Дали некогаш допуштате бебињата да ви ѕиркаат во телевизор? Телефон ни под разно не давам да се гледа, само песнички пуштам, дечиња да пејат. Но, неизбежно е во дневна. Немам како да го скријам тв-то да не гледа. Опција не е гасење на тв, од оправдани причини. И некогаш се случува да погледа некои 5 минути, или вкупно 15тина минути преку цел ден. Не намерно, туку кога се шуткам со него во дневна. Може нешто да му наштети?
Додека беше во четврти скок барем од 21 до 2 по полноќ спиеше помирно. Сега излезе од скокот и од 21 часот до 23 и 40 двапати го презаспивам и мораше млеко на крај. Што е ова? Пукнав.
Генерално препораката е 0 екрани до година и пол-две. Е сега нормално има разлики колку време, не е исто 5 мин и цел саат, ова го кажувам за да не се преплашуваш непотребно, ама ако читнеш ќе видиш дека има докази дека се поврзува со проблеми со говор, меморија, спиење, читање. Јас лично воопшто не би оставала ни 5 мин, секое пасивно зјапање во телевизор ми изгледа штетно, ако можеш не го оставај ич, јас така би направила.
И моето гледа, сме гледале и ние 100% нема како да спречиш освен да немаш ТВ, битно е телефони и таблети да не даваш
Тв е пуштен само ако е во релаксатор свртен обратно, или на подлога со грб. Телефонот ми го гледа само за време на видео повици, вака само футролата ја зјапа, дека е контрастна црно бела па му се свиѓа. Иначе од 12ипол до 5ипол сврзав  Уствари се разбудив негде измеѓу, ама самоиницијативно го видов со глава лево десно идеше и си се успа сам. А може и ме имаше он разбудено. Битно немаше потреба од моја интервенција. Е сега прашањето ми е како да го поттикнам тоа негово самоуспивање? Зашто обично бара цицка во уста, макар само му стоела.
По малку погледнува, не ја ставам намерно да гледа ама во дневна ни е телевизорот и знае некогаш да се загледа.
Treba so isklucen televizor da sedime za da ne gleda. Duri i togash gleda vo televizorot i ceka da go priklucam hahah porano bea pomali televizorite sega se golemi i odzema vnimanie i da ne sakas ke se opulis. I nie sme porasnale co crtani . Jas mu uklucuvam cocomelon ko ke e nervozen kemkav ili koga ke imam rabota rucek edno dr.
Гледа кога брат и игра на Плејстејшн. Или е во релаксаторот и ќе се загледа во телевизорот. Ама не трае долго. Телефон не давам, пуштам песни да слуша. Заспива со Twinkle Twinkle little star, штом ја слушне одма се смирува. Ова особено пали кога возам. Да гледа во екран не. А со телевизорот немам решение кога е во дневна.
Искрено не ми е јасно зошто не пуштате телевизор? Ај од блиску да не гледа телефон, таблет ок, но телевизор преку ден си работи кај мене. Моево може на многу кратко да се загледа во тв и не гледам дека е лошо тоа.
Искрено ја оставам во релаксатор и и пуштам цртани кога треба да ручаме, нема вајда еден по еден да јадеме, или нешто ако сум сама па да завршам работа на брзинка, АМА имам забележано дека ќе се загледа минута две и после веќе се врти лево десно, гледа украси по дома, дрвја надвор... така да муабетот со ТВ и јас мислам е да не ги забораваме цел ден со цртани, а 15-20 мин, пола саат не е страшно. @oblace1 преку какање исфрлаат секрет
Дома тв не сме пуштиле одамна и океј ми е. Никогаш не сум пуштала тв за онака да галами нешто. А во ретките моменти кога е пуштен секогаш секогаш се загледува. Намерно само еднаш и пуштив зошто пола сат никако не се смируваше од плачење, магично се смири и конечно ја заспав. Па сега си го чувам како "џокер" во кризни состојби
Нас пуштен ни стои телевизорот, сама сум до 17ч затоа што маж ми работи, уште телевизорот да го изгасам и ќе полудам. Малечок е ама гледам дека знае да му привлече внимание телевизорот. Не поддржувам гледање во екрани ама исто знам дека не можам да го заштитам 100% од екран. Внука ми џабе дома не гледаше тв, само што тргна во градинка (државна), ги научи сите турски серии од што гледаа учителките/негователките
Дај боже да потрае ова. Бебе почна со песнички од златно славејче да се успива. Уште се буни кога ќе заврши песната. Само што пуштив, си легна во раце и као-ќе ме нишкаш или шо? И заспива многу брзо. Дали расте па се смирува, не знам, ама нека потрае.