Ноќеска бебе ме излуди. Спиеше немирно, па пиеше млеко и потоа се разбуди за два и пол саати и пак мораше млеко. Ко новороденче сврзуваше по три саати па и повеќе. Ќе да е сепак четвртиот скок Нервозна сум и ненаспана, ќе си пукнам.
Некогаш да некогаш не зависи изгледа како е успана, а шумишот после пола саат мислам се гасе и само го пуштам ако ја насетам дека прета
Не се буди ама ако ти се буди ќе си купиш мече шумиш има сензор за плач на бебе и штом се разбуди се уклучува звукот сам
Мајки, што правите во текот на 1 ден со 3 месечно бебе?(не спаѓа спиење,галење, во раце носење, цицање, бањање,шетање кога е ок времето)Ние гледаме во прожектор животни, гугаме,се смееме, со тропки играме, вежбите ги правиме ,песнички пееме , во релаксатор се нишка, ама се мислам, досадно да не му е на бебево?
Супер сте, не му е досадно. И преголема стимулација не е добра за бебињата. Јас ја оставам и сама во подлога со играчки, ги фаќа, им гуга (во релаксатор не сака), играме на песнички со големиот, кратко гледаме сензорни видеа, на меше кратко гледа контрастни картички, со тропки ја занимава бато ко ќе имам работа и тоа е, нема многу што да се прави друго. Ко ќе почнат да седат е полесно. Вчера и читаше книга за животни со големи слики легнати и мирна е, ги гледа сликите.
Можно ли е четврти скок да почне порано од 16та недела? Однесувањето е многу чудно. Баш како за скок. Или па не сме ни влегле во трети, сега тек влагаме. Од симптоми, вришти на цице, вришти на кревет, вришти во раце, вришти во секоја поза во раце, му се спие, а не се дава. Вришти поголемиот дел од денот. А бевме на педијатар, се си е во ред. Моментите после вриштењето кога гуга, се смешка, ме допира за лице и ми брца во нос, уста, во око, ме исправаат, иначе и психа и физички отидов. Денес станав како претепана. Како ни саат да не сум поспала. Да се надополнам, според термин бебе е 15та недела.
Одлично горе доле освен прожекторот и ние истото го правиме секој ден. Инаку читаме приказни и раскажувам јас некоја моја измишљотина
Иначе ако сакате да имате бесплатен пристап до wonder weeks, напишете wonder weeks apk mod. Првото што ќе ви излезе на гугл, спуштете го, гасете нет, инсталирајте. Voila бесплатна верзија Thank me later. Она кога имаш мака, но си стиснат и не сакаш да платиш. И YouTube без реклами, напишете YouTube Vanced на гугл. Download and enjoy.
Здраво мајки.. ние сме 10 дена стари.. Поголемата мома ми е 4 години веќе болна е скоро два месеци неможиме да оздравиме.. Од сабајле почнав да кашлам.. ми е страв за малово.. што можам да се напијам? Чуствувам како да се омалаксувам и дека ќе кренам температура.. Можам парацетамол..? Бебе е само на доење. Ви благодарам
Devojki sto da pravam za zapekov a babushka? 3 dena eve, se vrti ,se sobira ,ja boli meshe ,se naprega pishti..place ona placam jas...probavme dva pati so toplomer vo gaze. Kakase j olesna ama doktorot mi zabrani da go pravam toa...Sea ke I dadam cajce od Bekutan...nekoe drugo care?