Мајки, мрежичка за во када која користи. Мрежата е одозгора цело време или пропага надоле да речам од тежината..незнам како да појаснам .?
Мамички, дали прекинувате со пробиотик после месец дена? Ние земавме 1 месец ваја и сега докторката ни го прекина, ни спомна дека требало да се прави пауза. Инаку со царски сум породена.
Ние сме 5,5м и не сме прекинале а сме со царски, колку што знам на бебиња родени со царски им препорачуваат пробиотик до година но ако твоето гледаш дека нема потреба не го давај, ќе видиш и сама дали треба, грчеви, ќе може ли лесно да кака и слично. Најточно самото бебе ќе покаже дали му треба
Пропаѓа во коритото од тежината како што расти бебето. Ние имавме, го капев во мрежа до 4.5 месеци, се думав кое капење ќе ја скине и ќе шлапне во вода па купив сунгер.
Мене еднаш ми спомна матичната до кај 4-5 месеци пробиотикот демек нема штета. Мојава е полни 5 и јас деновиве ќе направам пауза па таман понеделник на контрола ќе препрашам. Мене повеќе ме интересира дали да се дава пробиотик кога ќе се почне со вкусови и јадење каши? Со првото не сум давала пробиотик, така да баш ми е нов момент ова
Јас го бањам дирекно во коритце само со тетра пелена, си лежи во вода на моја рака, со една го држам со друга го бањам.
Ja sum porodena so carski rez i malata ima atopicen dermatit koristam biogaia kapki ama nekako ne deluvat koga e vo prasanje za alergii. Dali se efikasni tie na babytol neonate kapkite i za grcevi i za alergii?
Нормално ли е новороденчиња да крчат? Моево има 40дена и понекогаш сеуште знае да крчи на спиење. Почнав инхалации да му правам ради носето не знам ради тоа да не е нешто.
До сега само под чешма сум го одмивала сама, го капам со мм комплет со 300 церемонии На мм најбитен му е тој момент па каде и да е се враќа дома да го капиме па ако треба пак излегува
Не би знаела да ти кажам за алергии но кога ќе размислам сега можеби си во право и ние сме со атопичен дерматит, во времето кога ни се појави давав Биогаја беба вриштеше на какање а грчевите беа појаки. Кога го сменив со Бејбитолот се нормализира какањето и грчевите а јас пошто земав ЛаРош Липикар мислев дека му се смири дерматитот од тоа но најверојатно и пробиотикот имаше влијание.
А дали може да и земам сега од бејбитолот дека прво ваја користев? Некако не сум за да прекинам пробиотик не знам зошто пауза спомнува а сум со царски..