За шетање, особено навечер, односно зависи кај одиме. Под скафандерот многу ретко, дома не оти топло ни е.
Добро утроо Јас планирам сега да ја шетам, ќе ја облечам само во тенка шникозна и скафандерче онакво ко јакна. Или ко што пишавте за на снег. Тоа мекото ќебенце ми е некако малце за на 4, 5 степени. Вака знам и одма ќе ми заспие и ќе сум раат.
Мене ми рекоа од 3 месеци, и поголемото синче носеше извади заби брз проблеми и температура ама го носеше и после да е модерен некаде на 4 год му се скина.
Бебе мое од скоро 3 месеци несака на стомак да леже ќе си ја забие глава и така останува 2 мин до дека не почне да плаче. Мора ли да го ставам на стомак?
Мора. Ќе се буни, ќе плаче но ставај го неколку пати на ден по неколку минути. Со тек на време ќе се навикне и ќе издржува повеќе.
На бебуш 4 месеци му излегоа црвени точки околу устата од што ги лапа рачињата и се лигави. Што ги мачкате по лицето, околу устата да се смири малку црвенилото?
Морааа пробувај, занимавај го, па и нека плаче малце. Ќе се навикне. И што порано го ставате толку подобро, да се привикне додека е помало. Моето обожаваше и уште сака од прва недела по раѓање го ставам.