Мила, јас сум со царски и јас од самиот старт користам колипрев капки за грчеви и плус пробиотик рекол капки. Последна недела приметив и јас течна столица, ќе одам за два дена на педијатар па ќе прашам. Може да е од капките, ние исто скоро месец дена ги користиме, помагаат за грчеви ама ова со столицата не знам, се пијат пред секое јадење а пробиотик,2 пати на ден. Консултирај се со педијатар, ќе ти одреди доза како да го даваш.
Од тој 4ти скок со првото дете ми се плачеше . Од дете што врзуваше по 7 саати почна да се буди на секое 45 минути. Кај нас тоа траеше до 7ми месец. И заби плус вадеше хаос невиден беше...
Се држиме убаво со ноќното спиење. Забележувам дека во поладно навечер спие без да мрдне од 21ч до 5ч наутро, тогаш пие млеко и презаспива до 7. За нова година спиеше долу со свекрва ми во топло и цела вечер спиел немирно.
Zdravo majki doma imam od toj sirupot na Becutan kidsvits Bcomplex so 7B vitamini malata ne gi pie imam 5 takvi ako nekoj gi koristi da gi dadam rokot e do 4 mesec 2023g.
Uste na otpustanje od bolnica vi posocija za kapkite i probiotikot? Ili od pedijatar vi e ? Mene na otpustanje samo flaeri mi imaa staveno za diastop, bekutan kolekcija i babytol omega i d3
Јас приметив дека моево бебе сака да спие на 18степени мн му е топло ви станов. Кај баба му за нова година спиеше без да мрдне тука се буди
Бејбитол Неонат е пробиотик кој е наменет за деца родени со царски со 6 лактобацили и е прекрасен, ние од биогаја имавме поинтензивни грчеви и запек
Јас на контролата што е после 6-7недели од пораѓај добив зелено светло од докторката дека раната е добро зарасната и дека може депилација.
Па може и до 3 години Синко до 3 години не спиеше До таму се сеќавам, може и повеќе се биле. Бебка веќе има една голема дневна дремка, ама затоа ноќе постојано се буди со вриштење. Тоа е, бебиња златни.
Инаку не ви споделив, сепак бебко мој бил гладен… некое време после секој подој плачеше јас мислев дека треба да ждригне… и така некое време дур не полна да ми се буди на секој сат и да е нервозен (не будење од скок) него будење од глад. И се слушнав со Палчевска ми даде 120мл допуна два пати во денот. Дете е пресреќно. Тоа е едноставно само млекцето веќе во петти месец не му е доволно, брзо напредува. Искрено имав така малку мн чуден период на адаптација. Мислев дека јас не сум му доволна и така ама сега е среќен и задоволен малиша ❤️
Kaj mi se julskite-Avgust mamicki? Sakav da ve prasam za iskustvo, mojava napolni 5 meseci i 1 nedela i bam naednas dve zapcinja dolu,,, sega imame znaci i za edno drugo gore. Dali e normalno tolku zabi naednas i tolku rano?
Нормално е, ние немаме сеуште но од професионален аспект и на 4м е нормална појава на запчиња. Со среќа и со радост да си грицка наоколу! Се шалам, честитки за запчињата!