abe zenski jas da ve prasam pak nesto: sin mi odamna nepcaa gi ceska i jas se cekam zapce,edno vreme,gore dvojka ke da e,bese crveno i podueno mestoto a sega ne e crveno tuku mi se gleda kako bela tockicka,t.e zabce i non stop ja grize ustata.. i sega nz dali e zab ili ne e ahahaha kako da otkrijam. znam deka e glupo prasanje ama pusta majcinska ljubopitnost i nestrpelivost
Majki zdravo. Imam temperatura 38 cela sum zatneta iako se pravam za da ja simnam ne deluva. Citav deka ne se prekinuva doenjeto no se plasam mnogu da ne si go zarazam devoceto. Denes pravi 40 dena. Jadev i luk iako znam deka ne treba za grcevite. Pijam tecnosti mnogu za da ne se namali i mlekoto. Ne znam kako da si go zastitam na drug nacin bebeto
Имаш антитела кои преку млекото бебето ги добива,тоа ке биде во ред Можеш парацентамол да пиеш иако доиш,нема да смета.И ради претпазливост можеш маска да носиш.
ич да не се секираш тоа си има имунитет и си цицка со тоа си е заштитено-вие сте еден организам пиј ц витамин и далерон-тоа смееш, кај нас сите беа преладени и јас а бебето не го префати! а еве сега никој не беше болен а тоа ми е болничко само цицканје што почесто тоа му е лекот а ти пил едени сокови и супа ќе помине
majki ve molam za sovet na bebenceto gledam papoceto ne mu e padnato seuste i sabajle i vecerva ima na bodio krv od papocetoo i mn se isplasivv sto mozi da e????? inaku koga go kapime ne mu go vodenime i go mackame so hidorgen 3% i potoa go brisam so gaza i mu stavam eden losion koj mi go dadoa od bolnica.... no zosto mu teci krv ???? zagrizena sum
Kolku ti e staro bebenceto? Na sin koga mu padna taka imase kapka krv na bodito. Mislam deka e normalno, mozno e da e vo faza na paganje, utre moze I da go nema. Inaku jas licno nisto ne mu stavav na moevo I ne go mokrev, samo si padna na okolu 2 nedeli ili 10 dena bese, be se sekavam.
На малата моја од кога и падна папочето, после втората недела беше, забележав и јас малку крв и одма отидовме на клиникаи ни кажаа дека е нормално. Следија ден-два па ако нема никакво подобрување обрати се кај матичната.
Pa toa e normalno, ne se plasi. Ako tolku te zagrizuva javi se utre na pedijatar I prasaj. Znam so sigurnost deka I kaj sin mu imase taka. Se dodeka nema Kako infekcija, znaci nekoj zolt iscedok koj mirisa, se e vo red.
Во секој случај би ти препорачала да се јавиш кај педијатарот и консултирај се. Јас ја мачкав со 70% алкохол и ставав прашок бивацин.
Кога ќе падне папчето не се става алкохол, само хидроген 3% и бивацин прашок. Claudi денес убаво чисти му го и на секое повивање ставај прашок и тоа убаво отвори го и целото покриј го со прашокот, ќе се засири крвта и ќе помине побрзо раничката
Јас нс моето бебе еднаш дневно му го премивав со солен раствор и му ставав чиста газичка. 9дена така и се држеше скроз слабо. На 10тиот ден дојде бабицата му стави некој прашок и до вечрта падна. Крв се појави и кај него малку ништо страшно.
ич да не се плашиш и ставајму само алкохол и покриј го со стерилна газа , баш се става само алкохол бидејќи тоа побрзо го суши и ако има водичка и е влажно со алк.ќе си испари и кога ќе му падне пак само со алкохол да му ставаш и газа тоа ти го кажувам од искуство никакви пудри и сл. на моето од кога му падна му прокрвавуваше од напон и плачење кога имаше грчеви ама нее страшно пак алкохолче и си помина, знам др,мајки што ставаа и пудри и прашоци само го пролонгираа паѓањето на шапучето -нас ни падна за 4 дена
Не се сложувам дека на раничка со крв се става алкохол, тоа ќе го пече многу а не поминува побргу. Раната се чисти со хидроген за да не се инфицира па се става прашок за побрзо заздравување. Алкохол се става додека не е паднато папчето. Сепак вие си знаете или прашајте си педијатар
точно така да се консултира со педијатар мене така ме советуваа и во болница и патронажните и педијатарот, папучето е отворено и му требе дезинфекција и сува средина и после паѓањето, јас сепак си го споделив моето искуство, позз
Ако уште немаш педијатар викни ја патронажната. Мене ми рекоа алкохол никако, само хидроген, тој не пецка на кожа.
@claudi00 и кај нас течеше крв од папачето и додека не беше паднато и откако падна, патронажната рече да не се плашиме. Јас и го чистев со алкохол додека не и падна, а потоа откако падна,бидејќи пак крвареше педијатарот ми рече прво со хидроген, па со алкохол и на крај да и ставам прашок дерматол и за два дена и престана крварењето. Мајки, мене ме мачи столицата на мојата бебушка, знам дека неможе уште сега да биде формирана, ама некогаш и е поформирана, а овие два дена цело време и е течна
Значи моите деца се рекордери, и на 2 им падна на 4 ден. Ги чистев со хидроген 3% и прашок банеоцин/бивацин/дерматол, и после паѓањето имало капки крв ама за недела дена скроз зараснуваа.
На моето му падна на 5 ден кога си одевме од болница,исто имаше по малку крв на бодито ама за неколку дена помина иначе го мачкав или поточно да речам му го чистев со мешавина ми имаа направено во аптека шпирит со ациди-борици по препорака на педијатар.