Ја го измачив детето со масажи. После неколку месеци масажи, на своја рака направив брис и искочи бактерија во окото. Со 3 дена терапија локално според антибиограм не се врати. Од прв ден дома со гурелчиња беше.
Не е страшно, се вртат кон извор на светлина, гласот на мајката и сл. Пробај менувај му страна како што ти пишаа и др. членки
Му правеа брис инфекција беше. Ама помина и пак се врати. Во понеделник сме на педијатар па ќе прашам
Јсс кога бев ден пред 22 недела ( дека прочитав дека до 22 недела е рокот), а бебе беше со растечен нос (иако не беше болна, ниту црвено грло, ниту тт) докторката од таму ме врати и ми рече нека се оправи па дојдете, нема рок, само до 8 месец треба да ги прими 3те дози. Матичната нејзина бидејќи и она не беше чула за рок до кога да се прими, јас и кажав и ја прашав дали да ја водам таква на вакцина, да не ја пропуштиме, она ми рече слободно ја води, не е болна. За вртењето почна да се врти околу 2 месеци мислам, а првото дете околу 5 или 6 не памтам точно.
Не мора да му тече, се слуша како да крчат. Од што му се слева надолу и го исфрлило со повраќањето. Гледај да му го чистиш со аспиратор и ставај спрејче да не му отиде не дај Боже на гради.
И кај мојава е исто, педијатар ми рече чисти со аспиратор само ако тече... само да прскам со спреј. И мојата повраќа така, јас мислев бљуцка од млекото...
Луѓе дали сите сме исти? Буквално ме плаши секој нов чуден звук што го испушта ,секоја нова гримаса како да заплакува. Кога заспива ги превртува очињата и се гледаат само белките и се прашувам дали е нормално? Па се стресува во сон.,како да се плаши....и мене све тоа ми е страшно.... Прееска исповрати и се закашла од млекцето. Од страв дека ке се удави жива ненаспана сум...само бдеам над неа...и си плачам
Ако ова те плаши тек идат тешките моменти, мораш да се смириш. Очињата ќе се превртуваат дури нервот се смири, ќе и шараат исто така, ќе плаче неутешно, ќе падне, ќе се удри, ќе ја боли, ќе биде многу тешко, ама ти си родителот и мораш да си цврста. Да речеме на некој начин тоа е се нормално, колку год да ти звучи тешко. Ќе си споделуваме, ќе си поплачеме овде, а пред деца со насмевка од уво до уво да не осетат криза.
Додека да се навикнете така ќе биде нормално е, се ти е чудно сега. И јас се плашев многу ама со тек на време престанав тогаш ми беше страв и да ја чувам сама.
Кај нас мм е цврстиот...приземен ...јас сум потресена...ама цело време...незнам може дека прво.. @shz за чување сама па не ми збори