Не знам колкави сте. Мојата од 40 дена спие на стомак. Ако сте поголемки нека спие како што и е убаво
И ние кога правевме инхалации пред 2 месеци,синко заспиваше одма од кога ви викам дека инхалаторот многу помага, и со него може да се избегне антибиотик тие што планирате да земете, да знаете,видов во зегин пред некој ден случајно имаат намалување на два типа инхалатори...
Мојата ако се загледа во цртан седи мирна ако не се бориме значи маската ја гризе, па сама држи и се смее, што да ти кажам некако успеваме. Дозата за мојата (11+) е 2 мл физиолошки (сепак консултација со лекар за помали) или нека кажат мајкиве. Јас земав на Омрон (јапонски) ама ги увезува Алкалоид конс. И се мала бучност, ми ги пофалија дека не се плашеле децата. Исти се сите.....
Фала ви на советите мами,ја однесов вчера за секој случај на лекар да ја слушнат,градите и се чисти и нема грло,си поткашлува од мрсолките што и се слеваат надоле,па само чистиме и солени капки ставаме,добра за сега ама па ќе контролираме,а и во понеделник сме на вакцина уффф,ама ќе видам дали ќе ја носам
Од Виола го земав на неκој попуст оκолу 2000 ден.беше κога син ми беше настинат го κоρистевме 5 дена,по два пати сабајле и навечеρ со 2мл.физиолошκи ρаствоρ,за 3 дена му помина настинκата од инхалатоρот,пρовеρи и во Зегин има намалување на инхалатоρи оκолу 1900 2000 ден се...
Ниκаκво носење штом е малκу поднастината,κаκва ваκцина чеκај неκа и помине убаво,и ние κасниме 2 недели со ваκцина,поρади деρматитот додеκа сκρоз не се исчисти и по телото,шубе ми е да го носам...
Na vakcina NIKAKO bar nekoe vreme dodeka ne vidis deka e potpolno zdrava. Krvna slika pa potoa vakcina ( moj sovet) tvoe dete. Sto se odnesuva do inhalacijata I inhalatorite prava stvar Jas se go imam I sega pred nekoe vreme se nastina I sega sekoja vecer mu pravam inhalacija nema nisto strasno vo toa.
Ај да се надоврзам на муабетот за инхалаторите. Може ли да ми кажете кога има потреба од него? Кај мене детево има шлајм и веќе два пати ми повраќа. Носето не му тече, му влечам со носефрида кога има суви мрсулчиња. Се мислам дали да го однесам кај нашата докторка да го слушне убаво, таа прееска на систематски гледаше само да помине редот. Не знам ни колку можеше да го чуе оти детево многу плачеше. Дајте совет, грев ми е да го гледам вака.
Вчера примивме 2 вакцини, едната капки втората ја боцнаа во нога. Вчера беше добра, денес цел ден плаче. Дали е можно да е од вакцината?
i kaj nas bese istoto od prvata doza,ama loso mu ja stavi vakcinata i go bolese i tri dena bese takov,sigorno e od vakcinata
Нема ништо на ногата. Само не е расположена и слабо пиеше млеко денес. А цел ден не цицаше. @joy1 прашував за тие гелни ленри што ги спомна, во 2 аптеки и ме гледаа како од марс падната. Кај ги зимаш?@N.Kety се надевам нема да ртае толку долго
Во аптека во градот наш.Ке ги сликам за кратко и ке ставам овде сликата да ги видиш.Мене сестрите на вакцинација ми кажаа за нив.
Мамички кажете ми дали е ова нормално, бебе има скоро 3 месеци и само го дојам. Навечер е супер станува 2-3 пати и преку ден исто, но попладне од кај 4 до вечер нон стоп бара да ми е на гради и така заспива, ако го легнам се буди одма и никако не сака некој друг да го држи во раце. Буквално ми е на гради 5-6 саати. Не беше ваков, може ли да биде скок во развој? Исто и од спиење знае да се штрекне и силно да плаче и само кај мене се смирува... Ова ни се случува една недела