Денес примивме вакцина и малата е кенкава нерасположена. Дали да дадам парацетамол( ефералган) за болка? Т немаме за сега.
Мене педијатарот кога ја прегледа ме праша дали сум и дала парацетамол пред да одиме и ми рече кога ке стигнам дома да и дадам. А некој вика само ако качи Т над 38.5. Е ај сега?? Значи сама да си решам. Фала ви мамички
Здраво мамимички! Нова сум во оваа подкатегорија и се надевам на убава дружба, што помалку проблеми со нашите најмили и споделување на искуства и совети за нашите бебушки. Мојата принцеза има две недели и пет дена и полека се привикнуваме на новиот член во семејството, активно вклучувајќи ја и поголемата дадичка. Не дека немам искуство во улогата на мајка, но поминаа многу, поточно осум години од првата ќеркичка и се ми е ново. Конкретно барам совет околу мојата исхрана, бидејќи ова бебенце има грчеви, за разлика од поголемата ќерка со која немав таков проблем. Уште немаме воспоставено ред на спиење и цицање (се надевам за брзо и тоа ќе биде), но отприлика цица на саат ипол до два, а спиењето нема правила. Добро напредува, за петнаесет дена ја измерија и качила 700 гр. Знам дека треба да избегнувам грав, гашок, зелка, леќа...., еве дајте совет за спанаќ (сакам утре да правам) или друго ако знаетеПоздрав и се читаме
и благо што помалку, и тоа ствара грчеви, газирано не.... по ново се смее да се јаде ама лично јас приметив дека мене храна што ми ствара тегоби му сметаше и на бебето. Чаеви од нане , жалфија и елен чај никако или макс.по една чаша на ден. Од другите чаеви можеш.
Читав некаде дека спанаќот и лукот го менувале вкусот на млекото и дека зелениот зеленчук стварал грчеви. Не знам колку е точно, јас лично 2 месеци јадев само ориз и компир и пак бебуш имаше грчеви,
zenski da ve prasam kolku vreme sin mi moze da sedi vo relaksatorot,zemavme vakov model i uziva da sedi vo nego
jas pa od sam pocetok si jadev se sto ke mi se jadese i da ne go prerecam sin mi imase grcevi samo edna nedela. pa mislam deka nemaat vrska jadenjata
Син ми седеше до каај 11 месеци и потоа сам почна да излегува иако беше врзан ама да ти кажам релаксаторот ми е една од најискористените работи и количката.
Sin mI od dva meseci pa navamu golem del od denot gledajki baby tv, crtani pominuva vo relaksator, ne e ograniceno vremeto kolku saka neka si sedi
Има релаксатори за до 9 кг но има и за до 18 кг. Се прават како столче(јс имам таков). Со здравје да си го користите многу е убав. Едит: Мислев прашуваш до колку може да се користи. Нека седи колку сака.
gleda tv tvoeto bebe? jas na bebus moj ne mu dozvoluvam seuste iako skoro 4 meseci sme. inaku vi blagodaram na site. da ste zivi i zdravi vie i bebuskite vasi
mojot pedijatar i prijatelkite sto imaat mali deca mi imaat kazuvano deka ne e dobro za ocite na bebeto,oti e seuste malo i mu se razvivaat ocinjata i moze da se osteti vidot,a i vo sovetuvaliste vo it mi kazuvase istot pedijatrata