Фала многу мајки. Нас матичната ни даде ко и на @kristina.k една бејбитол омега и д3 и 3 пливит д3. Патем кога сме тука, како е девојчето кристина?
Првото дете почна да пика рачиња во уста околу 2месеци кога беше, јас мајка за првпат, сите отстрана викаа заби ќе му излегуваат, па и јас бев сигуна дека затоа е така пискав и се со раце во уста. Уствари му почна оралната фаза. Така секој ден очекував заби, а заби му излегоа на 7мес и 1 недела. Сега со второво, исто нервозно, раце во уста, си викам заби сигурно не се, кога никна запче на 5 месеци. Така да, не се знае
@fana ми е страв да не урочам ама подобра е денес сега бевме на преглед намалена е кашлицата, немаше многу за чистење од носе, уште 2 дена инхалација и толку вели матичната. Се надевам ќе е така.
Јас добив уште втор месец и еве веќе три циклуси истерав. Со последниов сетив разлика во намалување на млекото и со вриштење и залажување одвај сакаше да цица, мој совет е ако ова се случи нуди при заспивање или ко ќе стане дур е успано, само така ми успеваше. Мислев дека е 4 скок, а всушност менструацијата била, траеше 3 дена и се си се врати во нормала.
А кои ви се покажаа како клучни показатели декс се за 4тиот скок ? Јас моево се мислам заби дека му се….
А како ги покривате навечер за спиење? Јас го покривам со ќебенце ама многу почна да мрда да се изместува па некако страв ми е веќе со ќебе.. инаку 20 степени ни е во спална. Вреќичка купив од нанам ама уште не сум ја употребила не знам дали да го ставам ја нарачав поголемата и некако се губи во неа
Мене матичнава ми рече зависи од килажата, јас уште даваж само една бејбитол Д3 и една Омега со ДХА ама имам намера барњм уште една да појачам зимава од Д3 некако малку ми изгледа. Твоето колку кг има?
Ако се губи, таман има место повеќе да претка а ти ќе си спиеш мирно знаејќи дека ти е покриено. Јас ја имам на Dream.mk полски се вреќичките ама се како јорганче и се прекрасни, на друго место немам видено такви
И јас не ги можам. Мислам дека молерсот можеше од 6 месеца ќе купам таков и заедно таман со синко ќе си пијат. Ортопедот ми назначи дека е подобро чист вит.Д да се дава, не со омега, па сега правам така. Инаку дозата ни ја одреди тој, откако констатира меки ребра. Еден месец беше на 3 капки вигантол, по контролата давам наизменично.
Јас од месец дена ја ставам во вреќичка, првин во летна, сега во зимска и раат сум, цела вечер мирно си спие и и е топло. Со ќебе ем не може убаво на гради да ја покријам, ем ми е страв да не си го тргне на лице (преска денски дур спиеше прв пат се случи да си го завлече со раце и речиси до нос и дојде), затоа ќебе навечер никако.
Ти не си во Мк нели? Дозата се одредува и според местото и колку сонце има. Мајки што значи всушност регресија во 4 месец? Бебо се успива исклучиво на цицка. Ептен, ептен ретко со цуцла. Дали тоа значи после секој циклус од саат време ќе тражи да цица за да заспие?
Bebe od 6 meseci, vcera cela nok ne spiese. Se razbudi vo son so vristenje i posle toa stana kenkavo, za jadenje jade, ama se molime. Temperatura nema, ne kasla, ne e bolno. Denov go pominavme so nekolku dremki od pola saat i toa so niskanje, vo race. Vecerva piese mlekce i spiese od 18i30 do 21h. I eve ja povtorno kenka. De saka vo race, de saka da lezi. Probav se, no bez uspeh. Vo 5ti skok sme i se mislam deka e do toa. Imavme mnogu ubav red i ova mi e nesto novo
Со ќебе го покривам и пак никогаш не е покриен во вреќа нема шанси премногу мрда од неговот креветче доаѓа кај нас на спална. Се врти на стомак, нозете ги качува на мене, ако пробам да го задржам ќе биде пискотници. Не верував дека вака може да спие бебе од 6 месеци..
Искрено мила немам поима ... Закажана бев на советувалиште на 22.11 за вакцина и на 19.11 имавме контакт со варичела па ми се издолжи.. Среќа па не прескокна.. Онака ориентационо на вага телесна се мерам со него па после сама ми излегува дека има околу 7 кг...