Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Не го бањам секој ден. На 2 3 дена. Некогаш само го туширам, некогаш само газето. Коса 2 пати неделно.

На Rtulka, Srcka28 и velesanka им се допаѓа ова.
  2. Skyler

Skyler Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    13.505
    Чисто како инфо, имам давано и јас 2500ие еден месец, па намаливме на 2000 заради омекнати ребра ама прво испитавме Д витамин. Може тоа и најпаметно ти е, да испиташ и тогаш да побараш второ мислење. Ама барај мислење од добар ортопед.

На see.emily.play му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    И моево бљуцка од вчера исто во млз не знам дали е од што сака да стане мислам да не е стомачен од ко те прочитав денес не се покака сто пати му измерив температура, ние сме само на цицање…. не знам дали ќе ти помогнам или одмогнам со ова

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Sekojden go banjam, navecer pred legnuvanje. Jas mislam deka kapenjeto ne vlijae na imunitet topla soba e ne izlaga nadvor i posle kapenje odma i pobrzo mi zaspiva. vlazni bekutan koristam na sekoe menuvanje pelena a ko ke e kakan plus go mijam so voda. Ako e samo mocan ne go mijam so vlazni go brisam.

На Rtulka и velesanka им се допаѓа ова.
  5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    Ми помогна.
    Некогаш мислам ќе полудам.
    Сопругот е трета а јас со 2 сама.

На TeddyGrey и GoldenFrida им се допаѓа ова.
  6. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.885
    Допаѓања:
    6.437
    Не си сама, барем во бљуцкањето. Сменивме млекце, примија рота и почнаа да седнуваат. Се утепаа од бљуцкање и повеаќање после секое јадење. Не знам што точно беше причина, ама веќе се намали.

На Rtulka, Eli23 и GoldenFrida им се допаѓа ова.
  7. GoldenFrida

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Инаку кај нас стаса регресијата на големи врата. Скокот се стиша, ама спиењево ;(;(;( колку трае ова? Дефинитивно е регресија, презаспивањето трае подолго, не сака само да цица, почнува да гука и да се смее, мака мачам да го презаспијам точно 25 минути. Ми кажаа ќе биде полошо. Дајте некои трикови изглефа на цицка да не го ставам за да не се деси тој reverse cycle. Леле ќе се мрднам многу ми е тешко што сум сама. На моменти ми иде да шизнам ми се плаче ми се вика;(;(;(;(

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GoldenFrida

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Све те разбирам :l:

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    Може да е регресија и скок заедно?
    Не цица 2 3 недели.
    Му викам преска на маж ми, па и не е така лошо, 2 недели ми поминаа, уште две....се чуди човекот.
    Заспивањето е невозможна мисија. Се презаспиваме по 2 саати. Плаче од што му се спие, му течат солзи од воспаленото окце.
    Цицката му е само играчка. Ме гледа, се смее.

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.793
    Допаѓања:
    122.549
    @GoldenFrida @Eli23
    Оооооо сум имала друшки по мака...
    Грбот не си го знам за свој ако не е враце преку ден вреска мислиш го дерам на живо. Е навечер спие.
    Града за спиење преку ден му е маст хев, па ако сакам да поспие морам враце да го држам престолонаследникот, строго со цице во муце :doh:

На hello-kitty.90, Rtulka, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    5.502
    Мајки, дали ги вадите малите на ова време во Ск?
    Денес го прошетав по долго време, ама со страв од загадениот воздух...
    И второ, ме интересира од кога почнавте да ги седнувате?
    Моето е 4ипол месеца, мн малку сака на стомаче да вежба/лежи/претка. Го ставам и за 1 мин Ваааа вааа

12. Mamacita00

Mamacita00 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2022
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    92
    Здраво мамички, ние сме 2 недели до денеска и почнавме да имаме многу грчеви ;(;(;(
    Не спие убаво, се буди плачејќи, кога ја земам во раце малку се смирува ама пак почнува да плаче и да си ги вие нозичките од грчеви.
    И давам Бекутан чај и Colief капки, ама не делуваат баш изгледа.. утре сме на контрола кај педијатар пак ќе го прашам за професионално мислење, но доколку имате некој совет како кај вас разминувале грчевите ќе биде повеќе од добредојден (fingers)

13. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.545
    Допаѓања:
    8.252
    Јас лично користев Колиеф, Колипрев, Еспумисан, Инфакол, Саб симплекс, Биогаја, Ваја и сиг уште нешто сум заборавила...
    Масажи и термофорче со семки од цреша...
    После 40 дена сами од себе се смирија грчевите, станаа многу поретки...
    Не верувам дека нешто од наведеново помогна иако можам да кажам од саб симплекс бев задоволна, ама тоа не значи дека изчезнаа грчевите, некако и ги ублажуваше иако пак имаше и вриштеше со саати без престан.
    Моментално давам само пробиотик и Д3+ К1..
    ДХА и омега ги прекинав, ке ги давам од два месеци и ги влошуваа грчевите само..
    Така да само јаки живци и ке помине, а можеш да пробаш и од ова нешто, има кај бебиња што помогнало.
    Пс: Колиеф не ми се свиѓаа зошто се раствараа со млеко а мојава госпожа вриштеше не можеше да дочека, гладна , ко мислиш не јадела три дена..
    Колипрев ти се за иста намена и одма се даваат без растварање.

На Rtulka и Mamacita00 им се допаѓа ова.
  14. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Nisto ne pomaga... za da mu isceznat.. kaj nas espomisan mu gi ublazuvaa grcevive a pa mnogu gasovi mu stvaraa.. masaza na stomace i mu izleguvaa tie gasovi.. pedijatarot mene mi rece od start niso da ne mu davam sami od sebe ke pominat da ne frlame pari...placenje pistenje po 3 sati sekojden kaj nas preku den bea grcevite nokje barem spiev se budese za cicanje i ni gi ublazi malku espomisan. Mnogu citav dobri komentari za Nurse harvey ama kaj mene ne mu go podnesuvase organizmot posle sekoe davanjr na sirupot mi povrakase mlaz i mu prekinav. Sami od sebe pominaa koga napolni 3 meseci.

На Rtulka, Mamacita00 и Alexandrite им се допаѓа ова.
  15. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.324
    Допаѓања:
    51.155
    Може да го ставаш под 45 степени да седи.

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.227
    Допаѓања:
    14.286
    Да си се пожалам. Мојов цела ноќ немирно спие, искривена сум цела. Плус се будеше двапати за млеко што одамна не било. Пукнав.

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Не сакам да звучам лошо, ама не помага ништо. Може да ублажи до некоја мера, ама мора периодов да се пројде.
    Давав еспумисан, нурс харви, бекутан чај, термофор. Кога ќе фатеа, ништо не беше од помош. Само челични нерви и здрава кичма додека тие неколку саати плаче без престан.
    После увидов дека со масажа со гелчињата и маслата што ги имам како да провоцирам да се искака, па до некаде полесно беше.
    Уште се витка, но каде каде е драстично намалено сега.
    Само гушкање во тие моменти.

На Mihaela123456, Mateas, Rtulka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Шетаме, но по кеј, по паркови или во трговски центар сабајле кога никој нема. Не можам дома да седам, ќе се пореметам. Не е толку страшно, следам на апликација. Кога е црвено дома си седам.

На viniMini, Rtulka и Doktor F им се допаѓа ова.
  19. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.317
    Допаѓања:
    2.801
    Никако да ти кажам искрено ....за нас зборам :D
    Сега ми е смешно ама до пред две недели мислев нема да преживеам , само масажи и топло на меше и гушкај , гушкај ќе поминат :l:
    И можеш со друг пробиотик да пробаш , нас био гајата не ни одговараше

Последна измена: 6 декември 2022
    На Rtulka и Mamacita00 им се допаѓа ова.
  20. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.324
    Допаѓања:
    51.155
    Период е ќе поминe, секое бебе поминува низ тоа и ништо баш не помага може само да ублажи малку.
    Јас на моето бебе и греев трици и ги ставав на мешето тоа и помагаше по малку, ама немаше многу грчеви неколку пати само.

На Mamacita00 му/ѝ се допаѓа ова.