Еспумисан и пробиотик Normia baby. Ни помогна. Не дозволувај да биде повеќе време буден, оти ако почне да плаче нема да престане. И од плачењето ќе се наголта воздух и ќе има гасови и само ќе се вртиш во круг. Ако не сака да цица, и веднаш штом почне да плаче . Има на нет не знам дали си прочитала , 5 S.
Еспумисан и пробиотик Normia baby. Ни помогна. Не дозволувај да биде повеќе време буден, оти ако почне да плаче нема да престане. И од плачењето ќе се наголта воздух и ќе има гасови и само ќе се вртиш во круг. Ако не сака да цица, и веднаш штом почне да плаче . Има на нет не знам дали си прочитала , 5 S. https://www.happiestbaby.com/blogs/baby/the-5-s-s-for-soothing-babies
Mene pedijatar mi rece nisto da ne mu davam za grcevi ke ima do 3 meseci. I da vo pravo bese do negde ama vo intenzivnite grcevi da mi placi da pomodruva rekov sama ke kupam kakvi i da se oti od start kupiv nursehatvey sirup 900 i neso go plativ mi povrakjase mlazoj ne go prifati na prirodna baza e praven od bilki. Posle zedov espomisan i ne bea skapi 200den bea i ni gi ublazija grvevite toa pak imashe i vo isto vreme grcevi odma davav espomisan i mislam deka mu pomagaa mnogu tie..Povekjevo kapki imaat ista generika treba i da mu kazis sto si koristela. Nemora da znaci deka kapki ako ti predlozi skapi ke ti pomognat toa sekako ke si ima.
Zdravo majki, dali nekoia mozi da mi presmeta dali sme vo skok da mi pisi poraka? Ovie nekolku denovi ne mi prespiva denski skoro ic bebusot po 45 min 1h max i posle odma placi se stega za jadenje. Na ad sme i gledam na 3h da davam a to bara i pobrzo.. si pretpostavuvam deka e skok najverovatno
Прво запче ли е? Би требало за две недели да излезе. Прво ќе забележи како непцето да му е пресечено од заплетот. И за ден два ќе излезе
Кај нас ништо не помогна , поминаа после третиот месец , само термофорче топло ставав и тоа е , премногу имаше многу беше гревче , ама помина се
Еспумисан, ако има премногу гасови, му праван вежби. Ноџињата како бицикло да мота, после нагоре ги кревам. Имаш на јутуб видеа како. Помогна ептен. Уствари давав и чај од анасон ама ептен малку и тоа кога имаше многу болки, подолги од 15 минути. Ама тоа немаше често, затоа и понатака сега само за гасови вежби правиме.
Што правите по дома деновиве? Се збрлавевме веќе. Смрди надвор, грев ми е да го вадам. Еден ветер барем да подуваше.
Му давам колиеф, nurse harvey сирупот и саб симплекс капки. Сирупот понекогаш по потреба, а капките колиеф пред цицање, а саб симплекс после. Ставам термофорче, вежби за гасови и го легнувам на стомаче врз мене. Таа позиција многу го смирува, ептен му прија. А јас пијам по литар чај од ким, добар е за грчеви, преку млекото му помага.
Не сум знаела дека се викаат така, го прочитав текстот но сепак применувам скоро се’ освен лежење на меше, тоа ми е страв а од вчера почнав рацете да му ги мотам во тетра пелена, премногу превта и така се буди и за доење го мотам во тетра, мислам дека така се чувствув а побезбедно.Проблемот е што почна многу да вреска од болка и ни една техника на нишкање и прегратка не помага туку само инстант капки за грчеви. Страв ме фаќа. Како ќе се издржи 3 месеци, два дена како вреска и страв ме фаќа, само капки помагаат, не сака да се бања ниту да се пресоблекува, многу предизвици па дури и ова со грчевите, сирото, избезумена сум кога вреска Ќе прашам педијатар, фала за советот Тоа и јас ставам, не држи многу, се лади брзо, можеби минимално ублажува болка. Се надевам побрзо да помине и да му се врати насмевката. Има и гасови, не сум правела вежби ама ќе почнам и тоа, сега само термофорче и капки. Чај имам земено бекутан од анасон и камилица, ама ќе се консулторам со педијатар, сепак има само 2 недели, на кутијата за чај пошува од 2 месеци. Фала ти мила, долга е листата, се надевам нешто и кај нас ќе помогне
Бевме на планина 4 дена секретот и хрчењето го снема, и сега верувам за брзо ке се врати ова е страшно во Скопјево прст пред око не се гледа. Вчера во топ 10 бил по загаденост
Има чај што е по 1 недела земи од тој. А педијатриве по ново викаат нема потреба од чај ама јас му давав
Што и да давате за грчеви, доколку се појавиле, верувајте дека додека не шоминат сами по себе, ни едни капки, сирупи и др хемии нема да помогнат. Можеби да, ќе ублажат болка ама дека ќе исчезнат нема шанси. Период, така започнуваат мајчинските маки,треба да бидете спремни на издржливост, зошто ова е само почеток. Ако од почеток кажеш не се издржува, каде е никнувањето на заби, вируси, болести, скокови.... Наоружајте се со трпение, зошто не рекле стари за џабе, кога ќе видеш седи влакна на косата ќе знаеш дека си изгледал деца.
Мајки ај помош, немам искуство со инхалации ама ич. Сега ко беше со кашлица ја инхалиравме со тие монодозни од Синомарин, секој ден ново отварав. Сега има во носе густ секрет и матичната ми рече само со физиолошки да почнам со инхалација, да спречиме да не почне со кашлица пак. На мм вакво му дале во аптека. Можам со ова? Како да вадам, во кој дел оди иглата? И кај да го чувам колку има рок отворено?
Можеш со вакво да инхалираш. Од тие горе малите капачиња ќе извадиш едно и ќе боцнеш со игла низ него за да извадиш колку ти е потребно.