Четврти скок беше најтежок, проблеми со спиењето, насекое се будеше, многу лесен сон имаше, пази да не тропниш да не мрдниш оти одма се будеше.
Стававте и вие нешто за да се искака додека не стана нормално? Мене ми е страв цревата да не станат мрзеливи ма да педијатер ми рече не се плаши за тоа да се деси треба многу време да помине
Моето така правеше на почетокот. И тоа во спиење имаше нагони и се закашлуваше. Мислам дека е нешто нормално зошто од тоа ништо не произлезе си помина само од себе.
Моето рекорт беше 12 дена да не кака. На доење сме и до 14 дена било нормално. Сега сме 3 месеци и оде еднаш дневно. Педијатар рече да избегнувам чепчиња да не се научи така. Јади сливи може ќе помогне.
Мајки денеска бевме на педијатар го прегледа бебето добро е се, но сега на светло приметив дека малку има мрсолчиња во носот. Не му тече и не е закукан, ама гледам му стојат внатре во носето. Што може да е и како да му го исчистам?
Немој да даваш чепчиња ќе го навикнеш така бетер можеш проблем да направиш. За мрзливи црева искрено првпат слушам, можеби е запек или некој што знае нека ме упати? Ако е на доење и добро напредува сигурно го искористува млекото до максимум и затоа не оди често. Моето на Ад од почеток па кога какаше еднаш кога ниеднаш, некогаш и со денови. А запек немал никогаш додека не почнавме со кашички.
Се согласувам и исто како малото на @Alexandrite постојано да е во раце и да го шеташ, го легеш ли дерење имаш ко да го колеш
Јас давам биогаја, нема мака синчето.И на првото скоро до 2 год му давав биогаја и имам супер искуство незнам зошто сите ги хејтаат во последно време.
Не му давај пробиотик. Моето не какаше, сменив пробиотици, џабе. Прекинав да давам, од тогаш кака по 2-3 пати на ден.
Jas koristam sprej aquamaris baby prskam i odma so pumpa nosefrida vlecam odma se izlaga ni cepkalki za usi ni niso ne pomaga ako se mnogu vnatre i mozis duri da go povredis sekojdnevno mu cistam nos po 2 pati mora da mu go cistis oti edno mrsulce na bebe mozi da mu smeta i da e i kemkavo i poradi toa
Јас 3 пробиотици му сменив од причина што секогаш еден немаше за да го купам пак и ајде нов и со сите иста столица, никаква мака. Повеќе е до бебето отколку до пробиотикот.