Сρеќен 8 ми Маρт Мами да ми сте здρави сρеќни,убави и насмеани и многу плодни p.s убав помин вечеρва κаде и да сте **
majki da se pofalam,dve zapcinja mu izleguvaat na sin mi .. kolku radosna tolku i nenaspiena ahaha.. ovie denovi e mn kenkav,saka vo race,malku spie i den i nok,se budi cesto i non stop da e na grada,sinoka rekord napravi edvaj go uspavme se budese na 15 minuti,denes koga da vidam 2 i 3 gore grepkaat.. trojkata poveke dvojkata pomalku... sin mi epten nervozen,mesto ne go faka,slabo mi cica od nervoza a plus i 4 meseci za 3 dena polnime pa da ne e i skok vo razvoj. sto i da e samo pobrzo da pomine. e taka jas se pozaliv mi olesna malku ahah,poz do site !!!
fala fala na site so lesno da im e. i mene mi padna cudno za trojkata ama proveriv nekolku pati i ne se 1i2 sigurna sum.
На мојата керка исто и се случи и потече крв од папочето и кога дојде патронажната сестра и го исчисти и со нешто го гореше... ми кажа дека не е ништо страшно и за една недела бев до амбуланта за уште еднаш да го исчистат за неколку дена се исуши и падна скроз. ме советуваше само со пудра за папоче да ставам... ги има по аптеките за да не биде влажно местото. Не се секирај ке се среди. Нас ни требаше 1 месец ама помина и тоа
zenski sin mi ovie denovi "povraka" kako voda,znaci ne e mleko,tuku vodicka zamatena i toa obilno po 2-3 pati na den,vcera duri i od noseto mu izleze i bas se zagriziv. nekoj sovet?? iskustvo? imame pregled za 10 dena
Ако е млаз, и поголема количина и почесто одете на доктор. Ако е одвреме на време ( да речеме по еднаш во денот) и не многу, може го исфрла вишокот, прејадено да е или со ждригнувањето па исфрла по малку.
si zdrignuva normalno posle jadenje i ne @joy1 samo na cicanje e ,4 meseci sme,mali sme uste. abe nz veke me zagrizuva,denes 3 pati taka se sluci.
Сега се сетив-одамна беше , со син ми ми се има така случено, по 3 на ден , два три дена, и докторката рече дека е вирус во полесна варијанта. Ако е весело, мочка, цица не би требало да има проблем.
ne ne e prob sto sum vo italija,nie na privaten pedijatar odime,tuku od minatiot pat togas zakazavme i prvo sakav ovde da prasam,pa ako e vidam deka mora da odime i vednas ke go nosam.
Мамички до колку спијат вашите деца? Имате ли некоја тактика како да спијат до покасно? Малата ми спиеше до 10, потоа 9,8, 7.30, и сега почна во 6,30 да се буди. А ненаспана се буди. После 1.30 час заспива повторно. Жива ненаспана сум. Одкако ке станам не можам веке да заспијам а она спие 3 пати по 1 час.
chocolade многу рано ти заспива сепак се работи за бебче од 5 месеци и неможе ноќното спиење да е повеќе од 10 11 часа со исклучоци на некои спанковци , мој совет е да преспие накај 18 или18 и 30 за да можеш покасно да ја заспиваш може и е период сеуште е рано за да воспостави некој ред
Ја држиш за да ти стане подоцна наутро? И мојот во 19 почнува да го нема, и тогаш и го легнувам, со држење мислам можеш само поголема нервоза да и создадеш. Не знам дали цуца цуцла, ако да, кога ќе ја сетиш наутро дека се нечка, а не сака да цица, дај и ја, може ќе го продолжи спиењето...
Чоколатке малиот мој заспива во 22ч,или 22 и 30 спие до нареден ден 10ч 10 и 30ч зависи,преку ден спие 3ч два пати по 1 час,и два пати по 30-40 мин,ама после 19ч не го оставам да спие го играм пееме песнички,мм го игра рано ти заспива многу.гледај барем кај 22ч заспивај ја и поубаво ќе си спие цела вечер...
Не плаче сабајле, се буди и си игра. Цуцлата ја фрла. Буквално сака да игра. Вчера ја успав во 17.30 спиеше до 18.30, и повторно во 20.00 плачеше за да спие. @rokiroksana она веке 2 месеци си заспива тоа време, така си фати ред..