Напредува добро нели? Јас кога го носев моето мече на контрола прво и педијатарот и сестрата рекоа машала за напреднатост, а кога прашав за каката рече па може бил гладен. А бебе ме плачеше од глад, тоа се познава. И имаше повремено зелено во каките први 3 недели се дури давав и аптамил. Кога престанав, не се повтори. Може се привикнаа цревцата, а може и од железото од ад да беше.
Да, во вторникот го меревме, имаше ставено 400гр за една недела. Многу несигурна сум во поглед на јадењето, многу... Цица ама молзам цело време за да гледам колку пие, да имам контрола.
Состојбата е минлива додека да зацврснат сфинктерите на желудничето но дотогаш бебе треба да напредува и анти рефлукс млекцето е само погусто за да се спречи бљуцкањето кое е често. Антирефлукс има на Новалак, не знам за другите АД формули, тебе која ти ја препорачаа? Не се секирај се ќе се среди
Ние зедовме на Хип, и еве прв пат пробаваме..ама како потешко да му иде пиењето дали дека погусто е млекото,..ние користиме шише авент антиколик со џуцла бр.1, па се мислам дали 2ка да земам за побрз проток?
Па можеш, овие се погусти млекца и можеби не тече убаво па се мачи бебе за цицање и ако за обично млеко ја користиме цуцла бр.1 би требало по некоја логика да земеш цуцла бр. 2. таа има 2 дупчиња, но ако има некоја мајка искуство нека каже како и што треба
Да прашам и тука Бејбитол неонат давате еднаш или два пати на ден? На своја рака ја сменав Биогаја, некако суво почна да ми кака, а тука читав дека скоро кај сите предизвикала запек. Плус породена сум со царски и мислам Бејбитолот повеќе ќе му одговараат.
Да и ново сега е многу немирен кога цица денски, ако е буден целосно додека цица се друго му е интересно освен цицањето, мрда со глава, мава со раце, а со нозе особено, ме штипка по рацете.. ваљда таква фаза е оваа
Колку често ви какаат бебињата месец дена стари? Мислев ќе смени, но од раѓање многу често кака... Беше повеќе на дохрана,сега претежно е на доење,по малку додавам формула. Ама после секое хранење кака,како и измеѓу знае по малку да какне во пелената... Каката е златно жолта, но прилично ретка... Давам пробиотик Ваја, а доколку пие адаптирано ставам колиеф да ја разградат лактозата, мислев од неа има толку чести столици .. Ве молам,некој со слично искуство?
Е и мојот навечер немаше гајле со спиеше, ама овие две вечери почна да станува по два три пати и тешко презаспива а стануваше само еднаш, цицаше и заспиваше. Дали е скок на повидок и неспиење се прашувам
@Grungie и моето многу често какаше. Не се секирај мајка сосема нормално. Сега кака или 2 пати на ден, па некогаш ќе скокне.