Луѓе што е ова, Бебе не сака никако да го држам во лежечка позиција. Сака само во раце, исправено. Не сака да цица, не сака да спие, а му се цица и спие. Не е расположено ич. Буквално се борам за се со него. Тами тајм од не знам од кога не сме имале, се нешто се плаче. Викам да не е увцето, пошо го држи кога плаче, кога ќе го исправам и го пипнам, никому ништо. Наместо како расте да се смирува, ова бетер станува. Башка што морам да седам покрај него додека спие. Иначе и сон отиде и раатот мој. Смрдам, ми се јаде, заби не можам да измијам. До кога се вакви ,,не знам зошто, ама ќе плачам, пошо ми се може, ти ако сакаш кинисај"?
Две ипол години, се уште го носам во градинка неизмиена, маска ставам од срам. Сабајле плачеше зашто ја нема месечината
Дојди да се гушнеме, иста е и мојата. За тоа идам, да си се пожалам и да прашам некоја мајка што израснала бебе лепенка + плачко како функционирала и до кога траело ова? Не можам ни да јадам, ни до вц да појдам, а не па низ дома нешто да завршам. Добра си ако треба да си само до него до дека спие, а си леже покрај тебе. На мојата госпоѓица дневните дремки и се само кај мене во раце. Не знам што не пробав, ништо не ми упали до сега. Само по нервозна е, не донаспана дека ја сечам во сон во обид да ја префрлам и ми плака хистерично, а богами и јас со неа. Од сабајле вриштење низ дома како кој знае што да сум и згрешила, еве очекувам да ми дојде и социјален работник на врата во случај некој од комшиите да пријавил. А жими се, само се обидував да ја средам и пресоблечам дека ми се искака до гуша. Ама нели за тоа морав да ја ставам на пресоблекувалната и не ми беше во раце.
Бебе од ноќеска почна да поткашлува ама и малце како да хрчка со носето... Ајде тоа со носето и не ме плаши толку, валјда се чисти затоа што има 3 недели ама ова со кашлањето ептен ме плаши, плус кога ќе го легнам добива како нагони за повраќање, некогаш ќе бљуцне ама најчесто не бљуцка туку ги има само нагоните. Во понеделникот бевме на педијатар и беше сè ок, не знам што е ова сега... Што да правам? Да го носам на лекар? Многу ми е страв да не се разболува
Со живи маки. Се трга едвај успевам, некогаш една некогаш две капки зависи колку мирна ке седи. Земи спреј подобро за прскање, со капки реално е потешко.
И кај мене слична ситуација... и некогаш се мислам како се нафаќаат луѓе на 2ро дете посебно па со мала разлика на години
Поддршка назад За вечерното спиење спие до мене. Претпоставувам премногу е уморно за да се буни. Преку ден во раце, евентуално кога ќе го спуштам спие цели 5-10 мин и морам за пелена или нозе да го држам.Сабајле исто едвај во раце заспа, мене колики ме фатија, почнав да пребледувам. Го оставив на кревет, ќе ми експлодираше стомакот, морав да мерам ризик, да стане и да вришти или во гаќи да отиде. Му викам вака ако продолжи да прави, татко му ќе почне по параспури да оди, не, не и не. Ќе се издржи што ќе се прави.
Комшиите до мене, едно по друго направија бебе. Му пишуваат на маж ми, ќе бидеме бучни, да имате разбирање. Кое бучни, глас не чув, ни од едно ни од друго. Моево да може прозорите ќе ги скрши од викање, особено цице кога ќе покажеш. Какво второ дете. 18 годишник ќе посвојам. No way.
Мојава манекенка имаше 6 кг на 4 месеци. Брат и кога наполни годинка имаше цели 8 кг Скромно. Еве го порасна и јаде како навиен сега, ама пак си е слаб. Едно време ребра броев, сега е попрвен малку. 98 мислам со години ја носеше Бебка од синоќа е стално во раце и квиче. Не спие. И раце во уста. Ми стои дека заб пробива.
Ааааахахахаха назад ти е зимата Ако тегне уво забите се местат за излагање. Те читам по мои стапки одиш. Тами тајм немаме и ние не памтам од кога. Го легнувам, се врти на грб и ја пушта сирената. Нејќе да лежи, нејќе ништо да праи ако сме седнати, исправен да е и да го шеташ. Сака да е седнат да има прегледност ама рано е да го седнувам страв ми е да не се искриви, иако некогаш кога немам што веќе и го седнувам во скут. Некои 2 недели сака да е станат и сам и се тегне и квичи и ме пука и го ставам кратко да стои. Што да му правам?! Спојлер Не личи за 5 месечно. Личи ко за 8 да има. И цврст е. Сите тропалки му се досадни, што и да му дадам ќе ми го размава пред фаца и ќе го катапултира најдалеку што може. Во раце спие, па продолжуваме во раце. Ако ништо друго неам време за ништо па ослабев. И сеа некоја да ми каже дали има нешто од типот на џампер ама што е безбедно подолго да стои во него исправен? Имам џампер во кошничка стаено до сега се убедував и разубедував пошто сум против тоа генерално, ама дојдов до точка кога више ќе го нарачам оти вака више не можам да издржам. И на другово дете му требам. Мечето скафандер што го зедов за зимава му се смали. А мислев ќе го користам до Февруари. Хаха ха хааа! Божем тебе да те утешам искористив ја да се пожалам.
Туку ми се муабети, немам ни со кој муабет да правам, никој не ме бара пошто бебе вришти додека зборам Инаку во Еурофарм, додуша гледам и Зегин и Тинекс даваат по 800 ден. ваучер за купени 4 памперс. Со доплата од 200 ден. земав twistshake чаша со клунче, лажички и чинија. И морам Зегин да ги искритикувам. Од кога се роди бебе, цело богатство потрошив таму. За да ми кажат дека само 100 ден. имам на нивната картичка. Од друга страна Еурофарм, пола потрошив од Зегин, имав 400 ден. Само за неколку месеци. Чисто да си знаете каде повеќе се исплаќа да пазарите.
Бебка има 5.5месеци, одамна си ја држи сама главата и претежно е во раце, не сака многу да лежи, но и кога ќе ја ставам на меше долго си ја држи главата крената и исправена; Сака да седи, и прави обиди да се крене, НО никако не се врти сама од грб на меше што многу ме загрижува. Во тие кратки интервали кога не е во раце и кога лежи, се врти најмногу бочно, но никогаш до крај. Дали некој има слично искуство, да ја носам на пртопед вонредно? (на досегашните прегледи сѐ беше ок, педијатарот вика не е страшно штом се турка со ноџињата и газето) П.с. ѝ помагам да се сврти за да ѝ покажам како, и така успева но сепак сама не се врти.
Majki pomos ako moze.. ako ne i stavam na malata cepce ne mi kaka po 10 dena i veke pocna da se zali od stomaceto, inace samo na doenje sme ja znam deka e se normalno kako sto kazuvaat pedijatri ali ova veke trae eden mesec i mi pravi nervoza, inace sme 3 meseci. Se imam probano od vezbi do ishrana kaj mene i caj pak se uste nisto nema podobruvanje. Dali nekoja majka ima koristeno nesto kako sirup, ampuli ili sto bilo za da se regulira?Bev na nekolku mislenja site istoto mi go kazaa deka ke se regulira ali mene mi e strav da ne stanat crevata mrzlivi dodeka da se reguliraat . Nekoja so slicno iskustvo? Fala vi i izvinite na dolgiot post I kirilica
Пцујам секоја ноќ. Јас на полубудно му нудам цице, демек да призаспие. Тоа луто као шо ми даваш цицка и полнува да вришти. И моево усправено да гледа. Го легнам ли, фаца убица ми праи. @Yowannty леле шо збориш. Моево сака да седи од сеа, 5 е, зарем да размислувам за дубак/џампер од сеа....исто цврсто е пргаво.