Тобрекс капки, најчесто поради застој на солзичките од запушените каналчиња се јавува инфекција и од таму се гурелчињата. Колку што можев да прочитам кај сите бебиња педијатрите Тобрекс ги даваат за очињата.
Ни на пола од скокот не сме а ја веќе сум истоштена. Цела ноќ легни стани, борење за заспивање. Сабајле ме болеа очите, во затемнето почна да ми како трепери, како покварена неонка да гледам. Давајте хакови мајки, уште многу има...
Колку степени ти е дома? Друго важно е кога се поти бебето, додека цица или додека спие. Но од која и да е причина, се додека е весело, нормално пребоено кожиче, јаде нормално нема место за паника, некои состојби како потењето се и наследни.
Да не бљуцнало па отишло накај косата? Млекото смрди ако е отстоено, а при бљуцкање исфрла млеко. Или додека цица, преголем млаз па го прснало, и тоа се залепило за косичето.
@Rtulka @GoldenFrida @Mari-Li @Erika.greeneyes и остало друштво од 4ти, ако ништо друго за НГ ќе сме спремни за целоноќно славење. Или па ќе заспиеме пред 12.
Хахахаха баш точен опис даде, ако се будни ќе славиме, но заспијат ли 5 до 12, ние 4 до 12 веќе ќе рчиме.
Не сум испитала. Давам од бебитолот. @Rtulka 24.4 степени е константна температура. Не може да се излади повеќе, макар прозорите пола ден да се отворени. @velesanka можно е и тоа да е. Фала на советите.
@Alexandrite моето редовно си мирисаше од бљуцкање. Под вратот особено и се осеќаше на километар мислам. Ќе го измијам пак ќе се поврати и така во круг, може да е од тоа..
Прво неформално, ќе ти рече свекрва ти да ја крстиш за да не смрди, оти имало врска тоа, да знаеш. Како и зошто, само свекрвите знаат, научно доказ нема. Е сеа озбилно. Може да смртка од бљуцнато, ако ја мачкаш со млеко за тело, уље или кремче, избегавај ги тие витките, од тоа е гарант, моето беше слабо и немаше витки и немав мака на почеток, ама кај 6м се напраи прасе и почна од тие виткате да смрдуцка па престанав да го мачкам под врат, мишки, меѓу ноџиња и секаде кај што имаше мишелинки. Може да се поти од недостаток на витД ама тоа нема врска со смрткањето. Навечер ако е 24 е многу, олади до кај 18, ако можеш де. И види под неа што има, ако е фланелно, фротирно или дебелко нешто, тргни го, стави тенко чаршавче. И најискрен совет, стави ја во креветче, вака се поти и од душекот, они треба да спијат на тврд и ладен душек, под нив само памучно чаршавче, во вреќичка и ако ти е шубе со тенко ќебенце. Кај мене ако спие синко на нашиот кревет, со зимска и летна страна во зима на зимската се прави лом, испотен, жива вода, а на неговиот кревет не. Секаде ни е иста тт навечер, 17-18 степени.
Прво неформално, ќе ти рече свекрва ти да ја крстиш за да не смрди, оти имало врска тоа, да знаеш. Како и зошто, само свекрвите знаат, научно доказ нема. јакоооо а и точно!
Majki zdravo, dali nekoj ima iskustvo so anti refluks mleko, nas ni go preporaca pedijatar poradi somnevanje od postoenje na refluks kaj bebeto...mesec ipol sme i maka macevme so zasrknuvanje i za povekjeto pedijatri se bese normalno a nie gledame deka deteto se maci..denes bevme kaj dr.Marina vo remedika i samo sto go vide ni kaza deka se raboti za refluks i ni kaza da smenime mleko...do koga trae ovaa sostojba i dali e regguira so tek na vreme?