Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    2.647
    Иста е и мојата со цицање и очекувам следен месец 300 ка да сме качиле многу набрзина цица и само се врти и нешто ако и скрене внимание не ни продолжува да цица па со плачки се тегнеме (facepalm)
    Таман си напреднала мене матичниот ми рече од 5 да почнеме со вкусови

На Srcka28, Freckles., VirgoStar и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.235
    Допаѓања:
    5.790
    Да, 2 капки се 400 ие.

На Rtulka и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.772
    Допаѓања:
    187.267
    Те сфаќам скроз. :D Исто бевме со првото пред 11 немаше заспано. Сега више и ја не можам така. Во 10 најдоцна сум кома. :D
    Со првото па кога читав ги бањаа и им спиеја. Моето кога ќе го избањав па тек тогаш немаше шанса да заспие, очите рефлектори. И ова исто додуша. Ги бањам попладне ама никогаш пред спиење. :D

450 е супер и отповеќе. Ич не е за нервирање.
    600 е многу би рекла. Односно сега веќе нема правила. Може да качи 600 па следниот месец да качи 60-70 ради баланс. Па следниот пат 150, па 300. И се е тоа нормално.
    Не се секирај ни за цицањето. Не е дека цица помалку, туку сега веќе си има сила и си исцицува колку и треба побрзо. Се си е во ред. Веќе се будат за светот околу нив и нормално е да ги интересира се.

На Srcka28, Freckles., Mother of 2boys и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Blue moon

Blue moon Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    272
    Според апликација од вчера сме во фамозниот 4 скок... Човече, па тоа ни ден да задоцни, одма пуштено на најјако...
    Од мирно бебенце, кое само си заспиваше, од вчера на креветчето боцки никнаа :( како преку ден, така и за навечер.
    Мајки на плачливи бебенца и неспијачи, па вие сте ЛАВИЦИ ❤️

На MeowMeow, Freckles., TheBluePhoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.194
    Допаѓања:
    6.960
    И јас си мислев баш тоа. 3ти скок кај громчето сме, бебе ми спие во раце моментално. Од 4 пробува да го ставам во креветче, вришти на цел глас. Колку ли само храбри се мајките што постојано и е вака, им се поклонувам :l:

На MeowMeow, Sienna_MK, Mother of 2boys и 5 други им се допаѓа ова.
  6. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.816
    Допаѓања:
    7.010
    Јас давам ваја со д3 и 4 капки од овие :)вкупно 1200 единици

На Freckles. и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  7. GirlLady

GirlLady Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    68
    Исто и мојата по 5 минути цица за некој ден правиме 4 месеци па се прашував дали е нормално ме фати паника гладно да не е детето :)

На Srcka28 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.194
    Допаѓања:
    6.960
    Мајки бебе последниот период често испушта еден звук нешто како икање ама погласно, не знам како да објаснам. И буден и во спиење се дешава. Не знам нормално ли е, зошто прави така? Ви се има случено?

9. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.268
    Shrieking?
    Ако мислиш на тоа да, нормално е. И ќе се зачестува и ќе трае подолго :D

10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.264
    Допаѓања:
    125.440
    @Erika.greeneyes нашиот педијатар па ептен е лабава :DЌерче едвај 300 гр качила . 3цм во должина. Демек баланс. Битно било да е плус не минус. Грамови не гледала . Па некако престанав да паничам да ти кажам. Претходниот месец 750гр качи , сега 290
    . Јаде убаво каши , па се надевам ќе биде ок.
    Гледам и помалку млеко имам :(Она цица по потреба. На пола саат,саат, а АД кога сме излезени пие по 30-60 мл што е премалку :doh:

@JuLleE ела да се дружиме.
    Син во во 19-20 ч. заспиваше дури и поголем кога беше. оваа не. Абе полноќ и е омилено за заспивање :sweat: никако порано. Ова, овој месец така смени.

На JuLleE, Rtulka и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  11. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.194
    Допаѓања:
    6.960
    Да, тоа е, тенксс :D

12. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    41.787
    И црвов мој слабо напредува/ше. А цица активно, јаде каши. Е долгичок е повеќе. Матичната вика зошто ти е дебело бебе :), нека си тера вака. Сега е 9 месеци, а брат му на 5 беше олкав :) ние не навикнати на шпагета бебе :)

На Rtulka, eli25, Freckles. и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.763
    Допаѓања:
    9.063
    Мојава ако не и дадам не ни бара да јаде. Некогаш кога и нудам и по 3часа не сака а не пак за сат време.
    А кога е поспана јаде убаво, исцицува до крај.

На Alexandrite, VirgoStar, Rtulka и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Tasija92

Tasija92 Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    32
    Бебе 2+ веке втора недела скоро секој ден и се случува после пладне одбива да цица а гладно плаче вриште пробано и подолг период да седи гладна џабе плаче а кога ке пробам да ја легнам да цица уште толку вреска дури не можам да ја држам се истега вика а дадам и од шише ад испие го без проблем и одма друго бебе. Дали значи дека ке се одбие од цице или скок во прашње е па после би се средило?

15. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.529
    Со шише му е полесно пиењето и полека се навикнува, така моето се одби но на 6 месеци.

16. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    950
    Допаѓања:
    1.378
    Многу е мало да го оставиш да се изгладни. Ќе го нудиш порано. Гледај по знаците, а не на часовникот. Обично попладне се преморени и затоа плачат. Гледај кое време ќе почне да плаче, и гледај тој период биди дома во тивка соба. Кај нас тоа помогна.

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tasija92

Tasija92 Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    32
    Мислев на по гладно од 3ч. Не повеќе секако бидејќи цицањето ни беше на 2ч во последно време и затоа чекав и саат плус ама не ми успева ни темно ни тивко ни гушкање ни пеење не сака ни да се доближе до цице едноставно вришти и само што ке и дадам шише го пие со сласт. Навечер и од сабајле цица не правеше проблем само денеска и преку ден еднаш ми направи исто затоа си мислам немој да се одбие од цице

18. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.661
    Допаѓања:
    2.481
    И јас се соочив со ваков проблем,го решив така што чим е гладно му нудам да цица, ако нејќе му нудам ад, ако прифати го пуштам да пие некои 30мл, па па му подметнувам града.. некогаш сакаше, некогаш продолжуваше со ад.

На Mother of 2boys, Rtulka и Freckles. им се допаѓа ова.
  19. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.290
    Допаѓања:
    4.949
    Денес му давав тост на големото синче, а бебето кинка па му ставав цуце, во еден момент место цуцла цело залче тост му пикнав во уста, а тоа па чмата одма, кога се освестив му го извадив со прст ама раце и нозе ми се пресекоа, го измив со вода, дадов да цица еве пројде пола саат нема никаква реакција.Тостот со кечап, пченица кашкавал путер еден куп вкусови го заранив бебе со џанк фуд.Скоро слично ке ми се случеше со пица ама стопирав пред да лапне а сега убаво го наранив.Колку ме гриже совест незнам да објаснам, ништо нема да му биде на бебето нели?

20. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    950
    Допаѓања:
    1.378
    Може и два часа да му се многу, а не па три за да огласник. Мислев да му даваш порано од два часа. Најверојатно е дека е преморено и затоа не сака да цица, му се спие. Нема да се одвикне од цицањето, ама ако го нудиш секој ден со АД ќе се навикне на тоа. Многу е мало два месеца, му се спие и пред да поминат два часа и затоа плаче.
    Порано заспивај го. Ќе му помине за една недела.