Страшно било со стариве, оди објасни им. Убаво ми кажа Видоевски кога отидов на преглед, кој знае најмногу за вашите бебиња, секако бабите они се знаат
Сρеќа немам дома,па не моρа да се неρвиρам сеκојдневно. Но,κога и да се сρетнеме со блисκи ρоднини,јас κажувам деκа доењето ни е главно јадење,сите ми κоментиρаат ааа големо ти е детево,не му стига млеκото,моρаш да му даваш дρуго. На @joy1 свеκρвата и κажува оρиз да става,мене бисκвитчиња тие "заситувале". И плус,навечеρ уууубаво да го најадеш за да спиете ρаат(моево отκога е ρодено спие 10ч без будење) Јас не се неρвиρам,ама и на ниκој не објаснувам што и κаκо давам,κога ќе ми ρечат дади му тоа и тоа,јас само им велам ќе му дадам наρедниот месец
Ehh i kaj nas e taka ...se oni znaat ti pravat da se cistvuvas ne korisna,na glava ti stoi i ako zaplace povekje eve ti ja,,,ajjj leleee na baba ajjjj lleelee so ti e ,,, i samo ke gi pusti racete da go zeme uffff uzas,site se isti ,i kaj mene vika da napolni do 3 meseca i nekoj den moze da mu davame kashicki nz soo....i nie sme gledale deca koga ke recat ... Abe koj deca napravile po 30 i nekoja godina si zaboravila kako so go rodila a ne drugo i sega ke mi kazuva ne vaka vaka ....sami najubavo !!!!! Izvinete za latinicava...
Моето синче пред една вечер имаше температура, чат- пат кашла, а денеска почна и носето да му тече. Вчера бевме на доктор и само капки за носето му напиша. Сигурно вирусот му се пренел од мене и мм, овие денови и ние сме болни. Овие две вечери е многу кенкав, и само во раце сака да спие. Се надевам дека брзо ќе помине, бидејќи жива ненаспиена сум. И многу сака да стои и да седи. За седење знам дека е уште рано, но дали може и да стои? Од кога ги виснувате?
Majkicki, bebush nokeska mi povrati dosta obilno...a do sega mozam da izbrojam na prsti kolku pati bljucnal vo ovie 5 meseci. Neznaellv sto da napravam, prvo sto mi tekna da ne dehidrira, a toj vesel pocna da se smeee na glas, da se ispravuva I ripka vo race.... Potoa zaspa...ste imale li vakvo iskuatvo, sto trebase da napravam?? Fala vi odnapred. PS. Na majcino mleko e.
Nie sme skoro 5 meseci a bebe sedi podzastanuva I ripka uste od 3 meseci... Pres 2-3 nedeli go vide vidoevski i mi kaza deka e retko zilavo dete super si e razvieno I slobodno da gi pravime site tie raboti...taka da najdobro so ortoped sovetuvaj se.
Да не има шлајмчиња па му олеснило со повраќањето....ако е еднаш не е страшно. Ништо не треба да правиш, можеш малку да му го поткренеш главчето при спиење.
Zdravo mamicki imam bebe od 2 meseci neredovno kaka ama sega veke 7 dena se nema iskakano dali nekoja imala vakov slucaj i sto ste prezele?inace na ekskluzivno doenje sme.izvinete za latinicata od mob pisam
Mojata ne kakase i pi 8 dena. Ako ima gasovi i meseto i e meko vo red e za eksl.doeno bebe. Jas ednas na svoja raka posle 8 dena ja isprovocirav so toplomerce, no mora da se konsultiras so pedijatar. Sega veke ni e regulirana stolicata, kakame na 2 dena, imame 4,5 meseci. Obidi se i preku tvoja ishrana, jas jadev suseni modri slivi. Ke mora da go pratis bebceto dali e veselo, namurteno, kakvo e meseto. Ke se iskakate, i jas taka se sekirav puno...
probav so toplomerce nemase efekt ponedelnik imam zakazano na pedijatar inace meseto e meko gasovi ima prdi kako na norma
Cim e taka, ke se iskakate. Nie posle 8 dena koga se iskaka mislev slavje da praam...ke se regulira ponataka pa moze i skoro sekoj den da kakate...
Majki moeto devojce ima 37 dena . Bese predvreme rodeno vo 35ta nedela. Se prasuvam dali e normalno da spie postojano , se budi za jadenje i denovive pocna samo da bide budna po saat vreme no ne sekoe razbuduvanje . Pocesto zaspiva so cicanje i koga e budna saka postojano da cica. Dodeka e vo maz mi malku zaborava no koga e vo mene otvara usta plazi jazik i pocnuva da place ako ne i dadam da cica pa taka ni se slucuva da cica i po saat /dva. Eve denes samo sabajle bese razbudena saat vreme so tatko i i posle morase da i dadam da cica za da zaspie. Potoa se budese samo da jade i za 15 min zaspivase.
Sosema mi lici normalno. Mojata ednas ne se budese cel nok i skoro cel den, pa se preplasiv, se javuvav po doktori ama ete faza e. Malecki ste uste, ke menuvate mnogu naviki...pozdrav guskajte se..