@AngelOfArh јас давам Co lactase капки. Полесно кака од нив и нема толку јаки грчеви како на почетокот.
Уште му давам мила, да си го доврши шишенцето. Мислам секако не му штети, витамини се, а сега е сезона на вируси.
И јас дакам да земам зашто грло ме болеше. Кај него не видов никакви знаци, си цицаше најнормално. Ама се наплашив па сакам да му давам цела зима.
И моето среќа си цицаше нормално цело време и тоа најмногу ни помогна со лесно да ја пребродиме настинката, а сигурно и капките помогнаа. Само нека помине зимата, аман Вируси, загаден воздух, болести, мир да се нема...
Мајки мерев тт на бебето ректално бидејки мм има настинка. А бебе ми беше топло. Како ставив топломер прво се искажав...ставив пак и покажа 37.3 Незнам дали е тоа многу за бебе и незнам дали држев малку или доволно...дали ке качуваше веднаш ако има повеќе.....ич немам искуство со ова о збунета сум. .се си викам нема да знам ако има недај боже температура....иначе си јаде нормално.....
Да мила,уште на заминување од болница цела листа на капки кога и што треба да се прима, еве скоро месец дена како е бебето уште ги примаме. На мене ми ги дадоа како флаер рецепта и така ги кипив од аптека. Педијатар секако ми ги препиша , самата листа беше изготвена од педијатар.
Исконсултирај се за мерење темперстура за кај бебе, мене ми кажаа никако рактално, мерење само под мишка (и на предавања пред порагај, и у ремедика, и матичен педијатар)
I jas imav flaeri, no koga otidov po 3 dena na pedijatar za bebevo, gi vide flaerite i rece samo D3 + K1 i omega da pie i tolku .. a imav kakk so kazav i flaer od babyvit i diastop. No ocigledno jas poveke se informiram tuka od vas i poveke spodeluvate site tuka odosto pedijatar na koj toa mu e rabota...
Хаха исто значи по 10 лигавки мењам дневно.. ептен е потоп и по бодиња вајда ќе се стабилизира за некое време… кажете ми вреќа зимска как и користите со ракавчиња или по прерамки тие што се.. кои се попрактични, гледам оние македонските на вибо доста ги фалат
Ај јас да си кажам Без ракави, зимска. Како најавуваа рестрикции мислев ќе смрзнеме зимово ама на мојава и е топло па и ја оставам откопчана за да си вади ноџе навечер од страна да се луфтира. Оние со ракави мене ми е некако ко у скафандер да спие, не ми личи баш комотно околу рачињата, можда грешам. А лигавчиња со мушамка убави кај да најдам? Од џамбо се тапа и не лепат лепенките, од венис земав некако материјалот не ми фаќа око.
Мајки адаптирано млеко приготвено колку може да стои на собна температура, а колку во фрижидер? Прашувам за цело, непочнато од бебе.
Стави го под млаз топла вода или во сад со топла вода колку да се смлачи малку, да не биде ептен ладно.
Само 10? Хахахаха ние 10 во еден саат менуваме, кога пуштам машина пола е со лигафки Уф што сакам бебиња без лигафчиња.. сега само тоа забележувам по сликиве не постои слика без лигафче од моево
Тука сме поактивни па ќе пишам и тука. Малиот ни се исфрла, прво на лице ама му помина само од себе, сега приметувам на едната страна под увото и на вратчето. Можно е да е алергија? Ништо немаме променето, а и нема насекаде по телото ама немам искуство и не знам дали да го носам на лекар. Сега го избањав и ќе следам ситуација ама ми треба совет од поискусните, дали е за паника или не...