1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    1.376
    Колку месеци е? Плаче дека не сака да го соблекуваш, гледа во една точка и се погодило баш тоа да му е рачето.
    Ако ти е сомнителна болка, на секое соблекување да плаче или на допир прашај доктор.
    Јас ич не забележувам што прави бебе, и дали сме во ред со развојот, освен што му ги гледам забите и што почна да вика мама:rofl:

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.694
    Допаѓања:
    262.927
    Не, делот со плачењето го спомнав заради тресењето. И се спиеше и плачеше. Инаку во релаксаторот ја приметив дека си ја гледа дланката. Да не ви кажувам кај ми летна паметот.

На Rtulka и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  3. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    1.376
    Така почна раче, па може. Не се секирај:hug:

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.507
    Допаѓања:
    2.918
    Редовно.....хахахаха, мислев само јас имам:)

На Mother of 2boys и Alexandrite им се допаѓа ова.
  5. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.413
    Ги гледа и си ги мрда, си учи дека се нејзини и дека може да ги контролира.

На jelo, JuLleE и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  6. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    3.217
    Откако откри дека има раце немам облечено ракави без кемкање и плачење.
    Вчера почна да си ја гледа дланката, па ги гледаше моите дланки. Додека цица ја крева раката и си ја гледа, а цицето ќе почека. Прво дете ми е, не сум искусна, ама ми изгледа скрос нормално, мислам немаш простор за грижа. Не можам ни да замислам кај ти отишол умот, ама врати си го :drunk:

На jelo, JuLleE, Mother of 2boys и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.971
    Хахаха @JuLleE бе.
    Си ја гледа дека конечно видот им се бистри малку од малку. И моево, поготово шарено боди ако има на ракавот се зјапа, се чуди.

На Rtulka, jelo, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.315
    Допаѓања:
    51.108
    Па сигурно.
    Сите дома настинаа прво маж ми па бебево и еве сега јас и ми е страв да не фати пак, па ставив маска ама не ме сака со неа ме гледа чудно.

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.543
    Допаѓања:
    38.809
    Исто, во новогодишните пижами го гледа ракавот, дури со другата рака се држи за подобро да го разгледа :D

@JuLleE нормално е, еве сите си ги гледаат, си ги студираат.

На see.emily.play, Rtulka, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.315
    Допаѓања:
    51.108
    Мојата пак кога се бања ја дига едната нога и со раката си ја гали ногата и ја гледа:D

На GoldenFrida, see.emily.play, Rtulka и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.194
    Допаѓања:
    6.960
    И моето си ги гледа рацете и дури таков ококорен си ја врти раката и прета од возбуда. Цело време мислам нормално е, ниту еднаш не се посомневав во нешто друго :^)

На Rtulka, Freckles., JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.984
    Допаѓања:
    41.735
    @JuLleE јас те разбирам. Значи, навистина кога ќе кажат се заборава, некој нема да верува. Иста бев мајка пред 8 год ама сега како пак пресна да сум. И тотално различни света се децава.
    Големиот цела година ја помина лежејќи, бубалка бебе, ни мрдаше ни преташе.
    Ова малово, живец, место не го држи. Вика, скока, се дере, главата ја треснува наназад ако нешто не му е погодено. Ушите му се главна занимација, по цел ден си ги тегне. И коса си кубе. Таа фаза со рацете ја помина, најсмешен т.е најчуден ни беше кога ќе ги зближеше зениците, зумираше што се случува со прстињата :D
    Сега пробува да не имитира, мафта за чао, мафта демек го караме брат му да биде мирен, мафта раче кога ќе јаде, убаво е јадењето мх мх мх и он мафта со рачето.
    Почнува да пушта звуци кога сака нешто да каже, да го забележиме. Особено кога сака таткому да се сврти и да го погледне. Вика на цел глас, па наведнува глава демек се срами.
    Дефинитивно, по одгледувањето на две деца, со голема разлика во години, сегашниве деца се раѓаат ,,смарт,, или 5г како сакате. :rofl:

На Erika.greeneyes, Rtulka, see.emily.play и 7 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.694
    Допаѓања:
    262.927
    Фала ви мајки, знам дека си ги запознава рачињата, но за жал некои работи во животот ни останале како траума и потсвесно не прогонуваат.
    Еве ја и денес, дланката си ја гледа:)

На mal.ecka, Eli23, Rtulka и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Христос се роди! Среќен Божиќ, мамиии!
    Која од вас го имаше кенгурот Omni 360 да сподели искуство?

На JuLleE, Rtulka и Freckles. им се допаѓа ова.
  15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.543
    Допаѓања:
    38.809
    @LaDyDoLl и јас тоа заприметив. Многу посвесна ми делува од првото, ко се да ме разбира, ако е 4 месеци. Се срами ко ќе ја гледа некој, вика за внимание, се лути ко ќе и земам нешто од уста, се смее на глас ко ќе види цице :D баш како што ги викаат овие пандемиски бебиња понапредни се.

На Coco31, jelo, LaDyDoLl и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    4.832
    @JuLleE после 4тиот скок почнуваат да гледаат како нас возрасни. Го гледа рачето зашто така си се запознава. Моето ќе се разбуди навечер и ако не е гладен си го гледа рачето и ќути. Ама онака баш го зјапа. Па го врти, па раширува прстиња. |(

На GoldenFrida, Rtulka и JuLleE им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.694
    Допаѓања:
    262.927
    Од короната или вакцините :D:D:D
    Се шалам:D
    Исто, мислеш Америка ја открила :D:D

На LaDyDoLl, kristina.k и Freckles. им се допаѓа ова.
  18. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.831
    Ние го имаме овој. Моментално малиот татко му го шета во него, обожава да биде така припиен на тело и да спие. Заспива во секунда. Најдобра инвестиција за нас испадна со оглед на тоа дека во корпа во количка веќе неќе да чуе да се вози, а три и пол месеци има. И за кратки и за долги прошетки или кога треба да се заврши некаде работа да не влечеме количка со транспортер е топ.

Ако имате можности или е на попуст (ние така го земавме зашто стварно е прескап), не се мислете :)

Прикачени фајлови:

На fana и Rtulka им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.629
    Допаѓања:
    113.614
    Јас откако го родив првото како да сум скокнала 7г, не сум свесна како стигнавме до овде. Се осеќам дури и ко да сум исклучена од реалноста. Арно ве прочитав, ќе закажував на психолог.

Синоќа од 10 до 1 вриштеше, цица, преслечен 3 пати, се ко што треба, ама вриштеше. Во 1 заспа спиеше до 4, па до 7 и стана во 10. Го избањавме, цицаше и до 1 спиеше. Од 1 еве го уште цица. Денес и сонце го виде малку. Уживанција. Инаку вчера свеки и золва ми со маж и беа на Бадник кај нас, они спремаа ние на готово, Бејби спиеше 2 саата на галама на светло без да мрдне. Најди нзс, нема! Може е моја копија али карактер на тате е :D

На Coco31, JuLleE, Alexandrite и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.768
    Допаѓања:
    187.230
    Шлајмот и ние си го носевме. :D Таман почнаа да се оправаат едно попладне им се влошија симптомите и излезе дека сме закачиле плус и ковид уште недолечени од претходниот вирус. Хаос бевме сите. Се удавивме во шлајм. Ама го искашлаа. Ги тапкавме по грбче со маж ми неколку пати на ден, особено наутро, за ако има нешто на гради од ноќта да се одлепи, знам дека е пракса таква и по клиниките, шетавме надвор на воздух секогаш кога беа порасположени и луфтирав дома цело време. Мене овде за двајцата ми рекоа дека се мали за инхалација.
    Ќерка ми беше плус 7 дена со тт, малиов неколку пати само имаше некоја незначителна не му дадов ништо пошто беше ок расположен само цицаше помалку тој период ама искрено не се потресов многу околу тоа пошто е нормално. Ама скоро месец бевме фабрика за шлајм дома, страшно беше. Ја најлесно поминав, или може дека некој мораше да се жртвува пошто ако залегнев и ја ќе немаше вода кој да ни подае. :D Сеа од понеделник почнува големава во градинка и психички се спремам за викендот. :doh:
    Како сте денеска?

На TeddyGrey, JuLleE, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.