Isto ... Koga ke mi tekne edna vecer vo 4ti skok, stanav 17 pati (gi broev) da ja prezaspijam... Ama ne ne popustiv da ja zemam so nas vo spalna
Оди слободно за кратко време ќе се навикне. И моево во прв момент плаче но за кратко време се привикнува.
Може ли некој да ми препорача добра камера за бебе? Јас тие што ги гледам сите се гасат автоматски да заштедат батерија ако бебето не прави никаков звук, само на звук реагираат. А јас сакам постојано да биде уклучена камерата. Имам и уште едно прашање. Папочињата на бебињата со што ги чистите кога ќе им падне попочната врвца? На моево бабицата му го дезинфицираше и чистеше со газа, ама веќе не доаѓа бабица дома а језиво ми е кога ќе пробам да му го ширам папочето за внатре да го исчистам, се отвара како дупка и језиво ми е. Не знам како да го исчистам. Иначе има уште малку 7 недели, а 5 како му падна врвцата.
Од али експрес ја зедовме само не се сеќавам од која фирма, да ја најдам, постојано беше уклучена. За папочето алкохол и хидрогенче му ставав, треба да е суво и чисто. Ко ќе одите на преглед следно нека го види дали зараснува добро.
Слободно му го чисти, не се плаши. Му го чистам од прв ден сама, кога знаеш дека мора и е за негово добро пред се нема што да му мислиш, само полека и нежно.
Со 70% алкохол после бањање оваа, а на секое менување пелена му ставав банеоцин прашок, антибиотик е.
Камера јас ја имам на филипс малку е поскапа ама презадоволна сум. Има светлина доволно и кога е скроз темно во собата а и до 300 метри квадратни фаќа. А за папочето јас чистев со медицински алхохол и едно како ушалка ама подолго, него го натопував со алхохолот и околу папочето чистев
Прво хидроген 3% ако врие уште не е зарастено после алкохол70% се дури врие се става хидроген. Ко ќе го капите и ќе се наводени убаво исушете го со газа. Ние зедовме и еден спреј бивацин за папоче но не го искористивме.
Не, постојано си е уклучена. Дури и мн е гласна и мрдањето на бебето се слуша како шум, јас речиси скроз намалена ја користам и пак се слуша доволно