Зависи за која возраст прашуваш. Јас не давам, секако ад е 90% вода. Планирам да почнам дури кога ќе почнеме со каши
Внук ми така се исправаше од 6ипол месеци, а преоде на 15 месеци. Не сум баш најкомпетентна за совет ама мислам дека се што прави бебе само без форсирање не е опасно. На нула плус емисијата баш зборуваа за ова
Штом сам си го прави тоа нема никаков проблем. И моето прво почна да се исправа, па да лази убаво и да седи. Се додека не се форсира, се што бебето си прави само е во ред. Ај со лесно нека ти е со пргаво бебенце Нема да седнеш
Оффф нека е здраво и живо само. Еве да се пријавам се мачиме откако сме легнати, носот полн не може да диши, вадам малку со аспиратор цела куќа во воздух ја крева и така, ќе си полудам.
Зошто малку, извади се што има. Прво прсни солен раствор по 2 пати во ноздрите и извлечи убаво, олесни му. Не познавам бебе со чисто носе периодов, амбулантите полни. Чувајте се.
Не можам влечи, влечи и многу малку излегува а пак крчи. Му ставам аквамарис тоа имам моментално ама кога влечам ми се чини само нив ги влечам а мрсулите остануваат горе. Ептен како да е густ секретот.
Да после оброк ама не секогаш, јас веќе си го знам моето кога му се пие вода го бута млекото и плаче. Ќе се напие 10-20мл и мирна куќа.
Скроз нормално. Од внука ми памтам. И ние се испаничивме, ама нормално е. И нема да добие не се сеќирај, а тоа не е поврзано со вистинските гради, тоа се млечни жлезди само.
Добро утро жени, Се разбудив претепана, Како мамурна, како прегазена, како фрлена од 10ти кат, па гмечена под преса. Не можам да си дојдам на себе на тој плач вчера. Многу почна немирно да спие. Слушам како стенка, пафта со рацете, мава на креветот, не знаеш дали спие или се буди. Па ќе го земам на цице, не ни цица, спие. Бебе си има и друга мака. Не е само 4ти скок. Од 9 до 10 саат се мачи за какање. Па масирам по 100 пати, кревам ноџиња, некогаш ќе успее, некогаш не. Соблакај го голо. Држи го исправено. И после добивам преморено бебе што не знае кај се наоѓа и почнува да вришти, па јас добивам трауми и око не можам после да склопам. Се надевам барем малце ќе биде подобро денес. А почна денот убаво вчера, како заврши, нека ми остане психата зачувана, а кичмата во еден дел.
Бебето ми има 4 и пол месеци. Кака еднаш дневно или еднаш на два дена. Ретко кака повеќе пати во денот. Не се мачи не напнува. Мочкани пелени редовно. Само се замислив да не е нешто во ред што кака еднаш на ден или два дена. Пробиотик не давам одамна.
Земи чепчиња и дели ги на 4, се сечат лесно, со нож стерилизиран, нека не се мачи. Бар на 3-4 дена нека се олеснува, не мора секој ден. Мада ако цица тоа е нормално, моето не какаше и по 1 недела.
Нормално е, се пренесуваат хормоните од мајката. Едната ќерка имаше така, другата па кога ја донесовме дома имаше вагинален исцедок, кога ја искапивме и зедовме да ја облекуваме гледам се тегни нешто и почнав да паничам, ама ете и тоа било нормално и од хормоните пренесено.