Се исто. Спиењето е драма сама по себе. Се разбуди у три ноќесла и гугаше до 5 па дремна до 5:30 не сјм спиена ич
Вигантол 1 капка е 400 единици.Јас сум го давала на син ми додека не го потрошам, чуван во фрижидер, повеќе од еден месец.После ги снема па давав сончевит.
Вигантол не мора да се чуваат во фрижидер и може да се дотроши до крај, а Пливит се чува во фрижидер и се дава до 3 недели или кога веќе ќе дојдат при крај.
Мајки, што се случува во 4 месец? Неколку дена по ред плаче во сон, прета, не спие, цела ноќ цица.. Скок е ?
Мајки, вирус со повраќање има? Од сабајле ми повраќа и вода и млеко, го чекам да стане ќе правиме крвна слика и ќе одиме на педијатар.
Majki kako gi oblekuvate bebusite po doma? Bebe mesec dena, oblakam bodi na dolgi i spihozni pamucni na dolgi,i corapcinja dovolno li e? So klima se greeme. Se mislam deka treba da mu oblecam nesto debelo
И јас така ја облекувам , само чорапчиња не и ставам некако многу и се потеа нозете ,само по шпихозни и боди
И јас го облекувам со боди по долги и шпихозни и ние сме со клима. До скоро додека беше малку потопло и со боди по кратки бевме под шпихозните. Малку повеќе ако го облечам одма се нафрла. Чорапчиња ноќе обавезно, преку ден кога-како.
Изгледа сите бебиња родени крај на јули и почеток на август се во иста фаза. Сите не заспиваат лесно, а им се спиее. Мајки во овој период очекувајте и забче, па може и затоа се такви. Јас веќе ја мачкам навечер со гелче. Како набабрено има од горе. Кое забче прво беше, долу ли? Или врска нема?
Долу се прво. Јас се чудам дали е можно кај мојата или е многу рано, се гризе околу неа, глодалките нервозно ги шмука, прстињата, ќебенцето, лигавчињата, само и тргам нешто од уста. Се гледа дека се чешка посилно ко да има мака. Првото на 6 месеци извади први запчиња долу двете наеднаш, може кај неа се спремаат уште порано.
I moevo corapcinja nekogas samo soblekuva. No se mislev da ne treba plys nesto hulahopki ili debeli spihozni nekoi. Jas se pamucno oblakam. Imam i dxemperce ama ednas mu oblekov i sklet mu bese veke ne. A sveki vika ne ti e obleceno i vikam da si prasam. Fala ti
Иста е и многу е нервозна, па што прво виде тоа става во уста. Пд гелот се сморува и заспива. Не се мали, таман се. Наполни ли пет месеци?
@JuLleE не, 4 и пол е. И со спиењето и ние имаме мака исто, денски едвај заспива и тоа на 4-5 саати, ќе се мачи и не спие дури не почне со плачење, а ноќе 2-3 вечери се врти немирно спие.
Зависи колку степени ви е дома. Моите најчесто беа по боди на долги и панталончиња или боди на кратки и шпикозни. Се случуваше некогаш и само по боди на долги, без ништо друго бидејќи беше сигурно 25 степени.
На колку месеци бебињата ве погледнуваат кога ги викате по име? Моето е пет месеци и кога ќе го викнам, се врти и ме гледа.