Maslo i bekutan koristev i maslo od freziderm.. za najgolem efekt namackaj mn maslo da se vpie i kapce posle polasat izvadija kapata so cesel ..mene kasno mi kaza pedijatarov 2 nedeli imavme maka ogromni korupki mu izlagaja jas stavav maslo ama ne i kapa i ne go mrsev dovolno
Ни судокрем ни маст за потпарено само магистрален лек направен, и од тогаш си мачкам нормално уриаж со цинк оксид од коа помина. Првиот пат до антибиотик дојдовме како ранички и се направија дури од црвенилото и се тоа од многу какање дури да го дознаам кремов а пет пари е
Мајки ја сум настината имам и температура 37.5 пијам парацетамол и си го дојам бебето он си е супер е сега утре треба да прими вакцина денес правевме крвна слика и му е супер исто така и матичната го слушна супер е сега мене ме мачи дали да одиме или да чекам да ми потпомина на мене да не фати бебо у меѓувреме од мене
Може си има мака. Јас се помирив во одреден период од ноќта дека има гасови и не напнувам да спие, макар и зева и трие очи. Исто во раце успивам, за тоа бар не сум нашла лек. Приметив дека многу брзо го успиваат вибрации и самогласки ж,з,ѕ да се изговараат при пеење. Имитирам и трки со кола. Ми дојде инспирација што неколку пати ми заспива во кола, па почнав самата да стимулирам. Многу побрзо и потрајно заспива од шшшш, песнички, мили звуци. Навечер плус прочистувачот го пуштам да бучи и овие неколку дена брзо заспива. А може и си отидовме од 4ти скок. Не знам.
Денес само рота примивме, а петовалентната и втора доза превенар после Божиќ, зашто мене сабајле грло ме болеше. Дали дека испив млеко со карамелизиран шекер еве добро сум сега. Постои ли временско ограничување за овие вакцини? Како да знам дека ете бебуш го боли грло?
Да педијатар ми рече 4 дена по два пати на ден. Ама сакам прво со ла рош да пробам. Кажи ми само дали ја боли ова и дали ја чеша? Вака не дава никакви знаци.
@Erika.greeneyes штом не реагира изгледа не ја чеша, инаку дерматитот чеша многу. Барем кај големиот е така, на 3 месеци му излезе прв пат, уште тогаш крв си пушташе од чешкање. Зимава му е паднат имунитетот и на стомак му се појави пак, многу го чеша и го боли ко ќе се направи рани.
Кај моето малку се појави теменица и мачкав со Еуцерин пх5 лосионот, ептен ефикасен се покажа засега.
Ние имавме таква сува кожа на лице, позади ушињата, врат и грпчето најмногу....додека беше жар црвена со повидок на рани ни даде матичната афлодерм секоја вечер 3 вечери по ред пред спиење и се повлече па продолживме со Ла Рош и фала богу под контрола го држиме
Денес од сабајле му се црвени обравчињата и малку потопли... на чело не е топол, мерев температура нема. Од што може да се вцрвуваат вака? Вака инаку весел е.
Значи и ја со температура да почекам за петовалентна само рота утре да ја прими па коа ќе ми помине да ја прими да не префати од мене во меѓувреме
Направен е од Гостивар од аптека го земавме, искрено незнам што има во него ама за еден ден како ново и беше газето. По препорака го земав од други иста мака што имале и стварно е добар. Не се мачка нон стоп со него, сега а приметам така ја мачкам еднаш до два пати и ок е.