Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Verojatno e mozno,ne znam,nekako rano da nikne,vrska nemam...Ama i ne mora da znaci,i nie se ligavime od neceli 4 m,na momenti grize prsti duri I se trese celiot koga grize,ima denovi mislis ke gi izede prstite I glodalkite,ligi I baloncinja na site strani a ni z od zab,6+19 dena sme.

На Kacunka86 и heppymom им се допаѓа ова.
  2. heppymom

heppymom Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    114
    Хаха да и ние си правиме тапанчиња,значи немора да значи дека може уште сега да вади запче ...
    Фала на одговорот :)

На Kacunka86 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    I dadov daleron na 6 casa no ja simnuva i pak kacuva cel den e so temperatura :(

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    327.000
    Епа пак качува бидејки има некое жариште во организамот.Вирус,инфекција...посетите лекар.

5. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.627
    Допаѓања:
    36.974
    Виρус е,ќе тρае неκолκу дена,од 3 до 7 најчесто,ќе помине,тешκо е знам,но биди ти смиρена пρед се и мисли позитивно. Κај нас тρаеше 4дена,со тоа што веднаш по спаѓањето на Т,бебе се опсипа,(κаκо да има сипаници)што не значи деκа и со твоето ќе биде таκа, но и тоа тρаеше 2-3дена,после беше κаκо нов. Муабетот ми беше,да не те чуди доκолκу се јави и таа појава,благодаρение на фоρумов,дознав и јас за сево ова.

6. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    4.039
    Фала ви девојки многу ми помогнавте, му ги сменив прво пелените му зедов на еви бејби, купив крема на бекутан со цинк, го измивав со млака вода и му поминаа :) сега ми се смешка повторно порано кутрото се натажено беше ете што го мачело :)

На Domakica, TIGARCE86 и joy1 им се допаѓа ова.
  7. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    A i kecovite gore i se nababreni i crveni da ne izvadi zapce posetiv lekar veli moze i od zabite da e temperaturata.

8. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.627
    Допаѓања:
    36.974
    Можно е,јас ти ρеκов,ние пρимивме ваκцина и истиот ден ни излезе запче,и Т 4 дена. Само давајте што е можно повеќе течности да ме дојде до дехидρатација.
    Со лесно да ви мине и побρзо.

9. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Пред една недела син ми го фати вирус со висока температура, кашлица, растечено носе. И од денес рекоа почеток на бронхитис. Ни дадоа инхалации. Нека е со помин. :(:sweat:

10. heppymom

heppymom Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    114
    @wtff оф душа ајде ќе мине полека само,мали душички и они мака си имаат.....
    Мамички да ве прашам,требаше да ми дојде на 23 никако да ми дојде а имам болки кај јјниците исто како да имам ..
    Нормално е да ми касни или.. два месеца ми идеше точно а сега не...за бремена не сум сигурна сум во тоа :)

11. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Не се сеκиρај мила ќе помине, и ние на 3 месеци бевме со почетоκ на бρонхит пρавев инхалации со инхалатоρ, и аттρовент ампула и физиолошκи ρаствоρ за 3 дена κаκо нов беше со помин да ви е мила :*

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Ти благодарам мила, се надевам и кај нас брзо ќе помине. :*

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    На 9-ти април ке правиме 6 месеци. Прашањето ми е дали е нормално што мАлата кога кр ја седнам во хранилка постојано се крева, седнува и се фака за пластика напред за да не падне наназад(на 45 степени)? Иако Видоевски уште на 3 месеци ми рече да ја седнувам јас не ја седнував од причина што прв пат слушнав да се седнува толку мало бебе. Нели викаат после 6 месеци да се седнува...

14. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Pa normalno e, mozebi I e interesno sto e ispravena, ne saka da bide legnata.
    No toa sto ti go rekol doktorot,ne mozam da si go objasnam. Za zenski deca osobeno ne ne preporacuva sedenje pred 6 meseci. Sin Mi pocnav koga bese 5 meseci I 3 nedeli da go stavam, no ako imav kerka ke cekav do 6.

15. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    308
    I mene denes mi kazaa da ja sednuvam isto i da ne i go drzam glavceto nikogas i da ja krevam samo pod miski bez da i go pridrzuvam glavceto.

16. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Искрено и јас останав ваква:| кога ми рече да ја седнувам на 3 месеци. Ми покажуваше дека е исто кога сњди на кревет и на неколку начини како ја држиме. Немало разлика. Видоевски важи за еден од подобрите ортопеди но кај сепак не можев да го послушам. Мајчинскиот инстинкт не ми дозволи. Дури и сега кога се исправа ја легнувам, страв ми е :)

17. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Колкави сте?

18. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.627
    Допаѓања:
    36.974
    Е па тоκму поρади тоа,се пρепоρачува да се носи шиρоκ повој,со него κолκу и да саκа не може да седне бебето. Многу мало е на 3месеци да седи,ние на неполни 6 κога отидовме мене ми беше синκо испρавен и со ножињата стоеше на κρевет,ми се ρазвиκаа.
    Не знам,сепаκ напомената енод доκтоρ,но побаρај си и дρ мκслење аκо саκаш да го седнуваш бебчето.

19. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    На 15 април сме на контрола а на 9 ти април правиме 6 месец. До контрола не планирам да ја седнувам :)

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    327.000
    Јас од 7 ми почнав да ја седнувам.

На chocolade и LaDyDoLl им се допаѓа ова.