Kaj mene vaka mu se pravi ako povratil stranicno vo spienje pocesto mij mu go so voda mislam deka ne e alergija
Аха фала ќе разгледам да па сега за сега е зимава топла ќе видиме февруар дс не залади… иначе јас од waikik најдов убави и од babycentar со мушама тие да по 10 а обичнине од стружанка
Јас па тоа се џитнав флаерите од Чаир, потпишани од доктор и со печат, апла бизнис. Земав пробиотик кој јас мислев дека е добар и капки за грчеви кои јас мислев дека се добри. Што знам, не верувам на реклами такви. За еспумисанот ме исплашивте, ама и за големото и за малото сега ми ги дадоа во аптека па сега ќе го читам пак упатството. Што ќе ми се после 1м, он сега мака мачи, сега ми се потребни. Прежално е како плаче значи. Не можам термофор на стомаче има уште папоче, не можам масажи, го оставам врз мене на стомак и тапкам газе, ама тешко му иде ослободувањето од гасови, баш тешко.
За бебето? Или мајката да пие? Јас пијам, не знам дали има ефект, малце му намалија грчевите ама не знам од што... Него не сум му дала.
Бејбитол неонато земав пробиотик, а Еспумисан прочитав 3 упатства никаде не пишуваше после 1м, додуша не пишуваше и од 1 ден. Ќе отворам утре и на сајтот на производителот. Давам после ад кога давам, пошто уште немаме скроз раскрстено со доење ексклузивно, на добар пат сме ама уште ни треба дополна, и мене и нему. Јас давам нему после ад шишенце, кога дои не давам, само ако пие ад. И ако урла неуспешно а не е време за капки или за цицање, пиење млеко, давам малку. Ама се фаќа некои 20мл да испие цел ден, значи буквално само да заплакне уста.
Бебето. @AngelOfArh во 30 мл вода што ја вриеш за бебе за да приготвиш ад, стави 3 зрнца ким нека стојат тие додека да му излади на бебе водата. Потоа зрнцата тргни ги, а со таа вода спреми го оброчето на бебе.
Ние имаме од НАНАМ, со ракави ама ракавите се вадат. Задоволна сум мада не ја користиме секоја вечер, некогаш мака мачиме со заспивање и уште вреќа ни фали, се нервира и прета со нозете. Инаку кога и да ја носи е без ракави, некако не ми е практична со ракавите.
И на еспумисанот и на саб симплексот пишува после 21ден.(за саб сим сум сигурна) Мене педијатарот ми рече нема врска можеш одма да даваш ама ми беше страв и дадов некаде 18/19 ден зошто ќе полудев и немав излез. Од мое искуство со грчеви саб симплекс и колипрев таа комбинација ни ги олеснуваше најмногу грчевите и плус што давав редовно пробиотик ама тоа нема врска со грчевите.
Земи обавезно Колиеф или Колипрев. И двете се ензим лактаза кои ја разложуваат лактозата и помагаат да се свари млекцето во желудникот, па така бебето и нема да има толку грчеви. Ние Колипрев ги земаме 7 пати дневно по 7-8 капки, пробај може ќе ти поможат, а сигурно и педијатар ќе ти ги предложи. Јас плус давам Саб симплекс за грчеви ама чекав да направи 21 ден за да почнам.