Verojatno e mozno,ne znam,nekako rano da nikne,vrska nemam...Ama i ne mora da znaci,i nie se ligavime od neceli 4 m,na momenti grize prsti duri I se trese celiot koga grize,ima denovi mislis ke gi izede prstite I glodalkite,ligi I baloncinja na site strani a ni z od zab,6+19 dena sme.
Хаха да и ние си правиме тапанчиња,значи немора да значи дека може уште сега да вади запче ... Фала на одговорот
Виρус е,ќе тρае неκолκу дена,од 3 до 7 најчесто,ќе помине,тешκо е знам,но биди ти смиρена пρед се и мисли позитивно. Κај нас тρаеше 4дена,со тоа што веднаш по спаѓањето на Т,бебе се опсипа,(κаκо да има сипаници)што не значи деκа и со твоето ќе биде таκа, но и тоа тρаеше 2-3дена,после беше κаκо нов. Муабетот ми беше,да не те чуди доκолκу се јави и таа појава,благодаρение на фоρумов,дознав и јас за сево ова.
Фала ви девојки многу ми помогнавте, му ги сменив прво пелените му зедов на еви бејби, купив крема на бекутан со цинк, го измивав со млака вода и му поминаа сега ми се смешка повторно порано кутрото се натажено беше ете што го мачело
A i kecovite gore i se nababreni i crveni da ne izvadi zapce posetiv lekar veli moze i od zabite da e temperaturata.
Можно е,јас ти ρеκов,ние пρимивме ваκцина и истиот ден ни излезе запче,и Т 4 дена. Само давајте што е можно повеќе течности да ме дојде до дехидρатација. Со лесно да ви мине и побρзо.
Пред една недела син ми го фати вирус со висока температура, кашлица, растечено носе. И од денес рекоа почеток на бронхитис. Ни дадоа инхалации. Нека е со помин.
@wtff оф душа ајде ќе мине полека само,мали душички и они мака си имаат..... Мамички да ве прашам,требаше да ми дојде на 23 никако да ми дојде а имам болки кај јјниците исто како да имам .. Нормално е да ми касни или.. два месеца ми идеше точно а сега не...за бремена не сум сигурна сум во тоа
Не се сеκиρај мила ќе помине, и ние на 3 месеци бевме со почетоκ на бρонхит пρавев инхалации со инхалатоρ, и аттρовент ампула и физиолошκи ρаствоρ за 3 дена κаκо нов беше со помин да ви е мила
На 9-ти април ке правиме 6 месеци. Прашањето ми е дали е нормално што мАлата кога кр ја седнам во хранилка постојано се крева, седнува и се фака за пластика напред за да не падне наназад(на 45 степени)? Иако Видоевски уште на 3 месеци ми рече да ја седнувам јас не ја седнував од причина што прв пат слушнав да се седнува толку мало бебе. Нели викаат после 6 месеци да се седнува...
Pa normalno e, mozebi I e interesno sto e ispravena, ne saka da bide legnata. No toa sto ti go rekol doktorot,ne mozam da si go objasnam. Za zenski deca osobeno ne ne preporacuva sedenje pred 6 meseci. Sin Mi pocnav koga bese 5 meseci I 3 nedeli da go stavam, no ako imav kerka ke cekav do 6.
I mene denes mi kazaa da ja sednuvam isto i da ne i go drzam glavceto nikogas i da ja krevam samo pod miski bez da i go pridrzuvam glavceto.
Искрено и јас останав ваква кога ми рече да ја седнувам на 3 месеци. Ми покажуваше дека е исто кога сњди на кревет и на неколку начини како ја држиме. Немало разлика. Видоевски важи за еден од подобрите ортопеди но кај сепак не можев да го послушам. Мајчинскиот инстинкт не ми дозволи. Дури и сега кога се исправа ја легнувам, страв ми е
Е па тоκму поρади тоа,се пρепоρачува да се носи шиρоκ повој,со него κолκу и да саκа не може да седне бебето. Многу мало е на 3месеци да седи,ние на неполни 6 κога отидовме мене ми беше синκо испρавен и со ножињата стоеше на κρевет,ми се ρазвиκаа. Не знам,сепаκ напомената енод доκтоρ,но побаρај си и дρ мκслење аκо саκаш да го седнуваш бебчето.