Форумџика на годината

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.922
    Хахааа абе имаат постариве некои фикс моменти. Една тетка ми рече да ја ставам на нокшир да ја учам, бебето нејзино на времето на првиот роденден било без пелена,као вауууу. Викам ок, у реду е. А за чао-то не знам, еве некоја поискусна мајка нека сподели:) Не сакам да споредувам ама сакам да слушам искуства. А оние бебешки цртани во позадина ги пуштате? Јас до сега само некоја музика, цртан не сум пуштила.

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Пуштам цртани некогаш кога имам работа го оставам во релаксатор или хранилка. Кога беше помал многу им се радуваше пискаше (од боите звуците најверојатно) сега ги гледа ко демек со внимание, не трепнува хаха. Ама гледам да не е долг период тоа, додека пружувам алишта да наместам кревет и слично, поинаку не ми седи мирен.

На Rtulka, Srcka28 и Mari-Li им се допаѓа ова.
  3. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.080
    Допаѓања:
    38.171
    Мојава накај 6ти месец почна да се замара со мачето, ко пролази само накај нејзе лазеше таква брза, пресмешна за сега на година да не ја види само. Мислам дека чекори ќе пушти накај мачката попрво отколку накај нас. Па и по улица по сите мачки ми покажува со прст па стоиме па ги гледаме ко будали некои :D

На Jordanovska-K, Rtulka, Freckles. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.545
    Допаѓања:
    8.252
    Мајки во козле дали имаат алергенси дали знае некоја?
    Ѕвонам од сабајле никој не се јавува на бројот, или бр за контакт ако имате?
    Разбрав дека не правеле алерго тестови ги враќале пациентите..

5. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.080
    Допаѓања:
    38.171
    Абе и ќерка ми од 5 месеци вика та-та ама дека знаеше шо е тата и кој е тата, мало сутра :D
    И ти мош си викала тао ама дека било тоа чао, не верувам :D

И да се надоврзам на муабетов, мојава од 9 месеци почна се да праи наеднаш, и чао и браво и рачиња да дава и да се гушка. Буквално се наеднаш

На Rtulka, emche05 и Mari-Li им се допаѓа ова.
  6. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    И јас им викам нема шанси којзнае шо сте гледале. А и сеа ги гледам ќе рече де или ба несакајќи и одма ееееее рече дедо ,рече баба хахаха уште од 2 месеци кога имаше. Од пуста радост.

На Rtulka, Mari-Li и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  7. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.331
    Допаѓања:
    5.461
    Моево е 13 месеци и уште не подава рачиња да го земеш од што ич нејќе во раце (facepalm) Дивтарко е. А тата со значење дури сега кажува, чао да мафта околу 9 месеци почна. Сите различно :)

8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.080
    Допаѓања:
    38.171
    Еј тие ретки моменти ко ќе пружи рачиња или ќе ми дојде таква да се тутне у мене, ми се иде огномети да пукам. Го чекав тој момент една година :D
    Ама мислам дека оти од 9 месеци почна у градинка и таму ја омекнаа малку :D

На unearthlysarah и Rtulka им се допаѓа ова.
  9. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Е убаво што спомна за градинкава. Искрено ми е многу страв да го пуштам толку мало во градинка. Пред да знае да зборува, да се пожали од нешто недајбоже и сл. Исто од болести, повеќе ќе биде дома отколку таму ама ајде. А ќе морам бидејќи ќе живееме сами. Какви се вашите ставови, искуства со градинка и толку мали бебиња?

10. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.317
    Допаѓања:
    2.801
    Оффф истото и нас не чека , ќе мораме и мене ме интересираат искуства :?:

11. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.080
    Допаѓања:
    38.171
    Јас сум цврсто за тоа дека на детето место му е во градинка. Се мислев да ја пуштам од година, ама година прави сега за 4 дена и се предомислив пошо очекував длабока зима а не пукнато сонце надвор овој период. И не ми е криво шо ја пуштив на 9 месеци. За болести по дифолт мислев повеќе дома ќе е, ама еве во 3 месеци само 2 пати остана дома. И среќна е, значи со ќефови влегува у градинката, за земање јас и пружам раце да ја земам, она се враќа во негувателката. Може така се погодиле и градинката и негувателките ама стварно сум задоволна.

На hello-kitty.90, Rtulka, Tiny Love и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.317
    Допаѓања:
    2.801
    Во 4ти скок сме , два дена е цело време на цицка ми ги раскисна , не цица , си спие , а ја тргнам вика, има ли спас , секој ден нешто ново наоѓа за што да кенка , грб немам веќе :@

На GoldenFrida, Alexandrite и Rtulka им се допаѓа ова.
  13. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    2.826
    Мамички дали на вашите бебиња им ставивте ѓердан за вадење заби? Ако да кога го направивте тоа?

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.237
    Допаѓања:
    5.792
    Не. Не е безбедно, може да се задави, може да се скине и да голтне од килибарчињата.
    Ниту пак има научен доказ дека помага.

На GoldenFrida, Doktor F, Rtulka и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Дали смеам да давам испасирано свежо органско јаболко од мој двор? Да не е сварено или печено?

16. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Да

17. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    4.832
    Моево и си влече така мрзљиво.
    Ноќеска маж ми го презаспиваше и ги слушам едно 10мин. Се вртам, му ставам цице ова ко дугме да штракнав веднаш спушти капаци хаха Понекогаш толку лесно заспива. Ама во петок два саати во раце, многу плачење и тек после заспа.

Иначе моево има кажано ајде, мама, не ама тоа се само случајна комбинација на звуци што ние си ги слушаме и разбираме. Нит знае што кажал, нит па ќе ги повтори додека не почне да разбира.

На Alexandrite, Rtulka и Srcka28 им се допаѓа ова.
  18. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.080
    Допаѓања:
    38.171
    Јок

На Tiny Love му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.850
    Допаѓања:
    188.219
    Нормално е. Сега го открива гласот и ќе фаќа и високи фрекфренции. :D Мојов колку писка ми ги дупна ушите. И надвор дур шетаме знае да си писка па ги вади луѓето наоколу од памет. Ама стимулирај фат на раче. Треба да воспостави координација око-рака.
    На 5 месеци не си викала тао сигурно. :D За нашите родители ние сме биле сите генијалци од бебиња. :D

Ние стигнавме до фаза каде даљинското ни станува омилено. Стави го на под со даљинското ќе писка возбуден 10тина мин. ако имам среќа 15 мин што е доволно да седнам и да шмркнам кафе. И моето шише со вода исто му е интересно. (facepalm)
    Софка ја џвачка од 3 ипол месеци, и пред некој ден му купив нова силиконска глодалка која скроз му е хит. Се сака да фати и се носи правец во уста. Само пусти стапалца потешко ги дофаќа оти буце. :D

За 5 дена 5 полни месеци. :inlove:
    Од средина на 5ти почнуваме со цврста храна има другари за друштво и совети? :)

На TheGoldenPeach, Alexandrite, Blue moon и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Јас планирам на полни 6 месеци, а тоа е за една недела :inlove: