Незнам бе денес беше многу чисто..посебно тука во Ѓорче кај нас...преубаво беше ,се си викам да не напраив грешка
Не знам, на вести рекоа дека Скопје денес пак бил 3 град по загаденост во светот. Центар беше ужас, сончево ама со многу смог
Мајка, не е грешка, немој толку да се оперетуваш за такви работи. Нас прва прошетка ни беше по 12 дена, прашавме доктор одобри. И кажа секогаш штом е добро времето надвор, само на почеток 10мин, па 20 па постепено зголемувавме.
Нас првите три пати ни беше одење до педијатар на секоја недела...па така по малку ја изнесувавме ама денес саглам ја прошетавме едно саат време ....а она ужива се изнаспа..
мојата е родена во август и од 5 дена кога имаше, ја шетам секој ден без идклучок. Сега на загаденово на Водно ја носам. Моментално е во 4 ти скок и спие само надвор. Тоа е
Денес во Ѓорче беше права пролет и небо кристално чисто, така да @Misskirova одлично си направила. Следен пат можеш и до Кучково да ја однесеш, тек тоа да видиш што е уживанција. Има да спие цел ден.
Majki dali e mozno kaj tri mesecno bebe zapek ako e samo na majcino mleko? Deneska se iskaka i imase nesto kako ligavo bese mali topcinja ama si bese normalno senf boja. E sega toa me zbuni skroz..
Да, ги шетавме и двете. Се што правеле старите има некое толкување, по мене. 40 дена, се одмор за мајката. Да си придојди малку од пораѓај и да се навикне на новата состојба. Затоа и не треба да доаѓаат гости. И молитва што се прави во црква, колку што го разбрав попот, пее за мајката. Не за бебето. Така да уживај, ништо не му е. А тебе и те како ти треба да излезеш и да се прошеташ. Се надевам дека и кај нас ќе почнеме со baby shower, па да си ги добиеме подароци пред да се роди бебето. Искрено многу се нервирам кога ќе ми се јават гости, па гагу гугу, тоа ништо не разбира. Па не може да заспие, ауууууу. Ама фала богу за второво лесно поминавме.
@GoldenFrida Телефончето на Софи треба во фрижидер да се стави? Тоа поверојатно е кога ќе растат запчиња. Го купив, ама веднаш ми го фрли, као што е оваа глупост што си ми ја купила. Го земав и тоа баш телефонче што е со звуци, поинтересно му е. Туку тие топките 4 што се во кутија, какви се, ги има некој?
Да си го шетавме пред 40 дена само не го пикавме по народ сепак е мало низ парк на кафе каде нема мн луѓе и слично
Јас денес на Водно бев, мислев бебе да поспие. Поспа цел пола саат, за пак да почне цел пат да кенка и плаче. Полека но сигурно си умируфкам во себе. Вие вака како сте?
Девојки од што може да е ова? Само на обравчиња и се прави па се повлекува само,па пак се јавува. На друго место нема...