Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Страшно било со стариве, оди објасни им. Убаво ми кажа Видоевски кога отидов на преглед, кој знае најмногу за вашите бебиња, секако бабите :) :) они се знаат

На Mihaela123456, TIGARCE86, tincemajmunce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    37.542
    Сρеќа немам дома,па не моρа да се неρвиρам сеκојдневно. Но,κога и да се сρетнеме со блисκи ρоднини,јас κажувам деκа доењето ни е главно
    јадење,сите ми κоментиρаат ааа големо ти е детево,не му стига млеκото,моρаш да му даваш дρуго. На @joy1 свеκρвата и κажува оρиз да става,мене бисκвитчиња :) тие "заситувале". И плус,навечеρ уууубаво да го најадеш за да спиете ρаат(моево отκога е ρодено спие 10ч без будење)
    Јас не се неρвиρам,ама и на ниκој не објаснувам што и κаκо давам,κога ќе ми ρечат дади му тоа и тоа,јас само им велам ќе му дадам наρедниот месец :)

На TIGARCE86, snegulkata, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. heppymom

heppymom Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    114
    Ehh i kaj nas e taka ...se oni znaat ti pravat da se cistvuvas ne korisna,na glava ti stoi i ako zaplace povekje eve ti ja,,,ajjj leleee na baba ajjjj lleelee so ti e ,,, i samo ke gi pusti racete da go zeme uffff uzas,site se isti ,i kaj mene vika da napolni do 3 meseca i nekoj den moze da mu davame kashicki nz soo....i nie sme gledale deca koga ke recat ...
    Abe koj deca napravile po 30 i nekoja godina si zaboravila kako so go rodila a ne drugo i sega ke mi kazuva ne vaka vaka ....sami najubavo !!!!!
    Izvinete za latinicava...:)

На TIGARCE86, bruno.com и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  4. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Моето синче пред една вечер имаше температура, чат- пат кашла, а денеска почна и носето да му тече. Вчера бевме на доктор и само капки за носето му напиша. Сигурно вирусот му се пренел од мене и мм, овие денови и ние сме болни. Овие две вечери е многу кенкав, и само во раце сака да спие. :sweat: Се надевам дека брзо ќе помине, бидејќи жива ненаспиена сум.

И многу сака да стои и да седи. За седење знам дека е уште рано, но дали може и да стои? Од кога ги виснувате?

5. lavaleta

lavaleta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    69
    Majkicki, bebush nokeska mi povrati dosta obilno...a do sega mozam da izbrojam na prsti kolku pati bljucnal vo ovie 5 meseci. Neznaellv sto da napravam, prvo sto mi tekna da ne dehidrira, a toj vesel pocna da se smeee na glas, da se ispravuva I ripka vo race.... Potoa zaspa...ste imale li vakvo iskuatvo, sto trebase da napravam?? Fala vi odnapred.

PS. Na majcino mleko e.

6. lavaleta

lavaleta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    69
    Nie sme skoro 5 meseci a bebe sedi podzastanuva I ripka uste od 3 meseci... Pres 2-3 nedeli go vide vidoevski i mi kaza deka e retko zilavo dete super si e razvieno I slobodno da gi pravime site tie raboti...taka da najdobro so ortoped sovetuvaj se.

На wtff му/ѝ се допаѓа ова.
  7. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Да не има шлајмчиња па му олеснило со повраќањето....ако е еднаш не е страшно. Ништо не треба да правиш, можеш малку да му го поткренеш главчето при спиење.

8. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Од кога може да почнеме да го користиме кенгурот. Сега имаме 2 месеци и 2 недели

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.767
    Нам ни рекоа од 4 ти месец

10. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.222
    Исто и на нас, од 4 месеци.

11. Devojka100

Devojka100 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    155
    odkoga sednuvaat zenskite bebinja

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.767
    Мојата е 6 и пол.Сеуште не ја седнувам.

13. bile1986

bile1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    186
    Zdravo mamicki imam bebe od 2 meseci neredovno kaka ama sega veke 7 dena se nema iskakano dali nekoja imala vakov slucaj i sto ste prezele?inace na ekskluzivno doenje sme.izvinete za latinicata od mob pisam

14. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Mojata ne kakase i pi 8 dena. Ako ima gasovi i meseto i e meko vo red e za eksl.doeno bebe. Jas ednas na svoja raka posle 8 dena ja isprovocirav so toplomerce, no mora da se konsultiras so pedijatar. Sega veke ni e regulirana stolicata, kakame na 2 dena, imame 4,5 meseci. Obidi se i preku tvoja ishrana, jas jadev suseni modri slivi. Ke mora da go pratis bebceto dali e veselo, namurteno, kakvo e meseto. Ke se iskakate, i jas taka se sekirav puno...:)

15. bile1986

bile1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    186
    probav so toplomerce nemase efekt ponedelnik imam zakazano na pedijatar inace meseto e meko gasovi ima prdi kako na norma :)

16. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Нема гајле ако мешето му е меко и си пртка :)

17. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Cim e taka, ke se iskakate. Nie posle 8 dena koga se iskaka mislev slavje da praam..:D.ke se regulira ponataka pa moze i skoro sekoj den da kakate...

18. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    308
    Majki moeto devojce ima 37 dena . Bese predvreme rodeno vo 35ta nedela. Se prasuvam dali e normalno da spie postojano , se budi za jadenje i denovive pocna samo da bide budna po saat vreme no ne sekoe razbuduvanje . Pocesto zaspiva so cicanje i koga e budna saka postojano da cica. Dodeka e vo maz mi malku zaborava no koga e vo mene otvara usta plazi jazik i pocnuva da place ako ne i dadam da cica pa taka ni se slucuva da cica i po saat /dva. Eve denes samo sabajle bese razbudena saat vreme so tatko i i posle morase da i dadam da cica za da zaspie. Potoa se budese samo da jade i za 15 min zaspivase.

19. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Ok e ke se regulirate posle 2 meseci.

20. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Sosema mi lici normalno. Mojata ednas ne se budese cel nok i skoro cel den, pa se preplasiv, se javuvav po doktori ama ete faza e. Malecki ste uste, ke menuvate mnogu naviki...pozdrav guskajte se..