4 секунди вдишувај низ нос, 6 секунди издишувај низ уста со дување. За болката да можеш полесно да ја истрпиш. Вака издржував на почетокот додека помина болката.
Запчињата ги болат најмногу 48 чеда пред да излезат. Ако за температура давам 3 мл, за болка пола доза, значи 1,5мл. Така ми кажа педијатар. И дете се смири и си спие цела ноќ.
Од билна се 6 посебни кесички чај (босилек, анасон, ким, мајчина душичка, грчко семе и не се сеќавам уште што) што треба дома да ги смешаш сама во стаклен сад. После тоа во литар зовриена вода ставаш 4 лажици од смесата па по пола саат процедуваш и си пиеш. Ако си алергична на ким и анасон не ги додавај тие билки.
Јас го имам овој, од Андреј компани го земавме. Секојдневно го користам веќе 16 месеци, ептен се погоди.
А како знаете дека ги болат или ги мачат запчињата? Моето ги извади ама не ни приметив, може и да бил кенкав ама ништо повеќе од претходно.
Nekoi zapcinja ic ne sekavat koga ke izlezat, ama nekoi edna nedela mu treba, se ligavi, go cesa, crveno e nepceto a zapceto duri u se gleda belo kako e pred da probia.
Posle kolku vremee probiva? Prvo mu beshe stranicno kako belo kako otok sega pa gore mu e veke dva dena i so prst kako so pominuvam se poznava otok od zab kako belo vnatre tvrdo ustvari zabot e. Posle kolku vreme bi mu izbil zab? Dolu desen zab. Nema ni temperatura ni niso
Dali ima nekoja koristeno babylove peleni od DM , potocno me interesira cena za 4ka..i kolku parcina i dali ste zadovolni se mislam da gi probam
Мамички, што им давате на малите за грчеви? Кај малиот изгледа се интензивираат во посилни, користиме колипрев, дали има друга варијанта?Ќе си прашам во среда секако ама еве вие што користите?
Individualno e ke si ima grcevi .. probaj so masaza toplo sise voda na stomace masaza espomisan nas ni gi ublazi ama mnogu gasovi mu stvaraa i so white sounds gi pominavme grcevite
Многу се лигави, се дави , и низ нос му излегува дури, многу е кенкав, не може да спие навечер, ќе заспие и вика од болка. И јас со првото не осетив кога му излегува, макар што и тој се лигавеше. Дали дека на ова помало е? Или до детето е
Мајки додека доите пиете некој витамини? Ми кажаа Д3 да пијам па кој треба да ги земам да не знае некоја мајка ако користи?
Ставам топло термофорче, еспомисан ќе прашам педијатар, а со звуците сме и ние, среќа и тоа помага малку