Женски бебето веќе два дена има зелена и потечна столица и често кака, после секој оброк, претходно столицата си беше како што треба. Докторката вика цревата не ја обработуваат убаво храната, но дека не е страшно. Воопшто не беше загрижена. Инаку еден месец има. Дали имал некој искуство?
Да кај нас се случи вака прво ко го доев многу начесто цицаше и кога се молзев беше млекото побистро односно немало доволно масти, после примена вакцина еднаш, и кога имаше стомачен вирус имаше зелена столица и почеста.
Ќе ставеш бебе во релаксатор или креветче и ќе одеш во веце. Нека поплаче, ништо не му е. Како ќе мочам инаку? И мојава проба, не сака сама да седи и прво пробува, ќе заплаче, ама веднаш се смирува. Ако продолжи ја зимам, ама обично си гука потоа и се смирува.
Јас сум на раб на нервен слом. Бебе во 10 се разбуди, проклети прдешки, више не ги можам, до сега не можев да го успијам. Тие поминаа, ама и сонот со нив. Последните 15-20 минути се утепа од плачење и едно време го снема, како да се онесвести. Почнав да вриштам, животот пред очи ми отиде. Мислев да викам брза помош. Траеше две три секунди, а како цела вечност. Се исправи и јас се скршив, почнав да се тресам. На крај заспа и сега врз мене спие, не можам да го оставам. Не ми се верува што се случи. Многу ми се тешки деновиве. Еден ден два ќе бидат за нијанса подобри, другото се бетер и бетер, а и јас исто. Во себе си мечтаам да ја порасне оваа фаза што побрзо. Се надевам ќе имам уште сили. Нека побара братче или сестриче, ќе биде среќно да добие нешто приближно на човек, мајмунче само. Никад да не се повтори вакво нешто. Ау. Морници ме лазат.
@Alexandrite од плачење се губат така. Може и да помодри. Друг пат недај боже ако се случи само дувни му во уста за да голтне и ќе се врати побрзо. И со млеко ко ќе не голтаат истото се случува, не можат воздух да земат.
Znaci meseto go boli grcevi ima do kaj 3 meseci ke se sredi i kaj nas taka bese nekogas duri i parki zeleni ko treva a samo na doenje beshe. Caj davajmu imam slusano deka ako ima selena syolica znaxi stomaceto go boli dodeka mu se razrabotat crevata
Здраво дали сте ја користеле оваа крема? Бебето е месец и 8 дена,има црвенило на обравчињата мачкав frezyderm ама педијатарот денес ми рече да мачкам крема на база на пантенол зашто во frezydermot имаше пантенол,цинк и камилица.
https://nanam.mk/ Од тука нарачав , убава е многу , само нема шанси во вреќичка да спие , тоа е плачење до помодрување и се откажав