Преку ден 22 степени, боди на кратки и шпикозни или дводелно на долги. Ноќе 20 степени, боди на долги, шпикозни на долги, покриен со ќебе и јорганче.
Исто, до 3 месец кај 21h, а сега 19 а може и во 18:30, инаку од бебе што цица без будење еднаш до два пати ноќе синоќа стануваше точно ма 3 саата како новороденче!
Да, еве трето користам бидејќи претходните 2 ги уништивме од користење. Лесно се витка цревото и полесно ми е да им чистам кога мрдаат/тепаат. Плус може да купиш и резервни делчиња. Nose frida го користам за поголемото оти седи мирен, не мора да правам акробации.
20-21 ми е дома, по боди на прерамки и шпикозни е а навечер во вреќичка а го покривам плус со ќебенце кај 12 саат пошто паѓа температурата
Давав Ваја пробиотик...кога не испуштија од болница пишуваше во картонот...инаку родени сме пред време ,бевме во инкубатпр 27 дена ,може затоа ,не знам
Pedijatarot mene mi rece nema potreba od probiotik ni pa za grcevi mi dade nesto koga ni bea, sama zedov waya i mu davav po potreba. Ako ne mi bese kakan 2 dena ke mu dadev ili vo intenzivni grcevi. Sega koriatam samo posle rota vakcina 5 dena posle vakcinata i tamu mi kazaa dobro e da zema probiotik oti rotata znae kaj nekoi da predizvika grcevi i ima od nea kako prolivce za reguliranje