Ми спие во раце, опасни ми се саатите од 10 до 2, не смеам да мрднам. Ова е тоа. На дисплејот има слики и со секое преклопување се менуваат. Неколку мелодии на средишното копче, при што свети сијаличката од страна и звуци на дугмиња. Океј е, ама за тие пари баш и не дека вреди. Од се, највеќе ми ја игра една голема топка со топче плус внатре од Стокомак за 100 и нешто денари. Другово лажи пари.
Искрено нема подобрување кај мене, сега поради грчеви многу е нервозно и не можам многу да го тормозам,сепак ми е битно да цица, плус користам и дохрана. Но, ме боли највеќе на почетокот, после тоа омекнува брадавицата, се преклопува и кога не е лакомо не ја тегне многу и не ме боли, исто и кога ептен ќе му надојде млеко во устата тоа не е секогаш исто не ја тегне брадавицата многу, само голта, дури и како да се засркнува. Јас исто користам силиконска брадавица, ако го хранам на 3 саати не е толку лакомо и не тегне многу, ќе пробам да ја тргнам, ама на почеток на цицање мора да ја користам инаку боли, а видов дека мека брдавица не сака или не знае да фати, од сам старт е на цуцли и затоа фаќа плитко. Од Ремедика кога доев таму ми рекоа дека е супер наместено но јас сеуште осеќам дека плитко фаќа, дали дека и брадавиците се осетливи не можам да проценам, инаку користам и ланолин, испумпувам по потреба млеко и така комбинирам, навечер во тивко е најдобро да се дои, кога бебето е поспано и не е лаколо толкуДа потпорасне уште малку па да му ја спуштам вилицата мануелмо со прст
Бар со играчка игра. Каква таква играчка. Моето најмногу со кеси за замрзнување храна најмногу игра, оние од кам што се во ролничка и што имаат испрекинат дел за кинење. Имам и софи и други тракатанци али кесата е врв
Мачкате ли бебе редовно млеко за тело? Што мачкате бебе на лице? Колку често? За нормална кожа зборам. Изгледа само ова моево не спие. Во 1 заспа, во 6 стана. Измеѓу 3 пати стана за млеко. Ќе си пукнам.
Јас мачкам на секое бањање, 2-3 пати неделно. Веледа кремата од невен за тело и лице што е, ја користам од раѓање супер се покажа
Еј па супер ко така. За првото купував цело време исто како и за нас, оти водата од чешма воопшто не беше пивлива, сеа ова и мене ми е ново. Ај потсетете ме, што воведувавте прво, месо па жолчка или жолчка па месо? Далеку сум од двете само да имам во предвид.
Ми падна во очи дека кремата има цинк оксид во состав Не знам од хемиски аспект дали е ок или не, ама некако не би ја мачкала секој ден. Може да објасни некој шо знае еве на пример. Јас во слободно време шо праам? Разгледувам на Зегин производи хахаха. Се мислам меѓу кремиве: Незнам дали има споредба.
Кога како. Некогаш мачкам бекутан млеко ако седи мирен после бањање инаку е борба. На лице само јекодерм.
Бебе е скоро 4 месеци, ама кога цица се слуша кркорење на црева и после цицање пола саат. Почнува да се мачи стенка и плаче. Можно е сеуште грчеви да има?
Топката ја добивме и ние значи не ја остава сега само со неа е ова е баш скапичко моментално сум у крш позиција со пари така да ќе почека
После секое бањање, а бањам преку 1 ден мачкам тело и лице со мустела тоа што е за цело тело. Бап прашував педијатар за надвор дека ладничко да не треба нешто екстра ми рече ако сакам можам со истото а и не мора. Ја па дека главеечки излагаме секогаш заборавам да ја намачкам за надвор
Со што го капиш бебуш срц? Јас дека со маслено на еуцерин капам, па не мачкам ништо потоа, си мислам оти хидрира тоа доволно Или не?
Јас ка Јас капам со Еуцерин пх5 масленото и после малце мачкам со Еуцерин пх5 лосионот. Сува му беше кожичката на почеток од Мустелата ама сега му е топ од ко почнав со Еуцеринот
Posle kapenje bekutan hidratantno mleko za telo Liceto mustela hydra bebe go mackam pred da izlezam da go setam od promena toplo ladno mu zacrvenuva i posle kapenje a go kapam so mustela gel
Jas mustela koristam i za normalna koza e dobra kremata. So cink oksid ne preporacuvam za normalna koza ne e potrebno imam takva od bekutan mu stavam ako se zacrveni za pelenska regija. Ili lisajce ako mu izlezi na lice malku stavam od kremata so cink