Почесто ставај на града, не чекај 2 часа, да не изгладнува многу. Ако пак прави така дај малку ад да се смири и после на града продолжи. Ова совет од Јасна ми беше кога се обидував да дојам
Мајки се доиме на спална легнати и така заспива. Сакам да почне да спие во креветче. Да го заспијам така па да го префрлувам или да пробам прво да бидне скоро успиено и да го префрлам? Има некоја вака навикнато во креветче? Иначе мислам дека завршивме со скокот.
Мене ми е неуспешно преместување, и не се трудам повеќе. си спие до мене. Најдобро е да си побараш совет за спиење од Др good night, имам пријателки кои успешно ги заспиваат децата во креветче а ги дојат. Јас се навикнав и ќе си терам вака,
Здраво, бебето ми е на 5 месеци и сите ми кажуваат дека треба да се превртува на таа возраст на сите правци. Тоа од меше на грб се превртува, ретко ама се превртува. Ама од грб на меше никако. Ќе стигне до пола и ќе се изнервира. Дали е тоа во ред или треба да вежбам повеќе со него?
Моето на 6 месеци уште не знае да се врати од стомак на грб. Ортопед ми кажа не постои временска рамка кога што треба да прави битно е на под на тврда подлога да го ставам секој ден сам да си вежба
Јас земав денес една турпија за бебе, ја порачав од фб мислев џабе си ги фрлам парите ама викам ај 450 ден ќе пробам дали вреди. Се изненадив кога работеше како треба, поедноставно и побезбедно здравје
Вчера два пати се преврти без моја помош. Вежбаме интензивно две недели. Има 3 ипол месеци. Ќе го пуштам до пола, после со рака го потбутнувам малку. Тоа да го усовршиме, после од меше на грб ќе се учиме. Учат брзо и изненадувачки бебињата. Подава и раце. Секој ден вежбање по неколку пати.
Значи кај секој различно. Ќе вежбам ама да не го напнувам на сила. Моето од меше на грб без никаква помош прв пат се сврте на 3 месеци. Обратно само до пола. На страна лежење па нема шанси, штом го ставам одма се врти се нервира. А за нокти и јас со турпија. Ја купив најрапавата што ја најдов од ДМ, дали беше 2 3 евра и супер е. Ужива кога му ги кратам.
Posle 14 dena se javuvaat grcevi. I nie bevme taka posle cicanje placese ama svativ deka ustvari ima grcevi. Ne mu ponudiv ni shishe ni AD , rekov do 1 mesec ke go dojam da vidam kako ke napreduva na prvata kontrola na pedijatar, ako treba AD toj ke mi kazi ne jas. So povekje na grada go cuvav cicase kolku sakase i ne gledav na sat, retko nekoj t.e nikoe bebe na 3 sati nema da izdzi ako e na majcino. Se desavalo sega da cica posle pola sat pak da bara. Vo grcevi se odbiva da cica ...togash 3 4 sati sigurni ne mi cicashe placeshe se grcese ..ama posle nadohnaduvashe... na 6 meseci trodupno nakacivme kilaza od rodilnata, i uste e takov cica kolku saka nekogash od glad nekogash i bara od sto saka da e do gradata i Sto povekje go cicas toa povekje mleko ti ide dodeka se vospostavi laktacija. Grcevite se sekojdnevni do 3 meseci a kaj nekoi i do 6 meseci i mnogu majki mislat deka placat od glad a ustvari tie imaat grcevi i zatoa odbivaat cicanje ne mora odma AD
Мајки дали вашите бебенца испуштаат звук додека ги успивате? Овие два дена приметив додека го успивам и му пеам мммммхххх ммммм (без зборови само така мх викам) и он исто почнува така прави ммммммм. 4 месеци сме, нормално е ова? Како сам да си пее да се успива
Да пробаш да ја нудиш пред да огладне до вриштење? Барај на нет early hunger clues, кај моето тоа успеваше.