Не, не ја утнав темата. Официјално моето ново омилено место за успивање во домот. Што не кажувате вакви финти? Цел ден се мачам, т.е три дена се мачам, за на крај за 2 минути до аспиратор да заспие. Само да не ми го научи џокерот.
Ќе спие повеќе на чист воздух или ќе плачи поради промена на местото и гужвата. Ти одлучи си дали ќе може да се справиш со тоа
Мајки, како дезинфицирате т.е со што, играчки што ги ставаат во уста? Од меки тропаплки, топчиња пластични,дури и тетра и кебе става во уста.... Некои ги преминавам, ама неможам на секое со премивање а и не се за вода сите.
Се придружувам во друштво, 4 месец одвај 6 кг, ем то строго јадена ја носам на мерење, 100 грама 100, да се радува мајка. Чекам на 6 месеци да ја дуплира па да честам кафана.
Hahaha so nisto. За прво дете се тресевме, миевме раце, гел за дезинфекција, а сега за ова ништо. Собираме од земја и пак му даваме. Немам време се да измијам. И како да му кажам на бато да не ги чепка сите играчки. Можеби грешам, ама немам време. По цел ден сум дома со двајцата. Бебе заспива на секои два часа а спие пола час. И тогаш играме со сте и беба става. Сега спијат јас лежжам до нив, оти ако не сум тука одма станува ат
Дилема дали ако заспие бебето на бели звуци после кога ќе ги исклучите побрзо се буди или нема везе си трипам јас?
Кај нас не е случај. Го местам шумот на 1 час, сам си се исклучува и бебуш си спие до сабајле. За денски не знам да кажам пошто не пуштаме за денските дремки, само навечер.
Јас првпат го однесов нешто после 40 дена. Не плачеше, мирен беше, добро поднесе и гужвата, исто кај на маж ми неговите. Само што малку ми настина па една вечер бевме со температура. Сега веќе подолго време сме уживаме на чист воздух.