инцидентно и нема пак да проба скоро? Или да почнам со некои вежби да го учам да се враќа од стомак на грб?
Фалаа драга, со лесно и на вас❤ Ја следам да, расположена е, па на моменти знае да кенка и да става рачиња во уста нервозно. Кое сирупче вообичаено давате и ви се покажало како ефикасно? Јас имав парацетамол дома, уште од кога примаа вакцина. Сега и мерам 37.7 има...
Сам. Педијатар кажа да не ми ставам чеп за да не ми се научат цревата така. А и суви сливи јадев и масажа му правев. Види што ќе ти каже педијатар па постапи така.