Kako gi cicate navecher bebinjata koi se budat na 2 do 3 casa, a da ne bide toa na vashiot krevet, taka zaspivam i jas, bebe si spie do mene i eve vekje 4 meseci taka,kako ke se odviknuvame neznam, si spie na ciceto so obrazot, mama navecher ne moze nikade da mrdne inaku piskot i ne spienje vo krevetche Chare kako polesno da se odvikneme? I uste edno prasanje, ne mi e kakan vekje 4ti den, se odnesuva normalno, ima gasovi, pie probiotik sekoj den, ima li mesto za panika?
Се додека не почне да го практикува пинцета фатот Со палче и показалче кога ќе почне да држи тогаш ќе престане се во уста да става. Преку уста осознава облик и структура на предметите, нормално е
Јас уште од старт седнувам така цица и после ја легнувам и си продолжува со спиење. Пробај со седење кога ке му се јаде
Мајки бебево ми е старо 6 дена. Видов во едната носната шуплина има мрсулче . Како да го извадам? Дека е многу мала ми е страв
Preku den 25 stepeni, navecer 21,22. Oblecena po pozamcinja ili spikozni i bodi na kratki a ja pokrivam so kebence i jorgance ili edno tenko edno debelo kebe. Se mi e strav da ne smrzne a jas ne sum reper , mene celo vreme mi e ladno
И плус , кива чат пат ,па се прашувам дали е настината или само се навикнува на надворешна атмосфера? И зошто кога и дава да цица почнува да штуца? И влегува воздух?
@Doktor F ее исто. Значи ја ако го облекувам ќе е со 3 слоја внатре на 25. А он саклетџија тежок. Па кога излегуваме надвор по студеново обавезно плачки што му е претопло... Иначе дома е 22-23 цело време. Спие во вреќичка со боди на кратки и шпихозни откако залади. Некад знам и само по шпихозни да го ставам преку ден, ама навечер мора боди.
Јас со чепкалка за уши му ги вадам мрсулчињата. Купував и пумпица за влечење, ама скоро ништо не вадеше. Инаку нормално е сѐ тоа. И кивањето е нормално. Сите бебиња киваат. После доење кревај ја да ждригне. Не ја пресоблекувај кога е најадена, туку гледај тоа да е пред јадење, оти иначе може да поврне.
Мајки шестовалентна, рота и, пкеумококна вакцина примивме на 2 месеци, сега наредните ми рекоа на 6 декември а ќе има бебчето 3 месеци и една недела. Нели се примаат со полни 3,5 месеци? Така прочитав на календарот за имунизација.. вие кога ги примивте овие? Мислам дека петтовалентна и рота сега треба да прими.
И јас вадам со чепкалка, ама синко има мака со носот, со едната ноздра, слаби капилари и ми стана језа да не е од чепкалките и еве зедов аспиратор. А најбрзо и најубаво е со чепкалка. Инаку не пишувам веќе колку спие, ева ја трета вечер се буди на два часа за цицање. Се чудам зошто. Како помала не бараше, сега бара. А цица пред спиење минимум пола час, некогаш и 1 час.