Уште еден вид капки може да вклучиш, мислам во консултација со педијатар. Премногу грчеви ако има бебе, наа барем така ни дадоа Колиеф, Бекутан капки за грчеви, чај бекутан за грчеви, а некогаш и ким варев.
Скроз исто и не знам зошто, ама до 1 ме фаќа како ја успивам. Мајки со атипичен, исклучете глутен од исхраната. Јас го имав како симптом и ми се смири од кога престанав да јадам глутен. Не велам дека децата имаат целијакија туку дека со исхрана се средува. Има по интернет и статии за ова. @Eli23 јас давам Олевит маслени капки и овде ми рекоа се даваат до крај, додека не го потрошам пакувањето. Тие се слични на Вигантолот. Фармацевт во Мк ми го има кажано истото, дека може да се користат до крај, дека само менувале препораки. Јас давам до крај оти нема да ми дават рецепт секој месец. @ladystardust јас едното го родив во Мк и малтене се поклопува се со овдешните препораки. Разлика е во давање витамини, крвна слика не и имаат направено. Сподели баш што ќе ти кажат.
@JuLleE за атопичен мислиш? Веќе со се го поврзуваат но сигурно докази нема. Еве Антоније ни вика од недостаток на вит.Д , онојпат зборевме со дерматолог професор е од Белград, последните статии биле ради недостаток на еден пробиотик- му го заборавив името, кај мајката во бременоста. Али ништо штетно да се проба .
Ние за една недела полниме 5 , во вторник сум на контрола на педијатар и планирам полека да почнувам со вкусови , да ја измерат и да ми дадат насоки пто како, незгодно ми е да јадам како ме гледа и подголтнува Хранилката и ја наместив , лигавче гумено и лажичка купив , само уште зелено светло да добиеме
Да. Ова е дел од проблем кои се соочуват лицата со целијакија и на сите ни се среди. Недостаток на Д исто е дел од болеста. Тоа може да си испиташ. Јас бев сега со недостаток и пиев Д , а живеам на море. Кога ќе згрешам и јадам глутен, лицето ми цело црвено, грапаво. Кога престанав и сувата кожа ми се среди дури.
Јас немам дерматит но двете мои деца да. Најверојатно наследиле од сестра ми. За син ми проверував вит Д и беше во ред, сега за ќерка ми треба…
Моето е од старт на АД така да ова со глутенов кај нас не игра улога, сите бебиња со посветла кожичка која меѓудругото е потенка си имаат предиапозиција за атошичен дерматит. Моја другарка едното дете и е со потемен тен и ок кожа а бебето бело светло со атопичен дерматит. И за да се намали склоноста се препорачува поретко туширање и употреба на хемикалии. Ла Рош и Уријаж се медицинска козметика за атопичен дерматит за разлика од Еуцерин и Мустела. Ние пробавме се освен Уријаж и останавме на Ла Рош имам пишувано повеќе пати. Ушињата и вратот ни беа со рани.
@JuLleE ние не сме баш задоволни од докторката што му е овде, во план ни е да ја менуваме, па додека тоа се случи сакам да го види уште некој, а секако ќе одиме во Македонија, па полесно е тоа да го направиме таму. Ќе споделам секако.
И овде е мака додека ја погодиш. Јас досега сум немала некој проблем освен што некни не сакаше синко да го види оти терминот бил само за бебка. И морав друг термин да барам.
@JuLleE на бебето даваш ли прoбиотик и ако да кој? И јас ги давам истите д капки како тебе матичната кажа до година да давам по 1 капка, а ако ги потрошам да пишам ќе ми препише нови.
Не давам пробиотик освен по потреба. Ми рекоа само Д една капка со година. Јас некогаш ставам по две за да бидам сигурна дека голтнала. Инаку Ваја имам од пробиотик дома. Ама само ако има мака и давам.
Мајки Среќни празници Да ве прашам од кои силиконски чинии и прибор за јадење за бебе сте задоволни? Сакам со време да купам да бидат спремни
Леле мислам дека јас сум пишала Не цица ама се послабо ми пие ад, за заспивањето немам уште лек најдено, буквално се борам како со лав па морам да му ги стегнам рацете. Се тегне, вришти, а ова со триењево очи Приквечерта за бадник не беше спиен цели 5 часа Ваков е овој 5ти скок? Се плашам.. Ај и малку да го пофалам, сношти спиеше од 21ч до 5:30ч без да се разбуди за млеко. Предходните неколку вечери ми пиштеше во сон на секој саат. Се мислам заби се
Има ли некој скок во развој во 5та, 6та недела? Не сака и не сака да заспие до 12 сат. Од 9 до 12 спиеше само сат време. Кога цица прета со рачињата, нозете. Убаво си спиеше претходно околу девет сврзуваше по четири сата, што е ова сега...
Јас зедов од ДМ на Бејбилов некои, природни ги пишува. За почеток тие, понатака ќе купам уште нешто плус. И за вода зедов на Авент со клунче.