Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Колку месеци е? Плаче дека не сака да го соблекуваш, гледа во една точка и се погодило баш тоа да му е рачето.
    Ако ти е сомнителна болка, на секое соблекување да плаче или на допир прашај доктор.
    Јас ич не забележувам што прави бебе, и дали сме во ред со развојот, освен што му ги гледам забите и што почна да вика мама:rofl:

Rtulka likes this.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Не, делот со плачењето го спомнав заради тресењето. И се спиеше и плачеше. Инаку во релаксаторот ја приметив дека си ја гледа дланката. Да не ви кажувам кај ми летна паметот.

Rtulka and Mother of 2boys like this.
  3. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Така почна раче, па може. Не се секирај:hug:

JuLleE likes this.
  4. Rtulka

Rtulka Популарен член

Редовно.....хахахаха, мислев само јас имам:)

Mother of 2boys and Alexandrite like this.
  5. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Ги гледа и си ги мрда, си учи дека се нејзини и дека може да ги контролира.

jelo, JuLleE and Mother of 2boys like this.
  6. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Откако откри дека има раце немам облечено ракави без кемкање и плачење.
    Вчера почна да си ја гледа дланката, па ги гледаше моите дланки. Додека цица ја крева раката и си ја гледа, а цицето ќе почека. Прво дете ми е, не сум искусна, ама ми изгледа скрос нормално, мислам немаш простор за грижа. Не можам ни да замислам кај ти отишол умот, ама врати си го :drunk:

7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Хахаха @JuLleE бе.
    Си ја гледа дека конечно видот им се бистри малку од малку. И моево, поготово шарено боди ако има на ракавот се зјапа, се чуди.

Rtulka, jelo, JuLleE and 1 other person like this.
  8. shz

shz Форумски идол

Па сигурно.
    Сите дома настинаа прво маж ми па бебево и еве сега јас и ми е страв да не фати пак, па ставив маска ама не ме сака со неа ме гледа чудно.

Rtulka likes this.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Исто, во новогодишните пижами го гледа ракавот, дури со другата рака се држи за подобро да го разгледа :D

@JuLleE нормално е, еве сите си ги гледаат, си ги студираат.

10. shz

shz Форумски идол

Мојата пак кога се бања ја дига едната нога и со раката си ја гали ногата и ја гледа:D

11. Anturium

Anturium Популарен член

И моето си ги гледа рацете и дури таков ококорен си ја врти раката и прета од возбуда. Цело време мислам нормално е, ниту еднаш не се посомневав во нешто друго :^)

12. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

@JuLleE јас те разбирам. Значи, навистина кога ќе кажат се заборава, некој нема да верува. Иста бев мајка пред 8 год ама сега како пак пресна да сум. И тотално различни света се децава.
    Големиот цела година ја помина лежејќи, бубалка бебе, ни мрдаше ни преташе.
    Ова малово, живец, место не го држи. Вика, скока, се дере, главата ја треснува наназад ако нешто не му е погодено. Ушите му се главна занимација, по цел ден си ги тегне. И коса си кубе. Таа фаза со рацете ја помина, најсмешен т.е најчуден ни беше кога ќе ги зближеше зениците, зумираше што се случува со прстињата :D
    Сега пробува да не имитира, мафта за чао, мафта демек го караме брат му да биде мирен, мафта раче кога ќе јаде, убаво е јадењето мх мх мх и он мафта со рачето.
    Почнува да пушта звуци кога сака нешто да каже, да го забележиме. Особено кога сака таткому да се сврти и да го погледне. Вика на цел глас, па наведнува глава демек се срами.
    Дефинитивно, по одгледувањето на две деца, со голема разлика во години, сегашниве деца се раѓаат ,,смарт,, или 5г како сакате. :rofl:

13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Фала ви мајки, знам дека си ги запознава рачињата, но за жал некои работи во животот ни останале како траума и потсвесно не прогонуваат.
    Еве ја и денес, дланката си ја гледа:)

mal.ecka, Eli23, Rtulka and 2 others like this.
  14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Христос се роди! Среќен Божиќ, мамиии!
    Која од вас го имаше кенгурот Omni 360 да сподели искуство?

JuLleE, Rtulka and Freckles. like this.
  15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@LaDyDoLl и јас тоа заприметив. Многу посвесна ми делува од првото, ко се да ме разбира, ако е 4 месеци. Се срами ко ќе ја гледа некој, вика за внимание, се лути ко ќе и земам нешто од уста, се смее на глас ко ќе види цице :D баш како што ги викаат овие пандемиски бебиња понапредни се.

Coco31, jelo, LaDyDoLl and 3 others like this.
  16. Freckles.

Freckles. Популарен член

@JuLleE после 4тиот скок почнуваат да гледаат како нас возрасни. Го гледа рачето зашто така си се запознава. Моето ќе се разбуди навечер и ако не е гладен си го гледа рачето и ќути. Ама онака баш го зјапа. Па го врти, па раширува прстиња. |(

GoldenFrida, Rtulka and JuLleE like this.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Од короната или вакцините :D:D:D
    Се шалам:D
    Исто, мислеш Америка ја открила :D:D

LaDyDoLl, kristina.k and Freckles. like this.
  18. ladystardust

ladystardust Популарен член

Ние го имаме овој. Моментално малиот татко му го шета во него, обожава да биде така припиен на тело и да спие. Заспива во секунда. Најдобра инвестиција за нас испадна со оглед на тоа дека во корпа во количка веќе неќе да чуе да се вози, а три и пол месеци има. И за кратки и за долги прошетки или кога треба да се заврши некаде работа да не влечеме количка со транспортер е топ.

Ако имате можности или е на попуст (ние така го земавме зашто стварно е прескап), не се мислете :)

Attached Files:

fana and Rtulka like this.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас откако го родив првото како да сум скокнала 7г, не сум свесна како стигнавме до овде. Се осеќам дури и ко да сум исклучена од реалноста. Арно ве прочитав, ќе закажував на психолог.

Синоќа од 10 до 1 вриштеше, цица, преслечен 3 пати, се ко што треба, ама вриштеше. Во 1 заспа спиеше до 4, па до 7 и стана во 10. Го избањавме, цицаше и до 1 спиеше. Од 1 еве го уште цица. Денес и сонце го виде малку. Уживанција. Инаку вчера свеки и золва ми со маж и беа на Бадник кај нас, они спремаа ние на готово, Бејби спиеше 2 саата на галама на светло без да мрдне. Најди нзс, нема! Може е моја копија али карактер на тате е :D

Coco31, JuLleE, Alexandrite and 3 others like this.
  20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Шлајмот и ние си го носевме. :D Таман почнаа да се оправаат едно попладне им се влошија симптомите и излезе дека сме закачиле плус и ковид уште недолечени од претходниот вирус. Хаос бевме сите. Се удавивме во шлајм. Ама го искашлаа. Ги тапкавме по грбче со маж ми неколку пати на ден, особено наутро, за ако има нешто на гради од ноќта да се одлепи, знам дека е пракса таква и по клиниките, шетавме надвор на воздух секогаш кога беа порасположени и луфтирав дома цело време. Мене овде за двајцата ми рекоа дека се мали за инхалација.
    Ќерка ми беше плус 7 дена со тт, малиов неколку пати само имаше некоја незначителна не му дадов ништо пошто беше ок расположен само цицаше помалку тој период ама искрено не се потресов многу околу тоа пошто е нормално. Ама скоро месец бевме фабрика за шлајм дома, страшно беше. Ја најлесно поминав, или може дека некој мораше да се жртвува пошто ако залегнев и ја ќе немаше вода кој да ни подае. :D Сеа од понеделник почнува големава во градинка и психички се спремам за викендот. :doh:
    Како сте денеска?

TeddyGrey, JuLleE, mal.ecka and 2 others like this.