Утро мама. Дали напредува бебушка, качува ли килажа? Може да комбинираш ама во повеќето случаи нема потреба.
Прв месец само 600 гр напреднала др рече дека не е доволно..а и гледам дека пелените како да не ги полни многу(со мочка) па страв ми е некако
Na 3 meseci pa 4 meseci pa sega pak na 5ti mesec sme za uste edna revakcina rota 3 dozi mislam deka se od rotata. Na 40 dena se revakcinive sekojmesec sme..
Poveke na grada koga saka neka cica i kolku saka..i ne ho menjabaj na 2 gradi prvo edna sledno cicanje druga.pij ti povekje tecnosti osobeno voda, sokovi od jabolko i ovesni snegulki da ti nadojdi mleko. nemas potreba od ad. Forsiraj na grada imas mleko. Ako ne mocka sekoja pelena togas dodadi i ad. Moevo sekoj mesec po 1 kg napreduva a jas sega da zastanam da se izmolzam nemozam ni 20ml da gi izmolzam ..
Незнам мене после 45 дена фактички ми рекоа и тоа не стрикно дата него у 4 ти месец ама да не гледам да го прекорачам 4 тиот месец за втора доза рота. Првата ја ставив без некој ден скоро 12 та недела
Мајки, колку во текот на ноќта треба да кака бебе од 3 месеци? “А” само моча, а во текот на денот кака 4-5 пелени, ме буни зошто ноќеска не кака, а цица?
Мајки јас малку во паники сум.. месец дена ми е бебчево, на доење сме , бевме супер , вадевме секрет од носето ама не толку често, е сега деновиве почнав на ден по два три пати , има грчеви и какево е златно зеленкасто, а претходно си имаше само златна боја. Ќе закажам на педијатар секако, а дотогаш што да правам незнам..
Мајка читај постови, скроз нормално е зелена кака, цревата се стерилни па сега се навикнуваат и прилагодуваат на новата средина. Се разработува дигестивниот систем. Не се плаши, ако имаш редовна контрола секако прашај си педијатар, јас исто прашував. Нас сериозно не дрма 4 скок. Мислев нема врска апликацијата, скоковите, ама ете ноќно спиење скроз пораметено. Ја ставам во креветче и еве ја за пола саат се буди. Цела вечер и на крај до мене се успа и сврза неколку саати сон. Сега преку ден е помирна, спие и до 50 мин, ама ноќе има журка. Се надевам после скокот ќе се врати на старото.
Она од прв ден спие во креветче. Страв ми до мене, плус синко спие и он и нема баш некој рефлекс да не ја повреди. Утрово ја “спасував” од лакто
Јас користев Колиеф ама не му помогнаа на бебе па ги сменив со Колипрев и се препороди дете од грчеви
Штом е така нема да ја прими воопшто.Не би ризикувала, јас имам автоимуно заболување пиев терапија и бремена, роден е порано, анемичен, страв ми е да не се искомплицира, секако не е задолжителна.Тука во диспанзер некако несериозни се, само да вакцинираат деца по секоја цена. Моето е три месеци уште кака и ноќе.И од тоа што прди скоро секој памперс е замачкан со малку кака.
Моето е три месеци уште кака и ноќе.И од тоа што прди скоро секој памперс е замачкан со малку кака[/QUOTE]@macalavica Леле потполно исто а мислам и во ист ден се родени нашиве. Ми се расонува навечер мн ме нервира што кака а мора да се пресоблече.
Кај нас тоа се регулираше со пробиотик. Не е правило, најчесто е така. Може и одма да не кака ноќе, може и повеќе. Ова секоја прдешка со кака се среди со пробиотик. Или го снемува кога проаѓаат грчевите, кои не мора да се со плачки, односно дур се регулираат цревцата.