Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Не знам колкави сте. Мојата од 40 дена спие на стомак. Ако сте поголемки нека спие како што и е убаво :)

На 2013 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    И ние кога правевме инхалации пред 2 месеци,синко заспиваше одма од кога ви викам дека инхалаторот многу помага, и со него може да се избегне антибиотик тие што планирате да земете, да знаете,видов во зегин пред некој ден случајно имаат намалување на два типа инхалатори...

На LusySkyDiamonds и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  3. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Кој инхалатор го користите за бебиња? Ајде просветлете ме и јас да купам. Ако може со слика плс. :)

4. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Мојата ако се загледа во цртан седи мирна ако не се бориме:) значи маската ја гризе, па сама држи и се смее, што да ти кажам некако успеваме. Дозата за мојата (11+) е 2 мл физиолошки (сепак консултација со лекар за помали) или нека кажат мајкиве.
    Јас земав на Омрон (јапонски) ама ги увезува Алкалоид конс. И се мала бучност, ми ги пофалија дека не се плашеле децата. Исти се сите.....

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    А колку го зема и како го користиш?

6. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
  7. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.625
    Допаѓања:
    15.732
    Фала ви на советите мами,ја однесов вчера за секој случај на лекар да ја слушнат,градите и се чисти и нема грло,си поткашлува од мрсолките што и се слеваат надоле,па само чистиме и солени капки ставаме,добра за сега ама па ќе контролираме,а и во понеделник сме на вакцина уффф,ама ќе видам дали ќе ја носам

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Од Виола го земав на неκој попуст оκолу 2000 ден.беше κога син ми беше настинат го κоρистевме 5 дена,по два пати сабајле и навечеρ со 2мл.физиолошκи ρаствоρ,за 3 дена му помина настинκата од инхалатоρот,пρовеρи и во Зегин има намалување на инхалатоρи оκолу 1900 2000 ден се...

9. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Ниκаκво носење штом е малκу поднастината,κаκва ваκцина чеκај неκа и помине убаво,и ние κасниме 2 недели со ваκцина,поρади деρматитот додеκа сκρоз не се исчисти и по телото,шубе ми е да го носам...

На azelea и joy1 им се допаѓа ова.
  10. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.625
    Допаѓања:
    15.732
    Да,да секако и јас тоа и викам на матичната дека не планирам додека не се опорави убаво

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.767
    Па и матичната сама требала да ти каже дека настинато бебе не се вакцинира.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  12. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    Na vakcina NIKAKO bar nekoe vreme dodeka ne vidis deka e potpolno zdrava. Krvna slika pa potoa vakcina ( moj sovet) tvoe dete.
    Sto se odnesuva do inhalacijata I inhalatorite prava stvar Jas se go imam I sega pred nekoe vreme se nastina I sega sekoja vecer mu pravam inhalacija nema nisto strasno vo toa.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  13. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Ај да се надоврзам на муабетот за инхалаторите.
    Може ли да ми кажете кога има потреба од него? Кај мене детево има шлајм и веќе два пати ми повраќа. Носето не му тече, му влечам со носефрида кога има суви мрсулчиња. Се мислам дали да го однесам кај нашата докторка да го слушне убаво, таа прееска на систематски гледаше само да помине редот. Не знам ни колку можеше да го чуе оти детево многу плачеше. Дајте совет, грев ми е да го гледам вака.

14. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Вчера примивме 2 вакцини, едната капки втората ја боцнаа во нога. Вчера беше добра, денес цел ден плаче. Дали е можно да е од вакцината?

15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.767
    Можно е.Види да не има оток,црвенило,можеби ја боли.

16. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    i kaj nas bese istoto od prvata doza,ama loso mu ja stavi vakcinata i go bolese i tri dena bese takov,sigorno e od vakcinata

17. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Нема ништо на ногата. Само не е расположена и слабо пиеше млеко денес. А цел ден не цицаше.
    @joy1 прашував за тие гелни ленри што ги спомна, во 2 аптеки и ме гледаа како од марс падната. Кај ги зимаш?@N.Kety се надевам нема да ртае толку долго :(

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.767
    Во аптека во градот наш.Ке ги сликам за кратко и ке ставам овде сликата да ги видиш.Мене сестрите на вакцинација ми кажаа за нив.

19. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Ок, фала ти.

20. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Мамички кажете ми дали е ова нормално, бебе има скоро 3 месеци и само го дојам. Навечер е супер станува 2-3 пати и преку ден исто, но попладне од кај 4 до вечер нон стоп бара да ми е на гради и така заспива, ако го легнам се буди одма и никако не сака некој друг да го држи во раце. Буквално ми е на гради 5-6 саати. Не беше ваков, може ли да биде скок во развој? Исто и од спиење знае да се штрекне и силно да плаче и само кај мене се смирува... Ова ни се случува една недела