Аххх да беа грчеви тешки и комшиите ќе знаеја По кажаното сте супер, и да, сето хрчење и фрчење е од заостанато и залепено млеко некаде низ дишните патишта. Иритира знам, посебно што ако се засуши може да не излегува нит со инхалации нит со влечење, ама затоа на синко најмногу му помогна пареата. Немам некој сооднос, јас имав крупна хималајска сол и таква користев. Многу е битно да го правиш ова кога ќе знаеш дека ќе сте дома, за да не излегува со така ''отворени'' дишни патишта. А можеш колку сметаш дека треба, до 3 пати дневно би било сосема ок. Лигавото во каката нека не те загрижува, се' ќе се оправи и среди со тек на време, тоа не е проблем кој треба да го решаваш со пробиотици и 300 чуда. Важно - НЕ СЕ ДРЖИ БЕБЕ директно над ринглата каде врие водата, мислам во тоа се разбираме На страна (на ниска масичка, на под) ќе го ставиш садот со водата што испарува и ќе се покриете двајцата за да диши внатре
Мајки морам да се посоветувам со вас. При крај ни е Аптамилот и баравме низ аптеки нема нигде. Рекоа дека имало некој проблем и не го добивале. Мм земал хумана а појма немам кое е подобро дали хип или хумана и дали воопшто може да се менува млеко. утре ке се јавам кај педијатарот но до тогаш ако имал некој слично искуство нека каже што е најпаметно да направам...
Можеби светлината ја буди наутро. Ние спиеме со ламба, бидејќе навечер многу често се буди за да цица. Но наутро обавезно ја гаснам, кога она ќе се разбуди за цицање. Ќе цицне и ќе си презаспие. Ако не ја изгаснам се врти низ кревет, и се спие, но и пречи светлината. И ролетната минимално ја оставам подтворена.
Немало? Јас пред некој ден барав да сменам млеко што само за во кашички го користам (Хипот е одвратно, не го сакаше) и ме советуваа да земам Аптамил бидејќи е најблиску со вкусот до мајчиното млеко, а исто така и од Нан-от доста мајки се задоволни. Најдов Аптамил и во Зегин и во Еурофарм, но бидејќи се само големи пакувања јас си земав Нан и стварно е далеку подобро од Хип, барем има вкус на млеко. Значи подобро што не земал Хип маж ти, но со Хумана немам искуство.
Чоколатце баш сега го прашав маж ми денес беше во Зегин и Виола и ми рече дека видел Аптамил во Виола кај Тобако2 во Аеродром,а и во Зегин до неа ама не беше сигурен,проверете таму,или ако не ќе прашам една пријателка што работи во Виола да провери во систем дали има во некоја аптека.Инаку Хумана јас давам понекогаш и задоволна сум,ама гледај ако можеш да си најдеш аптамил.
Баш во тие 2 аптеки провери мм вечер накај 22.00 часот. (После и во други 2). Ај те молам ако можеш прашај каде има аптамил да си земам утре одма. И баш прашај зошто на мм му рекле дека имале некој проблем со аптамилот и подолго време не го добивале??(тоа во зегин ми рекле)
Ми најде само едно има во една аптека,ама го чувале за некоја,ако не го земе до утре,ќе ми каже да го земам јас.Ако не си нашла уште,прашај и во некој друг град низ Мк ако имаш некој да ти купе и да ти прате по нешто.
Јас бев во аптека тука малска кај мене во градот кога му земав на синко терапијата за проливчето и имаше Аптамил и 1 и 2.Тоа беше пред неколку дена ако сака некоја да прашам денес па да ви кажам.Ако сака ќе и пратам по автобус ќе направиме некако.Се за нашите најмили да бидат сити,среќни и весели.Иначе сум од Гостивар.
Fala mila za odgovorov, veke ni pomina, so gazicka i caj od kamilica go cistev okceto i eve deneska bas nema veke nisto
Пред некое време негде по темиве прочитав за некои лепенки што се ставаат на местото кај што е пуштена вакцината. Германски се. Ако знае некој како се викаат нека ми каже. Пс. @joy1 ако не се лажам ти беше објавила слика од нив.
Прашував низ цело СК, ги нема. Само во Зегин ми рекоа дека преговарале за да ги донесат(пред 1 месец) е сега дали ги донеле не знам. Ако провериш кажи баш да си знам
Sakam da ve prasam, koga potocno bebeto vospostavuva red na spienje ili sekogas e razlicno? kakov red na spienje imaat vasite bebinja? moevo ima mesec dena, no seuste ni e razlicen sekoj den, samo nokite spieme kako treba , iako nekojpat se budi prvpat vo 6h a nekoi denovi se budi vo 4h pa okolu 6h i taka koga e gladna.Obicno go usmeruvam ritamot da dobie mleko okolu 23-00 i da moze ubavo da spie.pozdrav
Се доите ли?Мн рано е за ред на било што,но обиди се.Ние околу третиот месец фативме ред да спие на секој два часа.Сега е 7 месеци и сеуште така спие.Значи будна е два часа па спие околу 40 мин.И се така до 10 навечер.Радувај се ако ја преспива нокта.Тоа е добро
Кога сме сами дома со син ми, фаќа некој ритам и заспива на отприлика 2 саати , ама кога е татко му дома нема шанси да има некој ред Очите му паѓаат за спиење а он сака да си игра . Од кога е роден до сега, има 7 месеци, нема некој посебен ред. навечер заспива некогаш во 21, некогаш во 24, ама битно ноќта ја преспива. Се буди само за цицање и цица во полусон. Исто и за будење се буди различно најрано во 6 најдоцна во 9. Незнам зошто, ама јас не очекувам од него да заспива точно под саат. Може затоа што се водам по мене дека не легнувам секогаш во исто време.
И ние на 3-4 месеци воспоставивме ред на денско спиење, баш како што вели joy, на секои два часа заспиваше. А навечер некаде од 2 месеци фати ред да заспива во 10 и сеуште не сменила. Првите 2-3 месеци и неможеш баш да очекуваш да се воспостави некаков ред во спиењето. Едит ИнАку јас гледав секој ден да ја ззаспивам во исто време, за да се навикне.