Јас имам и режим на исхрана од нутриционист уште од пред да наполни беби 40 дена, еве го трет месец тера, а јас уште немам почнато со програмата. Само глупости јадам, а благо несакам ни да помислам колку јадам во денот, се плашам дека ќе пукни вагата ако се качам да се мерам. Си ветив дека ке почнам после празниците. Мора. Ако ти треба тука сум за друштво и мотивација ама после 15ти.
И јас еве ме од утре. Прозивај ме ако сакаш. Омилена и на бебка. Ама едно тегле 3 дена го јаде. Мешам со 1 лажица инстант ориз на хип. И ќе ми рече педијатарот лакон си е. Ќе ја преселам од ординација Веќе воведов јаболче, слива, морков, банана, тиквица, пашканат, ориз, компир и денес тиква. Јадеме по 2 оброка, т.е. 1/3 овошна каша наутро едвај и исто мала количина зеленчук кон 2 3 часот.
Јас па исплашена да не ја оптеретам. Утре трет ден и е морков и ќе и ја дадам цела. И се мислам да почнам на два дена да давам иста храна, сака да јаде, ваљда спремна е.
Само со физиолошки раствор може и почесто, колку можете да издржите или кога дишењето е лошо, значи кога има потреба ...А ако е со некое лекарство инхалацијата тогаш строго се следи препорачаната доза од докторот. Со физиолошки обавезно сме правеле пред спиење и наутро кога ќе стане. Се друго измеѓу било ако има потреба или трпение. Ама мислам дека од 3-4пати дневно не сме правеле повеќе. Не се постигнувало почесто... Еднаш на детска клиника ми рекоа кога има отежнато дишење колку почесто инхалација прави со физиолошки толку подобро. Ама мислам дека над 4 пати е заморно..
Kako ste mi majki? Eve tuka edna majka sto pisuvat i placit pa rekov da najda drustvo tuka…malava cel den kaslase po malku ja inhalirav so sinomarin i 2 pati so deksazon sega ko mu e praev navecer lelee da pocit da kaslat da povrakat pluka mnoguu… itno na dezurno i dadoa inekcija, lelee mislev ke se onesvesta tuka.Duri sega se smiri i zaspa. Pa utre krvna slika i pak da e bocnat. Inaku. 5.5 meseci sme
Ако го даваш остатокот цел да, инаку ќе извадиш во чинивче и ќе го стоплиш. Еднаш или два пати дали сум топлела, директно од фрижидер давав.
Јас добив насоки од педијатар да почнам со јаболче ама баш ми напомена да биде свежо блендирано. Кога ќе стигнеме до морковот тогаш тој да биде сварен. Ај сега фати им го редот на сите
Не знам дали ти одговориле, ама Биодермата е млеко/балсам за тело како и Ла Рош. Ако помага Ла Рош не го менувај, нема потреба од Биодерма. За афлодермот ако мачкаш 7 дена мачкај прво 3 дена, па потоа преку еден ден дури да дојдиш до 7от ден. Можеш да мачкаш истовремено со тоа што ќе намачкаш Ла Рош на цело тело, а Афлодерм на критичните делови, никако на цело тело.
Иначе не вратија од вакцинирање немало рота вакцина страшно сега прашањето ми е дали може да го вакцинирам во друга поликлиника или мора во истата каде што сме ги примиле првите дози џабе го малтретирав детето по ладново
Срамота тиња држава требало да стигнат ама уше немало може у сандаски има кој ги знае како функционираат