Дечки, како превенирате да не им се расклапаат ушињата особено на машките бебиња? Неќат капче и стегач за по дома. Имаше на Али некои силиконски лепенчиња што се лепат ба ушињата, да не знаете да има кај нас такво нешто? Тенкс
Сестра ми проба со лепенки ама внук ми сам си ги вадеше, или кога не можеше плачеше додека не му ги одлепат
Мајки, од кај ги земате BabyVit? Сакам да појачаме имунитет малку на бебка, бато ни ги носи сите вируси од школо а и пред 3 недели излеговме од болница па ми е страв да не закачиме уште некој вирус . Секако по препорака на педијатар ги земам...
Повеќето бебенца така се раѓаат. Обично е како белег, ислезнува со тек на време. А може и да е инфекција на окцето или запушен солзен канал. Кај ќерката беше од запушен солзен канал и бактерија, се среди со тебрекс и хлоромфеникол. Кај бебе сега е црвено окцето што солзи повеќе, претпоставувам каналче што функционира послабо. Не го третирам никако, само чистам со физиолошки, 5 м е.
Во темно, ќебенце прекј глава, тенко некое, лигавка гушната со накапено млеко, сеа до машина за садови дури брчи.
Кај нас ништо не успева, само лежиме на спална и цицање, му пеам таши таши. Ако го држам во раце никако легнат, сака да е исправен. А и мене ми одговара да полежам малку,, а и не го преместувам
Мајки кога треба да се тегнат т.н штркови траги? 3м е и сеуште стојат, како избледени да се, ама ги има
Од Еурофарм. На моето не се сеќавам кога му избледе ама сега и на 2год кога ќе се расплаче му се познава.
Здраво мајки, бебето од 6 сабајле досега какаше едно 6 пати. Таа си кака релативно често, до 4 пати дневно, ама ова е веќе друг левел. На доење сме. Нема температура, не е нерасположена, освен што е кемкава кога треба да кака. Пред 6 дена прими втора рота. Два дена и давав ваја ама и ги прекинав зошто и правеа проблем со мешето. Може да е резултат на овие две работи? Во кој случај да се обратам на доктор?
Од двете ама babylove повеќе. 4кa користиме, Виолета се помали ко ќе е полна ја отцртува на нозете, а babylove не. Инаку немаат пропуштено двете кај мојата.
Дада да, бебе сеа почнува. Нема аптетит, 150 мл молзено го лигави од сабајле, испи само 60 мл значи од 10 часот до сеа. Голта 2 3 пати и бега, се трга. Топличко е, чат пат кашла.