Kaj mene noke na sekoj saat se budi so placenje zamizan ne se puli go krevam 1 min go vrakam cicashe 2 pati noke red si fativ ne stanuvashe sega cica 4 5 pati i kakanoto i kaj mene mirisa aj od kantata ja frlav vo gubre nadvor ama pak znae da mi mirisa taka plus nie pocnavme so vkusovi uste pojako mirisa hahah inace kaj nas vo ovaj skok ke se iznaplaci i nakraj ke reci BU se maci da reci i nakraj koga ke rece ke se smiri toa mu e novo dali kaj vas pocnaa da izgovaraat Bu ili nekoi drugi izrazi ... Na 10ti ke prajme 5 meseci.
Мајки во просторијата кај што ви спијат бебињата навлажнувачот на воздух ви работи цела вечер? Некако многу ладно се осеќа ако е цела вечер пуштен.
Д.утро. Бебе од скоро 3 месеци одбива да цица. Го ставам цица 5 мин и плаче како да не е најадено. Ми дојде менструација за прв пат после пороѓај дали е можно да ми се намалило млеко?
Бебе спиеше без да се разбуди 7 саати, кој сака нека честита . Од друга страна па си викам што ако била гладна а не се разбуди за цицање а богами и јас не направив аларм зошто секако ме буди, ја слушам и да шушне.. И така сега не знам дали да се радувам или да се нервирам.. Ја земав кога се разбудив и дадов да цица, она абер немаше од станување. Некако ми е мала 7 недели за толку растојание помеѓу оброци а и никогаш не се случило да врзе толку сон без јадење... Се осеќам виновно сега што не направив аларм...
Ич да не се осеќаш виновно. Гладно бебе не спие. Ако си напредува со тежината, да не ја будиш. А мојата ноќеска од 9 до 5 и пол спиеше. Мама слави денес
И јас го имав истиот страв кога добив и пишав на Наташа од doenje so ljubov на инстаграм за мислење и ми даде супер совети - дека циклусот најчесто нема голема и трајна врска со доењето и дека мали промени се нормални поради хормоните, но траат само неколку дена, бебе малце ќе се буни при цицање, но проаѓа, да продолжиш со доење и многу контакт кожа на кожа со бебчо. Имам читано и дека се зголемува лачењето на содиум во млекото и затоа може малку да им е посолено, а негде прочитав и дека помага внес на магнезиум и калциум, па се снабдив и со двете и мислам дека помогнаа, битно да продолжиш да доиш и да не се сомневаш во себе. Башка и некад знаат да се бунат при доење кога се во скок во развој, но се враќаат во нормала.
Дали е нормално бебе да престане со бабаб мамам и сл.? На 4 мес почна сега скоро 6 сме и ништо не збори само писка и аууу ааа и толку.
Да. Сега ќе учи нешто ново, може нови звуци да испушта или пак повеќе да вежба моторика. Често учат некоја вештина и кога ќе ја совладаат, преминуваат на следна.
Кога почнаа да не спијат ноќе, во кој скок? Мојата е 3 месеци и една недела, спие по цела ноќ без цицање, кон 10-11 заспива до 6 сабајле спие, па цица и продолжува до 9. Можно е тој на 3 месеци лесно да го поминавме или рано е? Нема никакви промени до сега. Кога е нареден скок?
Ништо чудно да не ги осетите. Јас до 7ми скок не верував во скокови. Е на 7ми богами ти кажувам, се пореметивме дома фамилијарно Мачката не излегуваше од куќичката нејзина месец дена. На психолог ја пративме. За нас немаше време, 8ми не фати одма
Нема зошто да се осеќаш виновно, слободно слави си Ако е гладно секако ќе стане, веројатно доволно јадел преку ден па немал потреба уште. Ти посакувам уште мнооогу такви вечери
Бидејќи гледам има аптамилот во состав омега, а почнав неколку оброци аптамил, значи сеа сме пола на мајчино пола на аптамил. Шо ќе ти напраи дете нецицач.
Јас не знам кој скок беше ама од 3 ипол месеци почна да не ми спие па траеше тоа сигурно месец ако не и повеќе. Сигурно 4ти скок не фати тогаш.
Лелеее ме изнасмеа Мојата брбља на се живо и диво од мн мало. Мислам сега во овој скок, број 4 моториката почнува да и се развива од типот да ја држиме исправена да гледа, да фати играчка, и тие што и висат да ги поткачува. Ги нема фатено уште. Дневното спиење и крш, спие подолго само надвор, ама како да ја вадам денес презагадено е И кога почнуваат да подаваат рачиња на пример за да ја земам? Ваљда мала е за тоа, а на одма зашто не ми подава ххахаха. 3ипол месеци има
Моето е скоро 6 месеци уште не подава рачиња за земање. Во моја радосница пишува дека на 5 месеци сум викала "тао" за чао и сум мафтала со рачето. Си викам или мојте нешто не биле ко шо треба или ја сум била вонсериско дете. Можно ли е тоа на 5 месеци? Се загрижив зошто моево абер нема за такви работи.
Ми е жал за мачките нашава тотално ја игнорира до сега, навечер не ни иди в соба, со големиот си спие. А кога ќе почне малава да ја заприметува? До сега се смее ко ќе гледа накај неа ама не ја распознава уште дека е маче.
И мм на 6 месеци почнал да зборува, дури тетка му ја викал по име, свекрва ми секој ден го кажува ова Нема шанси да е точно. Мислам дека по случајност си испуштила некој звук како тао и за нив тоа е тоа