Pred 3 dena napolnavme 5 meseci. Od 3 meseci pa navaka se budi ednas do 2 pati ama pretezno 2 pati noke za cicanje. Citam sega na stranici na google deka ovaj mesec moze da mu se izmeni noknoto cicanje da ne cica nokje ako e dovolno napredno dovolno e navecer pred spienje da cica a noke ako stanuva samo da go svrtis ili da ne reagiras 5 minuti za da prizaspie sam bidejki cicanjeto veke od sega ke mu bila veke navika za noke. Sakam da probam da mu izmestam dremki bidejki mi legnuva vo 8 30 vo 4 ili 5 satot nasabajle e buden. Barem da pospie do kaj 7 satot. Neznam kako da napravam da stanuva kun 6 7 satot navecer sum probala da go legnuvam kun 9 30 10 satot i pak se budi vo 4 , 5. Denski ima 3 dremki po polasat najmnogu 1 sat
Мајки...додека ја држев во раце..се наведнав до фиоката да земам нешто мегутоа заборавив на врапчето,главата и падна малку наеднаш надолу бидејки не ја придржав Жива се изедов да не и биде нешто...вака не плаче ништо нема ама дека наеднаш и падна главчето надолу се уплашив Може нешто да се деси?
Искрено и ова со вртење на 3 месеци, без памет сум. Мало е, ќе се сврти и може за брзо да се умори, само врз неа сум. Друго е бебе од 7,8,9 месеци посилно е. Ќе се сврти и знае веќе што прави. Секое детенце своја приказна
Sleci go po pelena i vezbaj Go od stranicno na stomak da legnuva i toj ko ke vidi deka interesno e ke se trudi sam da se svrti od grb na stomak zivi radosti bese prvite pati ko uspevase sam
Мајки четврти скок дали ви почна регресијата? Ние три дена сме во регресија. Ноќното спиење е катастрофа, дневните дремки крш. Навечер се буди на сат време, не знам што да правам како да му помогнам на цицка се смирува ама читав дека не треба така ве молам за совет. Не ми е добро ќе се мрднам за спиење. Сама го чувам, сопругот е на работа. Мајка ми и свекрва ми исто значи го то ва сум.
Јас на цице смирував. Мене ми е полесно. Ваљда не треба за да не се научи така ама боље цице него вришталче.
Кај мене се смируваше со цуцла и свртен на страна. Неколку дена траеше, се надевам заврши.. успеав да го зачувам станувањето за млеко во 4ч а се будеше од 12. Една вечер ако му го дадев млекото во 12 ќе го пореметев станувањето сигурна сум. Среќа па е страствен цуцач на цуцли.
Zosto da ne treba taka? Bas citav vo skok koga se koga saka kolku saka treba da cica vo intenziven rast se..
Јас сум зомби со регресијава, ако барем ноќе до сега спиеше цела вечер регресијава ми наплати за се, очите мислам дека ми беа до вчера потечени за спиење, заспивав само што ќе седнам, ужас е синоќа фала богу се вративме на старо така да 5-7 дена е регресијава катастрофична
Најверојатно така е навикнато. Моето легнува во 7-8 некогаш ако е преморено во 6 и спие до 7 сабајле ако не и покасно. Обично се препорачува од 3 месеци натака време за легнување да им биде 7-8 и да го легнеш покасно пак ќе стане во исто време.
Дали ви се издишуваат бебушите како нешто да ги мачи, во спиење или кога си играат нешто ? Ко којзнае каква тегоба да има..